תואר שני במדעי המחשב – בעד או נגד? [פרסים]
רבים מבוגרי התואר הראשון במדעי המחשב מתלבטים בנוגע להמשך לימודיהם במסלול לתואר השני. מה אתם חושבים על הסוגייה הזו?
רבים מבוגרי התואר הראשון מתלבטים רבות בנוגע להמשך לימודיהם במסלול לתואר שני במדעי המחשב. בעוד תואר ראשון מספק לכם את ההבנה הכללית של התחום ואת היסודות שאתם זקוקים להם על-מנת להתחיל ולפתח תוכנה בעצמכם, התואר השני מיועד לאנשים המעוניינים להפוך למומחים בתחום ספציפי יותר של פיתוח תוכנה (או חומרה), בין אם למטרות מסחריות ובין אם למטרות המשך לימודים והתפתחות אקדמאית.
בחברות הגדולות, דוגמת גוגל, אינטל ומיקרוסופט, בוגרי תואר שני זוכים ליתרון משמעותי בתהליך המיון והקבלה לעבודה, וגם בחברות קטנות יותר הנושא מקבל דגש.
השאלה האמיתית שרוב הבוגרים בוודאי שואלים את עצמם היא האם בשוק העבודה של היום, כשכמעט כל בוגר ממר"ם או 8200 זוכים להצעות עבודה עם משכורת חודשית בעלת חמש ספרות, תואר שני הוא באמת כלי שיכול למנף אותנו קדימה לעבר היעד אלינו אנחנו רוצים להגיע?
עדכון: התחרות הסתיימה, הזוכה הוא ליאור זיסמן. תודה לכל המשתתפים.
ספרו לנו האם אתם בעד או נגד?
שתפו אותנו כאן למטה בתגובות בטיעון שלכם בעד או נגד לימודי תואר שני במדעי המחשב ותוכלו לזכות במכשיר טאבלט מדגם Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3110 Wi-Fi 8GB.
- את התגובות יש להשאיר על הפוסט הנוכחי עד יום רביעי, ה-10 באפריל, בשעה 13:00 בצהריים. תגובות שיתווספו לאחר מכן לא יבדקו על-ידי השופטים.
- הטיעון המשכנע ביותר, יבחר על-ידי ניוזגיק והגולש שכתב את התגובה יקבל הודעה על הזכייה עד 3 ימי עסקים לאחר סיום התחרות.
הפעילות מתבצעת בחסות המכללה האקדמית תל-אביב יפו, המארחת ביום חמישי הקרוב, ה-11 באפריל, מפגש פתוח לתואר שני במדעי המחשב (M.Sc.)
לפרטים נוספים והרשמה למפגש הפתוח
הגב
60 תגובות על "תואר שני במדעי המחשב – בעד או נגד? [פרסים]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בתור בוגר תואר ראשון ועובד כבר 3 שנים באותה חברה (משרת פיתוח) אני לא רואה טעם לתואר שני, כמובן שתואר שני יכול לתת יתרון למשרת כניסה, אבל להשוות שנתיים נסיון בפועל בשנתיים תאוריה, רוב מי שאני מכיר יעדיף שנתיים נסיון בפועל.
כל בוגר אוניברסיטה מבין בחודש הראשון לעבודה שעם כל הכבוד לתיאוריה, בפועל הדברים עובדים אחרת, מערכות יותר מורכבות, אילוצים מגבילים וטכנולוגיות שמשתנות כל שעתיים.
[יש להבדיל אלף הבדלות – תואר ראשון, לפי דעתי, הינו נחוץ ביותר מכיוון שהוא נותן את התשתית החשיבתית וההבנתית]
כי זה כיף ללמוד. זה די פשוט.
בעיני התשובה היא כזו,ואיננה אבסולוטית- מי שמעוניין להמשיך באקדמיה,אוהב לחקור וללמד וכיו"ב- טבעי עבורו להמשיך לתואר שני במדמ"ח,וכן הלאה. אני מעריכה שגם עבור אנשים שמעוניינים לעבוד בחברות כמו גוגל או מיקרוסופט בתפקידים שהינם מחקריים מיסודם,או יותר מאשר code monkeys- בפיתוח אלגוריתמים וכו'- תואר שני הוא אידיאלי עבורם. לעומת זאת, אדם שהינו יותר "יזם" בנשמתו ואיש עסקים מאשר חוקר- הייתי מניחה שתואר שני כזה פחות הולם אותו. בקיצור,התשובה שלי איננה בעד או נגד פשוטה אלא תלויה בהרבה מאוד פקטורים…(אלא אם מדובר בתואר שני ב-MIT ואז עזבו הכל :))
חבל שמי שלומד באקדמית לא יכול להמשיך באוניברסיטה ת"א בלי לעשות שלושה קורסים חוזרים כתנאי מוקדם ! חלאות.
אני בכיוון עסקי ניהולי הרבה לפני חקר תיאורטי נוסף…
כל עוד זה לא אני, אז אני לגמרי בעד
עם יש לך לעושת תואר של MIT גם אם זה ניקוי שרותים רצוי וגם כדי נכון זה יהיה יקר אבל השכר אחרי הוא איך נגיד לא מהנמוך במשק האמריקאי ! ולגבי תואר שני … ראשון זה מקצוע שני זה תחביב אז תלמד מה שאתה אוהב ותואר שני במדעי המחשב לרוב זה לחפור את מה שחפרת בתואר ראשון :)
בהצלחה
Idan Nahum , סתם מתוך סקרנות, איזה קורסים צריכים לעשות שוב?
נגד לימודי תואר שני במדעי המחשב > לאחר לימודי תואר ראשון הסטודנט מקבל את הכלים הנדרשים מאותו גוף בהכשרתו לביצוע עבודה מעשית ניתן בהחלט להסתפק בתואר ראשון בלבד היות ושר הכלים המעסיק יכשיר את העובד למטרות שלו …
נגד לימודי תואר שני במדעי המחשב > לאחר לימודי תואר ראשון הסטודנט מקבל את הכלים הנדרשים מאותו גוף בהכשרתו לביצוע עבודה מעשית ניתן בהחלט להסתפק בתואר ראשון בלבד היות ושר הכלים המעסיק יכשיר את העובד למטרות שלו …
אני סטודנט מתחיל לתואר שני במדעי המחשב בטכניון וסוגייה זו העסיקה אותי בשנה האחרונה.
סיימתי תואר ראשון בהצטיינות ואני בוגר ממר"ם והסיבה שבחרתי להמשיך הוא כי תואר שני שונה באופיו מתואר ראשון, זה מקנה גם יכולות חדשות.
כאן יש לי את ההזדמנות לגלות משהו חדש שאף אחד לפני לא גילה או חשב לחקור בתחום.
מבחינה תעסוקתית זה כבר מקנה משרת חוקר שמעבדות המחקר של חברות ההיטק הגדולות, ולהיות שותף פעיל בפיתוח טכנולוגיות חדשות.
הייתי אומר "בעד", אבל "בעד" מסוייג מאוד.
הבעיה בשוק של היום הוא שהשוק מתקדם בקצב שלא הולם היטב את הסילבוסים השונים באקדמיות. לכן, הייתי מציע למתעניין להישאר עם האצבע על הדופק, להכיר ולהתחבר לבעלי מקצוע בחברות קיימות ולבחון ללא הרף את פני השוק.
חלק ממקומות העבודה נצמדים בקנאות לחומר הלימודי (לעיתים, על חשבון קדמה, מתוך שיקול זמינות כ"א) ואילו אחרים כבר דילגו הרבה מעבר לכל דבר שיכול להיות מועבר במסגרת תואר.
לכן, שוב, ליצור קשרים, להגיע לכנסים, לשמור על קשר ולוודא בכל שלב שהחומר הנלמד באקדמיה אכן הולם את דרישות השוק.
נגד לימודי תואר שני במדעי המחשב > לאחר לימודי תואר ראשון הסטודנט מקבל את הכלים הנדרשים מאותו גוף בהכשרתו לביצוע עבודה מעשית ניתן בהחלט להסתפק בתואר ראשון בלבד היות ושר הכלים המעסיק יכשיר את העובד למטרות שלו …
לדעתי מי שמתכנן לעסוק בתחום כן צריך ללכת לעשות תואר שני בתחום.
כמו שנכתב בכתבה, כל בוגר ממר"ם או 8200 מתקבל לעבודה כמתכנת, ויותר מכך, גם כל קורסיסט שמסיים ג'ון ברייס או סתם ילד שמתכנת מגיל 15 יכול להתקבל לעבודה עם משכורת בעלת 5 ספרות.
ברגע שמתמחים בתחום ספציפי ניתן להכריז על עצמך כאחד שהוא דרגה מעל כל הרגילים, כל אלו שציינתי למעלה.
ניסיון בתור מתכנת זה נחמד, אבל אין תחליף למומחים ויש דברים שלא לומדים עם השנים אלא על סמך ניסיון עבר ומחקרים של מומחים מהעבר (שעשו כנראה את המסלול הזה בעצמם).
וגם,
מה רע בללמוד ולהתעמק בנושא שמכירים וכבר הצלחתם בו? למה לא?
לאחר סיום תואר ראשון בהנדסת תוכנה, לדעתי תואר שני פשוט לא מציע מספיק, אין נושאים מעניינים ובכלל ניתן ללמוד את הכל לבד לאחר סיום תואר ראשון, כמוכן אם אתם לא רוצים להיות מתרגלים או מרצים, אין בכלל סיבה לעשות את זה
נגד.
כדאי להתחיל לעבוד, לקבל הכשרה בעבודה
ואם רוצים, להשלים תואר שני בהמשך הקריירה
המשך לתואר שני תהיה לדעתי דבר לא נכון, התואר השני נועד להשלים דברים ולהקנות יותר ידע של איך לחשוב נכון ואיך לפתח את הצורך לידי מימוש. לאחר שלומדים בתואר הראשון לתכנת צריך לצאת אל העולם להשתפשף מעט ואז לחזור לאקדמיה יותר בוגרים וכמובן עם ידע ודרכי פעולה מגובשים יותר.
תואר שני אינו הכלי שיקדם אותך בעבודה אלא הניסיון שנצבר ולכן לפני התואר השני צריך להפסיק מעט לתת לחומר התיאורתי לשקוע ולקבל משמעות.
שיהיה בהצלחה לכל מי שלומד תואר שני
אני נגד תואר שני,
הקצב בתעשייה מתקדם בקצב רצחני והדרך הכי טובה להדביק אותו היא להיות בפנים,
האקדמיה מטבעה מתקדמת לאט יותר וככל הנראה עמוק יותר.
מי שרוצה להתמקצע בתאוריה תואר שני יוכל להועיל לו.
לכל השאר, קורסים קצרים ולימוד טכנולוגיות חדשות תוך כדאי עבודה הם הדרך הטובה ביותר לפי דעתי.
אורן, כנראה לא התקבלת לתואר שני, אז אתה מדבר שטויות
תואר שני במכללה האקדמית תל-אביב יפו — הצחקתם אותי!
המכללות עושות הזנייה של המקצוע. אני עצמי מראיין לא פעם מעמדים, והפער בין בוגרי אוניברסיטאות למכללות הוא ניכר.
תואר שני מקנה יותר כלים בהתמחויות מסוימות, ישנן משרות שתואר שני מקנה להן יתרון עצום.
נכון כדי להזיז ביטים ממקום למקום אין צורך בתואר ראשון, אך בתחומים של הייטק אמיתי, כמו בינה מלאכותית, ראייה ממוחשבת, לימוד מכונה, תואר שני הוא חובה.
מה שבטוח שבוגרי 8200 וממר"מ בהחלט בהחלט לא שווים יותר ממישהו עם תואר ראשון או שני.
מיתגו את היחידות האלה יותר מדי, כשבפועל לא יוצאים משם עם "ידע ידע".
לדעתי, תואר שני מיועד בעיקר למי שרוצה להמשיך באקדמיה למטרות מחקר, האקדמיה מאפשרת מחקרים שלא תמיד ניתן לעשות בתעשיה משיקולי כדאיות כלכלית ולכך האקדמיה נותת פלטפורמה טובה.
הבעיה המרכזית באקדמיה ובלימודים לתואר שני היא שהתוכן הנלמד לרוב לא רלוונטי למי שכבר עובד בתור מתכנת, במיוחד בשנים האחרונות שההשקעות בסטרטאפים מכוונות לאפליקציות ווב ומובייל ופחות לטכנולוגיה אמיתית שדורשת משאבי פיתוח ומחקר רציניים.
לכן, תואר שני מתאים למי שרוצה להמשיך באקדמיה למטרות מחקר ומי שרוצה להשתלב בתעשיה יכול להסתפק בתואר ראשון וללמוד לבד כל טכנולוגיה פיתוח שירצה להתמחות בה.
לא בעד ולא נגד, כל אחד והעדפות שלו.
מצד אחד עדיף למי שימשיך לתואר גבוה לעשות זאת כמה שיותר מהר ולהתחיל עם סיום התואר הראשון,
מצד שני, יש גם יתרונות ליציאה לשוק העבודה והחלטה אחרי שרואים קצת את "העולם האמיתי"
התשובה הכי אמיתית ונכונה פה (מבחינתי לפחות) – אחרי התואר הראשון, אסור להתחיל ישר ללמוד תואר שני, מצב כזה יגרום לך להיות מנותק לחלוטין מהמציאות בשטח.
את התואר השני צריך להתחיל ללמוד (אם וכאשר, כל אחד לפי השאיפות שלו) בזמן שיש לך משרה מלאה בעבודה. כן, זה קשה, זה מאתגר אבל אחרי הכל אם אתה כ"כ צריך את התואר השני, אז תעשה מאמץ נוסף לזה.
אין תשובה חד משמעית:
* יש אנשים ששואפים לסטארטאפ או משרות ספציפיות בתחום מסויים ויותר איזוטרי (כמו ניתוח תמונה, שיפורי חמרה וכו) שקשה לקבל בהם ידע מבלי תואר שני.
* יש אנשים שלנצח יסתפקו במשרות "נוחות" ולא מאתגרות בארגונים גדולים ולהם ממש לא כדאי ללמוד.
* יש כאלו שרוצים להתקשם לתפקידי ניהול ומרקטינג והם יכולים לעשות בכלל תואר שני במנהל עסקים.
בקיצור – אין תשובה אחת נכונה
אכן, יש הרבה תגובות עם טיעונים כבדי משקל וצודקים לכל צד.
אבל עם כל הכבוד…
אני החלטתי להירשם לאקדמית ת"א-יפו ולעשות .M.Sc במדעי המחשב.
בזכות המתכונת הגמישה, אוכל לסיים תוך 4 סמסטרים, ועם כל הכלים והליווי המקצועי שאקבל שם, אפתח אלגוריתם-על שיענה אחת ולתמיד על השאלה –
"תואר שני במדעי המחשב – בעד או נגד?"!
גם תואר ראשון זה מיותר אם אתה אוטודידקט.
להרבה משרות פיתוח דרוש ידע מעשי לכן מספיק קורס במכללה + ניסיון של -3 שנים.
לידע מעמיק יותר (כמו מערכות Core) צריך כבר הבנה מעמיקה יותר ברמה של תואר ראשון לפחות כדי לדעת להתמודד עם "המתמטיקה של מדעי המחשב".
ברוב המקרים אין צורך בתואר שני אלא אם אתה מתכוון להתחרות ב-Oracle (או מערכות שצריכות מומחיות מיוחדת).
הדעה שלי היא שתואר שני במדעי המחשב זה חובה כי יוצאי 8200 מקבלים הרבה אבל פחות ממי שגם 8200 וגם תואר שני או אפילו בלי ליהיות ב8200 אני חושב שמי שרוצה משהוא באמת טוב שישאר לעוד תואר
אנחנו חיים בעולם של אפליקציות וסטארטפים שבהם הוכחת יכולת יותר חשובה מתעודה כל שהיא.
הצגת פורטפוליו של עבודה ונסיון בעולם היזמות מרשימה ברעיון עבודה הרבה יותר מממוצע שהוצאנו בתואר.
הרי אנחנו פה כולנו כי אנחנו רוצים להצליח (=לעשות כסף) ולא כי אנחנו רוצים לחקור לעומק את אלגורתמי התכנות.
ותכלס, אנחנו מגיבים פה רק בשביל הריגוש שבזכייה בטאבלט :)
בהצלחה לכולם…
בעד, פשוט כי זה מעניין (אבל במקביל לעבודה בתחום)
בעד.
תואר שני פותח את האפשרות להרחיב אופקים בכיוונים מאוד מגוונים, בניגוד לתואר הראשון. זה גם פותח את האפשרות ללמוד איך באמת עושים מחקר.
אני עשיתי, וממליץ בחום.
אני חושבת שתואר שני במקומות אחרים , כמו אונ תל אביב למשל, שונה מאוד מהתואר השני שאנחנו עשינו. היצע הקורסים שם ממש מוצמצם, הוא לא מתאים בעליל לאנשים שעובדים במשרה מלאה ולכן כל ה"חוויה" במקום להיות מרחיבת אופקים ומעשירה דומה מאוד לתואר הראשון. אבל אני כן ממליצה על התואר השני בבינתחומי :)
בעד.
בעד.
תואר שני פותח את האפשרות להרחיב אופקים בכיוונים מאוד מגוונים, בניגוד לתואר הראשון. זה גם פותח את האפשרות ללמוד איך באמת עושים מחקר.
אני עשיתי, וממליץ בחום.
כל החפירות האלה בשביל טאבלט?
בעד, אבל לא מיד בסיום התואר הראשון.
לא חושב שצריך ללמוד תואר שני מיד בסיום התואר הראשון,
כמו שאחרי קורס קצינים לא יוצאים מיד לקורס מג"דים.
קודם עובדים, לומדים בשטח, מתקדמים בעבודה ואחר כך אפשר לצאת להתמחות בלימודי תואר שני.
תלוי מה המטרה שלך בתואר השני.
תואר שני לכשעצמו אינו מוסיף או מעלה את מעמדך או קרנך בחברה או בין חבריך לעבודה.
המשכורת לא עולה או שהקידום מגיע מהר יותר, כמוכן התפקיד עשוי להיות אותו תפקיד. במבחן העלות תועלת עלות תואר שני מאוד יקרה וההחזר על ההשקע הוא לטווח ארוך אם בכלל. תואר שני מגביר ידע, משפר את הביטחון העצמי ומלטף את האגו במידת מה לכן השיקול הוא שיקול פנימי וצורך אישי ופחות מטעמים חיצוניים.
שיקול נוסף הוא למי שרוצה תואר שלישי כך שחובה לעבור דרך נקודה זו בדרך לדוקטורט .
מזל טוב לליאור זיסמן,
רק איפה התגובה שלו?
היי ערן,
החל משעות הלילה אתמול אנחנו חווים שוב התקפה על השרתים שלנו. התגובה של ליאור זיסמן פורסמה כתגובת פייסבוק פה בכתבה אבל הפלאגין הושבת עד יעבור זעם.
כשישוב לפעול, היא תהיה גלויה בפניך שוב, יחד עם יתר התגובות שנכתבו במסגרת מערכת התגובות של פייסבוק. תודה.
בעד.
מי שבאמת אוהב את התחום ומבין בו תמיד יהיה לו טוב ללמוד דברים נוספים ולהרחיב אופקים.
כל עוד הקורס מוגש ונלמד בצורה מעניינת אין שום סיבה שלא ללמוד, להרחיב אופקים ועל הדרך גם להרוויח כרטיס כניסה להרבה משרות מוצלחות.