מהיום העדכונים בגוגל פליי יתפסו הרבה פחות מקום
אלגוריתם חדש של גוגל ידאג לכך שעדכונים של אפליקציות יתפסו הרבה פחות מקום. החנות גם תראה את גודל העדכון לפני ההורדה כדי שתוכלו לפנות מקום על המכשיר בהתאם לצורך
אלגוריתם חדש של גוגל יחסוך לכם החל מהיום הרבה מקום על הסמארטפון או על הטאבלט על ידי הקטנת משקל כל עדכון של האפליציות בגוגל פליי.
איך זה עובד? עד היום, כאשר הורדתם עדכון לאפליקציה קיימת בעצם הורד קובץ APK חדש ומעודכן שהחליף את הקיים. מה שהאלגוריתם החדש עושה הוא השוואה בין הקבצים של ה-APK הישן לבין אלה של ה-APK החדש, ובמקום להוריד את כולם באופן קולקטיבי מעתה ירדו אל המכשיר רק הקבצים המעודכנים. הקבצים החדשים ישתלבו בתוך ה-APK הקיים, מה שמצד אחד יחסוך זמן על הורדת קבצים שאינם נחוצים ומצד שני יחסוך מקום על שטח האחסון של המכשיר שלכם.
האלגוריתם החדש נקרא bsdiff, ולפי גוגל הוא עתיד להקטין את גודל העדכונים שתורידו בלפחות 50 אחוזים, כאשר ממוצע הכיווץ עומד על 65 אחוזים. בנוסף, האלגוריתם יכווץ התקנות של אפליקציות חדשות לחלוטין ב-12 אחוז. גוגל פליי תראה מעתה לפני כל הורדה את הגודל המדוייק של העדכון או האפליקציה כדי שתוכלו להיערך בהתאם על ידי פינוי מקום על המכשיר, בעיקר אם אתם מתכוונים להוריד אפליקציה כבדת משקל כמו משחק או חוויית מציאות מדומה כלשהי.
בעקבות הטמעת האלגוריתם המכווץ, גוגל מעודדת עתה מפתחים לכלול בקבצי ה-APK שעתידים לעלות לחנות הוירטואלית גם קבצים כבדי משקל במיוחד כמו מדיה או גרפיקה ברזולוציה גבוהה, עד לגבול של שני ג’יגה בייט. קריאה זו כנראה נועדה לעודד מפתחי משחקים “להתפרע” עם הגרפיקה של המוצרים שהם מפתחים.
כל הכיווצים הללו יכולים להיות משמעותיים מאוד עבור משתמשים כבדים שמורידים עשרות אפליקציות למכשיר שלהם או עבור בעלי מכשירים עם שטח אחסון מצומצם יחסית, מאחר וכל עדכון כזה יכול להגיע אפילו לכמה מאות מגה בייט.
באותה נשימה, גוגל סיפקה מעט סטטיסטיקה מעניינת – במהלך השנה האחרונה משתמשי אנדרואיד התקינו מעל ל-64 מיליארד אפליקציות במצטבר.
הגב
5 Comments on "מהיום העדכונים בגוגל פליי יתפסו הרבה פחות מקום"
היה קיים מזמן
קיים ממזמן. אני חושב מאז Android marshmallow
הזמנתי אחד כזה
bsdiff הוא אלגוריתם ותיק, גוגל משתמשת בו לטובת יצירת עידכוני ota כבר זמן רב.
השיפור שהם הכניסו הוא בדרך שהם יוצרים דלתאות האפליקציות , קבצי apk.
כמו חברת החשמל וכמו בזק וחברות הסולילרי והרכב החשמלי ועוד הם כל הזמן בניסויי עוד בזמן בין גריון הם נהיו נסא או הפינטגון או המוסד הישראלי הכל שם סודי אפילו המוקדנים לא יודעים מה קורא שם רק מלים באוור ואל זה אתה משלם וביוקר יותר מדיי ביוקר