האנטי-וירוס החינמי של מיקרוסופט מכה שנית
בסוף השבוע האחרון, בשקט בשקט ובלי הרבה תרועות, שחררה מיקרוסופט את הגרסה הסופית של Microsoft Security Essentials 2.0. אז מה חדש בגרסה 2.0 של האנטי-וירוס החינמי של מיקרוסופט?
מאז שהושקה הגרסה הראשונה של תוכנת האנטי-וירוס החינמית של מיקרוסופט, דעות המומחים לגביה היו שנויות במחלוקת. מצד אחד, מומחי אבטחת מידע ומבדקים נייטרליים הודיעו בגאווה כי המנוע שעומד מאחורי Microsoft Security Essentials עומד בכל הסטנדרטים של האנטי-וירוסים הגדולים ואף עומד בקנה מידה אחד עם המתחרים בתשלום. מהצד השני, חברות האבטחה המפתחות את פתרונות האנטי-וירוס בתשלום, טענו כי פתרון חינמי לעולם לא יוכל לעמוד צד לצד אל מול הפתרונות בתשלום שכן האחרונים מקיפים יותר ומספקים הגנה רחבה יותר על המחשב מאשר יכולות פשוטות להגנה מפני וירוסים.
בחודש יולי השנה, שחררה מיקרוסופט את הבטא של הגרסה השנייה של Microsoft Security Essentials, באופן בלעדי לברזיל וישראל ובסוף השבוע האחרון, בשקט ובלי הרבה תרועות, שחררה מיקרוסופט את הגרסה הסופית של המוצר.
במבט ראשון קשה למצוא הבדלים משמעותיים בין הגרסאות שכן הממשק נשאר דומה (למעט הרקע הכחול שהתחלף בשחור) ולמראית עין כל אותן האופציות שהיינו רגילים למצוא בגרסה הקודמת נמצאות בדיוק באותו מקום גם בגרסה הנוכחית.
אז מה כן חדש?
מאחורי הקלעים שדרגה מיקרוסופט את מנוע ה-Anti-Malware, מה שאמור לספק הגנה טובה יותר על המחשב, אך השיפור האמיתי מגיע במסגרת התוספת של תכונות כגון Network Inspection System המוסיפה למערכת את היכולת לנטר איומי המבוססי על חורי אבטחה ברמת התקשורת ו-Enhanced Web-Based Threats Protection, מנוע נוסף המיועד להגנה מפני איומים המגיעים מדפי אינטרנט ועובד באינטגרציה מלאה עם דפדפן האינטרנט אקספלורר.
כמו כן, הגרסה החדשה פועלת באינטגרציה מאוד בסיסית עם ה-Firewall של מערכת ההפעלה המסתכמת בכך שהתוכנה מבקשת מכם להפעיל את ה-Firewall בעת ההתקנה במידה והוא אינו מופעל.
האם חינם זה מספיק טוב?
את התשובה לדיון הפילוסופי הזה גם אנחנו עוד לא הצלחנו למצוא, אך אין ספק שמאז שיצאה הגרסה הראשונה, כמות המשתמשים בפתרון האנטי-וירוס החינמי של מיקרוסופט הולכת וגדלה בקצב מרשים למדי. MSE, המפותח ברובו על-ידי צוותים במרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, מהווה את אחד מהאלטרנטיבות הפופולאריות בשוק האנטי-וירוסים בשנה האחרונה ואולי זאת הסיבה שמיקרוסופט, אשר זנחה את תחום אבטחת המידע כיעד ארגוני בשנה האחרונה, בחרה להמשיך ולהשקיע במוצר החינמי לשוק הצרכני.
מבדיקות שערכנו ביומיים האחרונים, המוצר החדש הצליח לתפוס את כל הנוזקות שניסינו להדביק בהן את מחשב הניסוי שלנו, באופן כמעט מיידי לאחר שמערכת ההפעלה ניסתה לגשת אליהם. אף על פי כן, האינטגרציה הבסיסית של MSE למערכת ה-Firewall של מערכת ההפעלה והעובדה שהוא אינו כולל אינטגרציה לדפדפנים המתחרים של אינטרנט אקספלורר כמו פיירפוקס וכרום, משאירה סוג של חור אבטחה המהווה סכנה עבור חלק לא קטן באוכלוסיה.
באיזה אנטי-וירוס אתם משתמשים? האם אתם מסתפקים באנטי-וירוס חינמי או שמא אתם מעדיפים גרסה בתשלום? נשמח לשמוע אתכם בתגובות.
הגב
13 תגובות על "האנטי-וירוס החינמי של מיקרוסופט מכה שנית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני משתמש ב avast מצויין וחינם!
Avast
כבר כ5 שנים איתם ונקי רוב הזמן אני חושב שהיחידים שבאמת משתמשים באנטי וירוסים בתשלום זה אנשים שלא אוהבים להתעסק עם המחשבים שלהם (מבוגרים יותר או חסרי קישורי מיחשוב) או אירגונים שאין להם ממש ברירה.
Why don't you use Linux and forget the worries of the masses
On the other hand I have been using Microsoft Security Essentials on the kids computer and it works splendidly
אני משתמש ב-Avast Free כמו חן והוא פשוט מצויין מוצא את רוב הוירוסים שבסריקות שהחברות המיועדות עושות לו וגם הוא מצליח להסיר את המזיקים במהירות ובקלות. יש לו הגנה לאימייל, רשת, קבצים, P2P וכ"ו וגם למתקשים הוא בעברית.
בקיצור: חינם, עושה את העבודה כמו שצריך ובעברית מה עוד צריך לבקש?
ד"א האנטי וירוס של מיקרוסופט (בבדיקה שלי לגרסה 2 בטא וגם ממה שראיתי בסרטונים ביוטיוב) הוא ממש מתקשה בהסרת המזיקים, לוקח לו המון זמן…
אני משתמש בתוכנת אנטי וירוס של מיקוסופט מהיום שהיא יצאה (לפני כשנה בערך), אני לא רואה בא חסרונות, רק יתרונות, היא מצאה לי פעם איזה רוגלה או משהו כזה ואני מסופק.
אגב, אין פה עניין של תוכנה בחינם מול תוכנה בתשלום, שלא יהיו לכם ספקות, אתם משלמים עבור האנטי וירוס של מיקרוסופט, בדרך זו או אחרת, אנחנו שבויים שלהם ואנחנו משלמים את המחיר.
השתמשתי בהרבה אנטיוירוסים,וזה של מיקרוסופט הוא היחיד שבכלל לא מרגישים בקיומו…רק אם חלילה יש איזה וירוס,אז הוא מוחק ומתריע על כך…הגנה מצויינת,אין טוב ממנו..אוירה וקספרסקי היו עושים לפעמים בעיות ,כמו למשל למנוע גישה מוחלטת מהאינטרנט,או חסימה של אתרים לגיטימיים.
שלום לכולם, אני מבקר מע' מידע ואיש תוכנה, עם נסיון רב שנים..
המלצתי החמה: AVAST 4.8 (לא 5.0) החינמי מצוין,
ויש להם עדכונים לפחות פעמיים ביממה ..! – כל יממה..
נ.ב.
לגבי FW , ICF של MICROSOFT מצויין להגנה בפני חדירות.
מומלץ FW נוסף לשליטה מלאה ופרטנית בפרוטוקולים ובפורטים..
כמו כן, בד"כ למודם של ספק האינטרנט יש FW ורצוי להשתמש גם בו.
אני עם Avira כבר הרבה שנים..
חינמי ומעולה, לא מחליף..
אני באמת לא מבין למה אתם משתמשים באנטיוירוס שיש RADIX RELOAD ?.
באמת לא מבין אותכם גיקים.
עוד מעט אני סוגר 8 שנים ללא התקנה מחדש.
ומערכת הפעלה נקיה מכל תקלה אפשרית בכל פעם שאני על המחשב.
רדיקס פעמיים בשבוע הסוף לכל בלגן אפשרי.
יש לי את האנטיוירוס הכי טוב בעולם: מק/לינוקס!
מסתבר שפופולריות זה רק חיסרון
אני משתמש כבר מספר שנים ב-Panda AV, ואני ממש מרוצה. מתריע על רוגלות, וירוסים, האקים ועל כל מה שאתם לא רוצים שיהיה לכם במחשב. אפשר לקסטם אותו איך שאתם רוצים והוא לא יושב כמו קרנף על הזיכרון כמו נורטון. נכון הוא עולה כסף, אבל מה לא עושים בשביל שקט נפשי?
שלכם, גונר