הרצאת השבוע: קית' ברי והקסמים שהמוח יודע לעשות
בכל שבוע אנחנו מגישים פה הרצאה מעניינת, והפעם הרצאה ותיקה, ועדיין אחת הפופולאריות ביותר בטד: קבלו את קית' ברי מסביר איך המוח עובד על הגוף
פרסום הרצאות ברשת הפך לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים.
במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בניוזגיק עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אז אם יש לכם כמה דקות פנוית במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
המוח הוא מכונה מופלאה
דבר ראשון, קית' ברי ייראה לכם איך המוח האנושי יכול להטעות את הגוף, עם טריק שעובד אפילו בפודקאסט. אחר כך הוא כבר יסחרר אתכם בעוד ועוד דוגמאות מהממות, ולעתים מסוכנות, המדגימות את הקסם שבמוח.
תחשבו עליו כעל האקר שפועל במרחב המוח האנושי, חודר מבעד לכל המחסומים, ומאפשר לכולנו מבט מרהיב על התוכנה שנמצאת לכולנו אי שם בין האזנים.
וידאו: Keith Barry: Brain magic
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- מורן בר ויניב פלדמן, מייסדי ניוזגיק, על טכנולוגיה ויזמות
- פרופ' שמעון שוקן מסביר שמתמטיקה זה כיף
- גוגל מלמדת איך לכתוב אפליקציות מאובטחות לאנדרואיד, הרצאה מוקלטת מכנס המפתחים לאנדרואיד מאת Jon Larimer
- כך חברות הסלולר עוקבות אחריכם, הרצאה מעניינת מ-TED מאת Malte Spitz.
- מכניסים את מכונת הזמן למוסך, עם המוסכניק היחיד בעולם המוסמך לטפל ב-Delorean.
את הרשימה המלאה של ההרצאות הקודמות בסדרה תוכלו למצוא כאן.
יצא לכם להתקל בהרצאה מעניינת ברשת שתרצו לחלוק עם כולם? אתם מוזמנים לשלוח לנו הודעה על כך במייל החם, info AT geektime.co.il.
הגב
1 תגובה על "הרצאת השבוע: קית' ברי והקסמים שהמוח יודע לעשות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זאת לא הרצאה, זה מופע "קסמים" בידורי משהו, היה יותר מעניין אם הוא היה נכנס לפסיכולוגיה או למדע הפיזיולוגי מאחורי ה-"תופעות" הללו.