כיצד לעבור מ-iOS לאנדרואיד [מדריך]
ההחלטה לנטוש את האייפון לטובת אנדרואיד עלולה להתגלות כמשימה קשה שדורשת לא מעט השקעה וסבלנות. להלן מספר טיפים שיקלו עליכם את המעבר.
רבים מאיתנו אוהבים מפעם לפעם לשנות אווירה ולהחליף מכשיר ו/או סביבת עבודה אלא שהמעבר ממערכת הפעלה אחת לאחרת עשוי להתגלות כעמוס במכשולים ולגזול מאיתנו זמן רב. מכמות האפליקציות שעלינו להעביר ממכשיר למכשיר, ועד לאנשי הקשר שהיו מסונכרנים בשירות אחד ועלינו להעביר לשירות אחר, התמונות שיש לנו על המכשיר, קבצי המוזיקה והמדיה, חשבונות הדואר האלקטרוני שלנו, הודעות הטקסט במכשיר, וזה לא נגמר כאן.
לאור התחלופה האדירה של המכשירים בזמן האחרון, ולצד ריבוי מכשירי האנדרואיד שמציגים את עצמם כאלטרנטיבה זולה בהרבה לאייפונים השונים, יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם משדרגים את מכשיר האייפון לאנדרואיד. כן, מעבר הפוך גם הוא מתקיים, ולא מעט משתמשי אנדרואיד בוחרים באייפון, אבל הפעם לפחות נתמקד בקבוצה הראשונה.
בחירת רום
הפעולה הראשונה שעליכם לבצע בעת קבלת המכשיר החדש, היא לבדוק האם ישנו רום שיימצא חן בעיניכם מבחינת הפיצ'רים והמראה. רום בהקשר של אנדרואיד היא גירסא מסויימת של מערכת ההפעלה, שעברה התאמה אישית על ידי קבוצה של מפתחים בכדי לכוון לרצון הקהילה. שווה לחפש בפורומים של XDA את המושגים CyanogenMOD, Paranoid Android או Android Open Kang Project ולחובבי ממשק האייפון את ממשק ה-MIUI הסיני.
אזהרה: בחירת הרום עשוייה להיות פעולה ממכרת שתגרום לכם לשנות אותו כל יומיים, ולכן למשתמשים שהיו רגילים לעובדה שיצרנית הסלולר מעצבת את עולמם ולא הם לעצמם – עדיף להישאר עם מה שמגיע מובנה במכשיר.
אנשי קשר, דואר אלקטרוני ולוחות שנה
למשתמשים בעלי חשבון גוגל שעושים שימוש בחשבון שלהם עבור אנשי הקשר, הדואר האלקטרוני ולוחות השנה יהיה הרבה יותר קל לבצע את המעבר. אנדרואיד, מעצם היותה מערכת הפעלה של גוגל, תומכת באופן מובנה בחשבונות גוגל במערכת שלה. כל מה שעליכם לעשות במכשיר האנדרואיד החדש במידה ואתם מנהלים את כל החשבון שלכם דרך גוגל, הוא להזין את החשבון דרך מסך ההגדרות, ובחירת Accounts & Sync, לאחר מכן יש לבחור בחשבון הרצוי, ולסנכרן את השירותים הרצויים עם מכשיר האנדרואיד שלכם.
במידה והשירותים אליהם אתם רשומים הם שירותים שאינם מבוססים גוגל, כמו דואר אלקטרוני מדומיין אישי, שרת Exchange וכד', עדיף כמובן לבחור באופציית ה-Exchange דרך מסך ה-Accounts & Sync של הגדרות המערכת, ומשם להגדיר את סנכרון החשבונות. לא מדובר בפעולה מסובכת, ואף ניתן להגדיר חשבונות מרובים, תוך סנכרון בו-זמני של כולם.
במידה וברצונכם לסנכרן את אנשי הקשר, לוחות השנה ושאר הפרטים החשובים שלכם משרת ה-Exchange לחשבון הגוגל שלכם ישירות מהאייפון, ניתן לעשות זאת על ידי ביצוע הפעולות הבאות:
- במסך הבית באייפון יש לבחור ב-Settings, ומשם לבחור באפשרות Mail, Contacts, Calendars.
- בחרו Add Account ולחצו על האפשרות Microsoft Exchange (אפילו אם אתם משתמשים בחשבון GMail).
- הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ופרטי הכניסה בשדות המתאימים, ודומיין במידה ואתם משתמשים בשרת Exchange בעל דומיין אישי. משתמשי ג'ימייל יכולים להשאיר את השדה ריק.
- בשדה החדש שיופיע Server יש להקליד את פרטי השרת. במקרה ובבעלותכם חשבון ג'ימייל יש להקיש: m.google.com.
- במסך הסופי, יש לבחור איזה פרטים ברצונכם לייבא לחשבון הגוגל שלכם – דואר אלקטרוני, אנשי קשר, לוחות שנה ותזכורות ולאחר מכן לבחור Accept.
לאחר מכן, תוכלו להוסיף ווידג'טים למסך הבית בכדי להתעדכן בלוח השנה שלכם ובדואר האלקטרוני, וכמובן שכל איש קשר חדש שתוסיפו יתווסף אוטומטית לאנשי הקשר שלכם בגוגל. כמו כן, מרכז ההתראות של מערכת האנדרואיד הקדים את מקבילו ב-iOS, ומדובר במרכז משוכלל ומפורט יותר, כך שלא תרגישו בחיסרון כלשהו כאשר תחליקו את האצבע מהצד העליון של המסך למטה.
הודעות טקסט
הבעיה הכי מטרידה שגם זוכה להכי הרבה התייחסות במעבר בין מערכות ההפעלה היא העברת הודעות הטקסט מפלטפורמה אחת לאחרת. דרך אחת, אטרקטיבית פחות היא לעבור הודעה הודעה ולעשות לה Forward אל המכשיר החדש שלכם. הדרך המומלצת היא העברת ההודעות בעזרת אפליקציית MySMS Messenger. האפליקציה הזו מסתנכרנת מול המכשירים השונים שלכם, כך שכל מה שנותר לכם לעשות היא להוריד את האפליקציה לאייפון, לסנכרן את הודעות ה-SMS שלכם, ולעשות את אותו הדבר באנדרואיד החדש דרך האפליקציה הייעודית, בחינם. יש לציין, כי האפליקציה אינה מתיימרת לעבוד כאשר תוספים כגון BiteSMS מותקנים על מכשיר האייפון שלכם.
אפליקציות
סנכרון האפליקציות בין מערכות ההפעלה יכולה להיות פעולה קצת יותר בעייתית, מאחר ובוודאי לחלק מהאפליקציות שהחלטתם לכלול במכשיר האייפון אין אפליקציה ייעודית לאנדרואיד. כמובן שלאפליקציות נפוצות כגון פייסבוק, אינסטגרם או יוטיוב יש גירסאות גם ל-iOS וגם לאנדרואיד, וכל מפתח אפליקציות שמכבד את עצמו יפתח גירסאות תואמות לשתי מערכות ההפעלה הפופולאריות בעולם.
כמו כן, במידה ורכשתם אפליקציות בתשלום, והחלטתם לתרום למפתח על עבודתו, סביר להניח שהוא יעריך אתכם בחזרה, ואם תשלחו לו מייל עם הוכחה שרכשתם את האפליקציה ובקשה לקבל את אותה האפליקציה למערכת האנדרואיד, הוא יקבל אותה בשמחה.
קבצי מדיה ותמונות
בנוגע לסנכרון קבצי מדיה ותמונות, ישנן שתי אופציות עיקריות עם מגוון אפשרויות סנכרון. האופציה המועדפת יותר, היא אופציית הענן, על ידי שימוש באפליקציות כמו DropBox או SugarSync במטרה לסנכרן את התמונות בין שתי מערכות ההפעלה. תמיד ניתן להירשם לשירות המוזיקה של גוגל, Google Music, דרך VPN, ולהעלות את כל קבצי המוזיקה שלכם לשירות, ואז לסנכרן אותם לאנדרואיד בעזרת אפליקציית Google Play Music.
הדרך הפחות אטרקטיבית, אך אולי היעילה ביותר, היא העברה ידנית של קבצי המוזיקה מהמחשב לספריית Music, והעברת התמונות לתיקיית DCIM בכרטיס הזיכרון הפנימי בטלפון, אך כמובן שהפעולה תלוייה בכמות הזיכרון הפנימי שמגיעה עם המכשיר, ואולי עדיף להשתמש באפשרות הענן. אפשרות נוספת לסנכרון, המופנית בעיקר לחובבי האייטיונז, היא אפליקציה נפלאה הנקראת iSyncr, המאפשרת למשתמשים סנכרון של קבצי המדיה, הפלייליסטים והפודקאסטים שלכם היישר מהאייטיונז למכשיר האנדרואיד.
לקחת הכל בקלות
בסך הכל, הזמן והרצינות שתשקיעו במעבר בין המכשירים ובין מערכות ההפעלה יחסוך לכם הרבה עצבים במקרה של תוצאות לא רצויות לאחר מכן. לכן, יש להקדיש לעניין קצת מאמץ וריכוז על מנת שלא לאבד חלילה נתונים ולהעביר באופן בטוח את הנתונים שלכם אל המכשיר החדש.
קחו את המעבר בקלות, אנדרואיד היא מערכת הפעלה שבעבר התאימה יותר למשתמשים מתקדמים אבל היום ידידותית הרבה יותר ומאפשרת התאמה אישית מלאה של המערכת לרצונכם, כך שמירב הזמן שתשקיעו בעיצוב המערכת לצרכיכם, אם אלו הווידג'טים שיופיעו על מסך הבית, האפליקציות שיהיו מותקנות והשירותים איתם תבחרו להסתנכרן במהלך שעות היום, יעצבו את סדר היום שלכם ויחסכו לכם זמן רב. בהצלחה.
הגב
10 תגובות על "כיצד לעבור מ-iOS לאנדרואיד [מדריך]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא בחירת רום?
אתה גם מחליף לחברה החדשה שלך את הציצים דבר ראשון? מחליף מנוע במכונית? עובר השתלת מוח?
למה להחליף רום ועוד כברירת מחדל למשתמש הפשוט?
"אזהרה: בחירת הרום עשוייה להיות פעולה ממכרת שתגרום לכם לשנות אותו כל יומיים, ולכן למשתמשים שהיו רגילים לעובדה שיצרנית הסלולר מעצבת את עולמם ולא הם לעצמם – עדיף להישאר עם מה שמגיע מובנה במכשיר."
והנקודה שלך היא?
במאמר שלך כתוב לפני כן "הפעולה הראשונה שעליכם לבצע בעת קבלת המכשיר החדש, היא לבדוק האם ישנו רום שיימצא חן בעיניכם מבחינת הפיצ'רים והמראה."
"הראשונה"? "שעליכם לבצע"?
זה חובה? אחרת אי אפשר? וזה הדבר הראשון?
כן, עדיף לבחור את הרום מראש ואז להתחיל לקנפג את המכשיר…
כמו שעדיף לבחור מראש בחורה עם חזה ופרצוף רצויים ולא להתחיל לעשות שינויים אח"כ :-)
"… בעת קבלת המכשיר החדש".
קודם הוא קנה את הבחורה ואז הטיס אותה לשיפוצניק. רצוי אחד בחינם.
היית צריך להוסיף לכותרת: כיצד לעבור מ-iOS לאנדרואיד מבלי להקיא בדרך.
תשלמו לי ואני לא עובר לאנדרואיד
תגידו, התמונה של הגדרות ה-Exchange לא מזכירה לכם את ה- iPhone ?
זה אייפון, ככה תוכל לסנכרן ולמזג בין הנתונים שלך באייפון למעבר לחשבון גוגל, לאנדרואיד.
הורדתי את אפליקציית MySMS Messenger באייפון, היא מסנכרנת רק את אנשי הקשר.
לא מופיעות לי שם הודעות הSMS של המכשיר.
אשמח לעזרה.