מיזם חדש ישדך בין מתכנתים חסרי ניסיון ליזמים חסרי כיסים עמוקים
מיזם חדש מפגיש בין מתכנתים צעירים ורעבים להצלחה, ליזמים בעלי חלום שנותר תקוע בשל מגבלות כספיות
כולם היינו שם; חשבנו שאחרי שנשלים את לימודי התואר הראשון שלנו נצליח להשתלב בקלות במעגל העבודה ולהתקבל לעבודה ׳של גדולים׳. לקראת סיום התואר התחילו הספקות והדאגות, שכן כל משרה בה התעניינו דרשה ניסיון, כזה שמן הסתם עדיין אין ברשותינו שכן הקדשנו את השנים האחרונות של חיינו בשקידה על התואר הנחשק. בודדות החברות שמוכנות לאמץ לחיקן בוגרים צעירים שעדיין לא השתפשפו בתחום, אך השאלה היא היכן אנו אמורים לצבור ניסיון, אם אף אחד לא מוכן לתת לנו את אותו ניסיון להוכיח את עצמנו?
בצד השני של המתרס, נמצאים סטארטאפים צעירים אשר אחת הבעיות המרכזיות בהן נתקלים, היא מגבלת המימון הכספי הדרוש על מנת לאפשר להם להגשים את החלום ולהפוך אותו למציאות. חברות סטארטאפ בראשית דרכן מחפשות אחר דרכים יצירתיות במיוחד על מנת לחסוך כסף, וההנחה היא כי דרושים ׳מתכנתי על׳ על מנת לממש את הרעיון בהצלחה מלאה, אך מתכנתים אלו עולים לא מעט כסף, סכום שאותם סטארטאפים צעירים לא ממש יכולים להרשות לעצמם.
אז מה עושים?
Start Me Up הוא בית ספר למתכנתים המציע הכשרה מקצועית לצד ניסיון תעסוקתי בחברות סטארטאפ תוך כדי הלימודים. המיזם מחבר מתכנתים צעירים וחסרי ניסיון, יחד עם חברות סטארטאפ ׳תפרניות׳ בראשית דרכן, שמעונינות לחסוך בהוצאות. ניתן לומר שמדובר ב-Win Win Situation עבור שני הצדדים; בעוד שהמתכנתים נהנים מלמידה, צבירת ניסיון מעשי וקבלות עתידיות בשטח שישמו אותם בעתיד, חברות הסטארטאפ עצמן עושות שימוש בכוח אדם צעיר ׳ורעב׳, העושה זאת בהתנדבות מלאה ולא פחות טוב ממתכנתים שיעשו זאת עבור כסף.
לצד לימודים תאורתיים ׳יבשים׳, קבוצת המתכנתים או בודקי התוכנה מפתחים את המוצר הראשוני של אחד הסטארטפים שלוקחים חלק במיזם. הפרויקט מלווה על ידי מנטור בעל ניסיון בניהול צוותים ובפיתוח תוכנה במשך 3-4 חודשים.
איפה הקטץ׳? כמו כל תוכנית לימודים, גם זו עולה כסף; על המשתתפים בתוכנית לשלם 3,800 שקלים בתוך 4 חודשים (עד 12 תשלומים), ובראיון לגיקטיים אמר נילס קרמר, יזם התוכנית, כי תשלום זה יגבה רק במידה והסטודנט מצא עבודה בפרק הזמן הזה.
איך עלה הרעיון לתוכנית? ״זיהינו שיש קושי מאוד גדול עבור סטודנטים שסיימו לימודי תכנות למצוא עבודה ללא ניסיון. ביותר מ-90% ממודעות הדרושים נדרש ניסיון של לפחות 1-2 שנים. השותפים נפגשו בחממת The Hive באשדוד, כאשר אני (קרמר) פועל בתור יועץ שיווק שנותן הרצאות וליווי של יזמים. איגור קורול ויורי גראנובסקי, הבעלים של בית ספר לתכנות Tel-ran, עשו אותו דבר מבחינת התכנות. בצורה כזה הבנו שאנחנו יכולים לייצר מצב ׳Win win׳ – לתת ניסיון לסטודנטים ומוצר ראשוני ליזמים בתחילת דרכם״. אמר קרמר.
הדרישות מהיזמים שמעוניינים להצטרף לתוכנית כוללים הסבר אודות המיזם, כאשר המיזמים הנבחרים יוזמנו למפגש היכרות ראשוני על מנת לבדוק תאימות בין השניים. אלו שבסופו של דבר יבחרו יוחתמו על הסכם שיתוף פעולה (הכולל הסכם סודיות, הגדרת הפרויקט והסכם לגבי השתתפות ברווחים עתידיים).
הגב
8 תגובות על "מיזם חדש ישדך בין מתכנתים חסרי ניסיון ליזמים חסרי כיסים עמוקים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
“כוח אדם צעיר ׳ורעב׳, העושה זאת בהתנדבות מלאה ולא פחות טוב ממתכנתים שיעשו זאת עבור כסף”
כן פחות טוב. קשקוש הזוי ורעיון מיותר. שהסטודנטים המהוללים יפסיקו לעשות פוזות בראיונות עבודה ויתפשרו על עבודות כמו QA כדי להיכנס לשוק ההייטק, אם יוכיחו עצמם בחברה הם יקבלו הזדמנות לעבור לפיתוח תוך שנה שנתיים. די עם הפינוק בשביל כסף צריך לעבוד.
הסטודנטים המהוללים הללו למדו קשה 5 שנים בהנדסה, משהו שבן אדם כמוך לא יבין את כל הקושי שבדבר.. הגיע הזמן שהם יתחילו להניב פירות מכל הקשיים שעברו עד לקבלת התואר.
והרעיון מבורך, אדם שרוצה לפתח יפתח, יצבור נסיון (אולי בקצב מהיר יותר מעבודה רגילה) ואולי יצא לו מזה משהו גדול בהרבה.
רעיון מדהים! אני בניתי דברים מדהימים בעזרת סטודנטים(של דוקטורט) אבל עדיין אני מאמין שלכול אחד מגיע צאנס טוב, יוזמה מבורכת!
שידוך בין מתכנתים שאף חברה לא רוצה להעסיק לבין חברות שאף משקיע לא רוצה לממן…
למתכנתים יש מה להרוויח פה, נסיון (גם אמיתי וגם לקו”ח).
אבל היזמים פשוט נכנסים עמוק יותר לבוץ… אם אתה נפגש עם 100 משיקיעים ואף אחד לא מאמין בך, הבעיה שלך היא הרבה יותר גדולה מהכסף שאתה לא מקבל, ומתכנת או שניים שיעבדו בחינם לא יפתרו אותה.
בכל מקרה מאחל בהצלחה, ומקווה לשמוע על-אף כל הסקפטיות על חברה כזו שהצליחה.
אללה יסטור. התוצאה – מוצר שעובד עאמה שאף אחד לא רוצה…
ניצול ניצול ו…עוד ניצול.
החברות שיקבלו את הסטודנטים יעשקו אותם, בלי תמורה גבוהה(אלא אם מדובר באחוזים), והסטודנטים יושלו שהם חלק מחברה, כשהם בעצם כוח עבודה זול, שבעצמו משלם בשביל התענג הזה.
רעיון ציני, לא יצירתי במיוחד ומגעיל.
לא מאחל להם הצלחה מרובה,
סורי..