סטארטאפ ישראלי מגייס 8 מיליון דולר כדי להחזיר לאתרי המכירות את ההכנסות שנגנבו מהם
אתרי סחר בינלאומיים סובלים מהפסדים של מאות מיליוני דולרים בשנה מפרסומות של אתרים מתחרים שמוזרקים לדפדפן של המשתמש; Namogoo החזירה ללקוחותיה כבר מאות מיליוני דולרים אבודים
אתם נכנסים לאתר סחר כלשהו כדי לרכוש נעליים. לפתע אתם רואים באתר פרסומת של נעליים מדגם אחר או חדש יותר. אתם לוחצים, מגיעים לאתר ומבצעים שם את הרכישה. הבעיה? הפרסומת הזו, שגרמה לאתר המקורי להפסיד אתכם כלקוחות, 'הוזרקה' אליו ללא ידיעתו. עכשיו תכפילו את המקרה במאות ואלפי מקרים באתרים גדולים ותקבלו בעיה שגורמת לאובדן הכנסות של מיליוני דולרים. כאן בדיוק נכנס לתמונה הסטארטאפ הישראלי Namogoo (נמוגו), שמפתח טכנולוגיה שמזהה תוכן פרסומות והסחות דעת שמוחדרות לדפדפן של המשתמש, ומודיע על גיוס בגובה 8 מיליון דולר.
"350 מיליון דולר חזרה לאתרי הסחר"
הפיתוח של Namogoo מאפשר לאתרי מסחר לשמר חווית קנייה נקייה מהפרעות והסחות בכל נקודות הממשק מול הלקוחות. הטכנולוגיה של החברה מזהה וחוסמת פרסומות של מתחרים ותוכן לא רצוי המוחדר אל הדפדפן של הגולש בזמן הביקור באתר, פוגע בתהליך הרכישה ומנתב אותו אל מחוץ לאתר, מה שפוגע באופן ישיר במותג ובמכירות. על ידי חסימת התכנים האלו אצל הלקוחות, Namogoo משמרת למעשה את המבקרים באתר ומונעת זליגה של ההכנסות לאתרים מתחרים. המוצר של החברה נמצא כיום בשימוש אצל מותגים וקמעונאים גדולים בעולם, כשעל פי החברה, השימוש במוצר שלה גורם לעליה של כ-12 אחוזים ביחס ההמרה בקרב הלקוחות 'הנגועים' ושיפור משמעותי בכל המדדים העסקיים. ועל פי נתוני החברה, שמבוססים על יותר מ-500 מיליון סשנים בשבוע, קיימת עלייה של התופעה בעיקר בתקופות החגים בארצות הברית. על פי Namogoo, מקרי ה'חטיפה' האלו יכולים להגיע בתקופות הסיילים לעד 30 אחוזים מכלל הסשנים של אתר.
החברה הוקמה ב-2014 על ידי חמי כץ ואהד גרינשפן והיא פועלת ממשרדים בבוסטון ובתל אביב, כשבין הלקוחות שלה נמנים מותגים כמו Asics, Lenovo, Samsonite, Upwork, Saks Fifth Avenue, Tumi.
מאז הקמתה גייסה החברה 14 מיליון דולר, כשסבב הגיוס האחרון בגובה 8 מיליון דולר הובל על ידי קרן GreatPoint Ventures ונעשה בהשתתפות של הקרנות Blumberg Capital ו-Inimiti Capital. בשיחה עם גיקטיים מסר אהד גרינשפן, שותף-מייסד וה-CTO של החברה: "Namogoo מסיימת שנה מוצלחת מאוד במהלכה הצלחנו לצרף חברות בינלאומיות מובילות לרשימת לקוחות החברה. המודעות של חברות העוסקות בסחר אונליין לתופעה של Customer Journey Hijacking עדיין לא קיימת, כשלמעשה 95% מלקוחות החברה לא הכירו את התופעה לפני הקשר עם Namogoo. תופעה זו הכוללת החדרת פרסומות ותוכן לא רצוי אל הדפדפן של הגולש בזמן הביקור באתרים, פוגעת בתהליך הרכישה ומנתבת אותו אל מחוץ לאתר, מה שפוגע באופן ישיר במותג ובמכירות".
לקריאה נוספת:
חגיגה בסנוקר: הצצה למשרדים של Namogoo [תמונות]
Namogoo הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר [גיוס]
הגב
4 תגובות על "סטארטאפ ישראלי מגייס 8 מיליון דולר כדי להחזיר לאתרי המכירות את ההכנסות שנגנבו מהם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הממממ הגיוס הזה היה באוגוסט 2017
הרעיון נחמד, אבל לא ברורה השקעה במשהו שכרום יכולים להוציא מהשרוול תוך שנייה (ממילא יש להם סוג של "אנטיוירוס" על כל אתר שאתם נכנסים אליו.
עזוב אותך שהשוק הזה מת מאז שתעשיית ה d/l נעלמה.
השוק מת אז ממי גייסו? יש לי הצעה שלא יוכל לסרב לה