למנוע את המתקפה לפני שהיא מתרחשת: Perception Point מגייסת 8 מיליון דולר
במקום לזהות את המתקפה כשהיא מתרחשת, אפשר למנוע את הנזק על ידי זיהוי ראשוני שלה
ככל שחברות וארגונים שמים את מבטחיהם בתשתיות טכנולוגיות ובטכנולוגיית ענן, נפתחות בפניהם הזדמנויות ואפשרויות לא קטנות, אך כך גם גדלים הסיכונים. מתקפות סייבר כלפי חברות או ארגונים עשויות לגרום לנזק כלכלי, ולעיתים אפילו פיזי, רב. לעיתים, כשמזהים את המתקפה תוך כדי שהיא מתרחשת, חלק מהנזק כבר נעשה. לכן עדיף אם ניתן היה למנוע את המתקפה עוד לפני שהיא מתרחשת. חברת Perception Point, המפתחת טכנולוגיה שמזהה מתקפות בשלב מוקדם יחסית, מודיעה היום (ג') על השלמת סבב גיוס ראשון בגובה של 8 מיליון דולר, בהובלת קרן פיטנגו, State Of Mind Ventures ו-Korea Investment Partners. הכספים אשר גויסו בסבב גיוס זה ישמשו את החברה לצורך פיתוח היצע המוצרים שלה, וכמו כן הרחבת נוכחותה בשוק האמריקאי.
מזהים ניצול ראשוני של חולשות כדי למנוע את המתקפה
הטכנולוגיה ש-Perception Point פיתחה מאפשרת ניצול יכולות ברמת המעבד, וזאת כדי לזהות מתקפות סייבר בשלב מוקדם, בטרם בוצעה חדירה למערכות. ישנם שלבים מקדימים לפני שהאקרים מבצעים התקפה, ובתהליך הזה ההאקרים מנסים למצוא נקודות חולשה בהגנת המערכת. רק לאחר מכן ההאקרים משתמשים בתוכנות זדוניות אשר חודרות למערכת וגורמת לנזק. המערכת של Perception Point, מתחברת למעבד המחשב בענן, ובמצעות אלגוריתמים יכולה לזהות התקפות רבות ומתוחכמות יותר, ולמנוע אותן עוד בטרם השלב בו ההאקר ינצל את החולשה. המוצר הראשון של החברה מגן על תקיפות דרך האימייל, ויכול לעצור מתקפות מתקדמות לרבות N-Days ו-Zero-Days.
יורם זלינגר, המשמש כמנכ"ל Perception Point מסר כי: "כיום, כאשר יותר ויותר חברות מאמצות טכנולוגיות ענן, עולה הצורך במציאת פתרונות אבטחה שמסוגלים לזהות את המתקפות המתוחכמות ביותר, תוך שמירה על המהירות, ההיקף, והגמישות שהענן מספק. ב-Perception Point זיהינו הזדמנות לענות על שתי הדרישות אלה באמצעות שילוב בין הגמישות של פתרון מבוסס ענן לבין זיהוי מעמיק של איומים מתוחכמים, אותו ניתן להשיג רק ברמת המעבד".
חברת Perception Point הוקמה בשנת 2015 על ידי יבגני פאץ, שלומי לוין ומיכאל אמינוב, בוגרי היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין שהכירו במהלך שירותם הצבאי, אך דרכיהם התפצלו עד להקמת החברה: פאץ, ששימש כמנכ”ל החברה, עבד בין היתר ב-NSO Group ואחר-כך במחקר ופיתוח של Hyperwise, שנמכרה לצ’ק-פוינט; לוין שמשמש כמנהל טכנולוגיות ראשי של החברה עבד ב-Trusteer וב-Cyvera שנמכרה לפאלו-אלטו נטוורקס, ומיכאל אמינוב, שמשמש כארכיטקט ראשי של החברה הוביל את התחום ב-CyActive, שנמכרה לפייפאל. משרדי החברה נמצאים בבוסטון ובתל אביב, בהם מועסקים 25 עובדים, מתוכם 21 בישראל.
הגב
6 תגובות על "למנוע את המתקפה לפני שהיא מתרחשת: Perception Point מגייסת 8 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
באמת?!
כמה משקיעים מטומטמים יש בעולם…
טכנולוגיה של 2010, שלא יותר טובה מכל 1000000 המוצרים האחרים שיש כבר בשוק ואין מה לעשות איתם
בועה מטורפת, 2018 ויש סטרטאפ שמגייס כסף על הגנה על המייל הארגוני.
אפשר היה לממן 66 חברות ב 120,000 דולר. ואו.
נכון שההוא עם הזקן כתב את הקוד? סתם מנחש…
ומה יהיה עם בועת הסייבר? למה צריך 2300 סוגי פיירוולים + 500 אנטי ווירוסים שעושים אותו דבר + 400 הגנה למובייל, הגנה לIOT, הגנה למכוניות…
לא נכון
מעניין, אז כמה מתקפות ZeroDay תפסתם עד עכשיו?…