סוף סוף כאן: הכירו את האפליקציה החדשה של גיקטיים
היא הגיעה: אפליקציה בעיצוב חדש, פונקציונליות חדשה והכי חשוב – נוחות קריאה. מה חדש?
מאז מרץ 2009 ועד היום, אנחנו עובדים ומשקיעים את מיטב הזמן, המחשבה והפוקוס שלנו בדבר אחד בלבד – לתת לכם, הקוראים שלנו, את חווית הקריאה הטכנולוגית הכי טובה שאנחנו יכולים בכל הפלטפורמות. אם זה באמצעות אתר אינטרנט צבעוני וידידותי שיסייע לכם לנווט בין הקטגוריות השונות, ניוזלטר שמסכם את כל האירועים החשובים שהתרחשו בעולם הטכנולוגי באותו שבוע, לוח אירועים שייתן לכם תזכורת לאירועים הטכנולוגיים הרלוונטיים, לוח משרות שיסייע לכם למצוא את ההרפתקה הבאה בקריירה, אינדקס נותני שירותים לסטארטאפיסט ועוד… – וזוהי רק ההתחלה.
את הגירסא הנוכחית של אפליקציית המובייל שלנו בנינו בספטמבר 2014, בהתאם לפידבקים שלכם. היא שירתה אותנו נאמנה וסייעה לנו רבות לתת לקוראים חוויה טובה יותר של קריאה במובייל, זאת, בנוסף לאתר המובייל החדש שלנו שמתנהג כמו אפליקציה בעצמו. כמעט שנתיים אחרי, חוקי המשחק השתנו והבנו שאנחנו חייבים לרענן את האפליקציה ולהמשיך לתת לכם את הסמכות והבמה להחליט מה אתם רוצים שיהיו הפיצ׳רים החדשים באפליקציה.
אחרי חודשים ארוכים של עבודה אנחנו גאים להציג בפניכם את הגירסא החדשה של אפליקציית המובייל שלנו ל-אנדרואיד ול-iOS:
להורדת האפליקציה החדשה של גיקטיים ל-iOS
להורדת האפליקציה החדשה של גיקטיים לאנדרואיד
עיצוב חדש, ניווט נוח וחיפוש מהיר
כמו בכל עדכון משמעותי לכל שירות באשר הוא, החלטנו לעדכן את עיצוב האפליקציה ולהפוך אותו לעדכני יותר, כאשר בבסיס העיצוב עומדים עקרונות ה-Material Design של גוגל. הרשנו לעצמנו להעיז ולהשיק אפליקציה חוצת פלטפורמות. כחלק מהעבודה עם קבוצת המיקוד בבדיקות הבטא של האפליקציה, וידאנו כי משתמשי iOS יזכו לחוויה מעולה המותאמת גם עבורם.
עיצוב הכתבות מתבסס על ״כרטיסים״, כאשר העיקרון שהנחה אותנו היה להבדיל בין פוסטים שעלו היום, לבין פוסטים שעלו בימים קודמים. במסכים בהם מוצגים פוסטים רבים (דוגמאת המסך הראשי) תוכלו לראות כי פוסטים שעלו היום מוצגים בתור כרטיס גדול, בעוד פוסטים שעלו מאתמול ולפני כן יקבלו ייצוג קטן יותר. העיקרון העומד מאחורי ההחלטה הזו מבוסס על נוחות דפדוף ומתן עדיפות לפוסטים עדכניים יותר.
לחיצה על כפתור ה״המבורגר״ (כפתור 3 הפסים) בצידה הימני העליון של האפליקציה, או לחילופין באנדרואיד – ביצוע מחוות החלקה (Swipe) עם האצבע מימין לשמאל, מהקצה הימני של האפליקציה לעבר החלק השמאלי שלה יחשוף את התפריט הראשי של האפליקציה. שם, תוכלו להגיע לכל מקום אליו תחפצו. בתפריט הראשי תוכלו למצוא מספר קטגוריות ניווט, כאשר האופציה הראשונה היא החיפוש. כל מה שעליכם לעשות, זה להקליד את מחרוזת החיפוש שלכם בתפריט, והאפליקציה תיקח אתכם למסך תוצאות החיפוש המתאים.
בקטגוריית ה״ניווט״ תוכלו למצוא 3 אפשרויות – חזרה לעמוד הבית, ניווט לפי קטגוריות או מעבר למסך 10 הכתבות הנצפות ביותר – אחת מהבקשות הפופולריות ביותר שלכם. מסך 10 הכתבות הנצפות יציג את הכתבות הנצפות ביותר במהלך השבוע האחרון, משם תוכלו לקרוא, לשמור ולשתף את הכתבות הפופולריות ביותר בגיקטיים, נכון לאותה נקודת זמן. ניווט לתפריט הקטגוריות יציג לכם את כלל הקטגוריות באתר, שם תוכלו למיין את הכתבות לפי הנושא שמעניין אתכם – בין אם מדובר על מובייל וגאדג׳טים, סקירות, פיתוח וכדומה.
הפעם, תוכלו למצוא קטגוריית ניווט חדשה – המיוחדים שלנו, שוב לבקשתכם. תפריט זה מאגד את שלל המדורים האהובים בגיקטיים – גיקסטארטר, הצצה למשרדים, דירוג אפליקציות מובייל, מצעד הגאדג׳טים ועוד, בכדי לאפשר לכם גישה נוחה למדורים הללו ללא חיפוש של מילת מפתח מסויימת, או בזבוז זמן כאשר אתם מחפשים מדור מסויים. כמובן – במידה ואתם לא מוצאים כתבה מסויימת שם, תמיד תוכלו לפנות לאופציית החיפוש.
להורדת האפליקציה החדשה של גיקטיים ל-iOS
להורדת האפליקציה החדשה של גיקטיים לאנדרואיד
האזור האישי
מהפידבקים שקיבלנו לגירסא האחרונה של האפליקציה, הבנו שאנחנו חייבים לתת לכם את החופש להתאים אישית את האפליקציה שלנו. אחת מהתלונות המרכזיות שקיבלנו הייתה כמות ההתראות על הכתבות, שחלק מהן היה לא רלוונטי לכלל הקוראים שלנו.
הפעם, החלטנו לתת לכם את הממשק והבחירה – אם ברמת התכנים, ההתראות ואפילו הצבעים באפליקציה. באזור האישי תוכלו למצוא 3 מסכים מרכזיים:
- מסך ההגדרות – שם תוכלו להתאים אישית את חווית הקריאה שלכם באפליקציה. תוכלו להדליק / לכבות את ההתראות, להגדיר שהמסך תמיד יהיה פעיל בקריאת כתבה, לשנות את גודל הגופן בכתבות ולשנות את אוריינטציית הקריאה (ניסיוני). במסך תחומי העניין, תוכלו לסמן את הנושאים המעניינים אתכם ולקבל התראות על כתבות בנושאים הללו בלבד. במסך ערכות הנושא, תוכלו לשנות את הצבע המאפיין של האפליקציה – נסו בעצמכם. במידה ותרצו להוסיף צבעים נוספים – פנו אלינו ונשתדל להיענות לבקשותיכם.
- הפיד האישי – מסך כתבות שמאופיין על ידי מסך תחומי העניין עליו דיברנו קודם. בפיד האישי תוכלו לצפות בכתבות השייכות לתחומי העניין שלכם, אך תמיד תוכלו לעבור לעמוד הראשי ולצפות בכתבות האחרונות שעלו באתר. הפיד האישי נולד מהבקשות שלכם, ואנחנו מחפשים דרכים נוספות לשפר אותו – נשמח אם תוכלו לתת לנו פידבקים כיצד אתם הייתם עושים זאת.
- כתבות ששמרתי – כמעט מכל מקום באפליקציה, תוכלו לשמור כתבות לקריאה מאוחרת יותר – הכתבות ששמרתם יגיעו למסך זה ויישארו שם עד שתבחרו למחוק אותן. בנוסף, תוכלו לשתף את רשימת הכתבות עם החברים שלכם (ניסיוני), כאשר גם במידה ואין להם את האפליקציה הלינק המשותף ינחה אותם להוריד את האפליקציה ויוסיף אוטומטית את הכתבות הנבחרות לרשימת המועדפים שלהם. כמו קודם, נשמח לקבל מכם פידבקים כיצד לשפר את החוויה.
אינטראקציה עם התוכן וצפייה בתמונות וסרטונים
גם האופן שבו תוכלו לנהל אינטראקציה עם הכתבות השתנה – בכרטיסים הגדולים תוכלו למצוא כיתובים בתחתית הכרטיס – ״שמור״ – פעולה שמכניסה את הכתבה לרשימת המועדפים שלכם, בעוד לחיצה על ״שתף״ תקפיץ לכם את מסך השיתוף בסמארטפון שלכם, שם תוכלו לבחור באיזו אפליקציה תעדיפו לשתף את הכתבה הנבחרת. בכרטיסים הקטנים חשיפת אופציות האינטראקציה עם הכתבות נעשית על ידי מחוות החלקה (Swipe) משמאל לימין, שם תוכלו למצוא את האופציות צבועות – ״שמור״ בצהוב ו״שתף״ בירוק.
כאשר תיכנסו לכתבה מסויימת, תשימו בוודאי לב שהבר העליון של האפליקציה השתנה ויציג חמישה אייקונים – חזרה אחורה, שינוי גודל הגופן, חזרה לעמוד הבית, שמירה למועדפים ושיתוף. בתוך הכתבה תוכלו ללחוץ בכל זמן על אחד מהאייקונים הללו בכדי לשמור, לשתף או להגיע למחוז חפצכם. בסוף הכתבה, תוכלו למצוא את מתחם ״אל תפספסו״ – אך תמיד תוכלו לחזור אחורה לפוסט ממנו הגעתם ויותר מכך, לנקודה בה הפסקתם לקרוא, על ידי לחיצה על כפתור החזרה.
גם האינטראקציה עם התמונות השתפרה לבקשתכם – ברגע שתלחצו על תמונה מסויימת תעברו למסך המציג את התמונה בלבד – שם תוכלו לצפות בתמונה בנוחות, להזיז אותה, להגדיל אותה או להקטין אותה על ידי מחוות Pinch To Zoom. במידה ותרצו לחזור חזרה לכתבה, תוכלו ללחוץ על כפתור ״סגור״ בצידו העליון של המסך. בהמשך, נוסיף כפתור שיתוף לתמונה בלבד, כפי שחלקכם ביקשתם (אך טרם הספקנו להכניס את הפונקציונליות הזו). בכל הנוגע לסרטונים – באנדרואיד יוטיוב תיפתח באפליקציה הייעודית לה, בעוד אנחנו ממשיכים לעבוד על תמיכה נוחה במקורות וידאו אחרים, כגון קיקסטארטר, TED וכו׳. בינתיים, האפליקציה תעביר אתכם לכתובת המקור של הסרטון בדפדפן, כך שתוכלו לצפות בו ללא מגבלות דפדפן ה-Webview המגיע כחלק אינטגרלי מהאפליקציה.
להורדת האפליקציה החדשה של גיקטיים ל-iOS
להורדת האפליקציה החדשה של גיקטיים לאנדרואיד
עקבו אחרינו ודווחו לנו על כל דבר שעולה לכם לראש
בתחתית התפריט הראשי, תוכלו למצוא גישה מהירה ל-3 מקומות – לעמוד הפייסבוק שלנו – שם תוכלו לקבל את העדכונים ישירות דרך הרשת החברתית, לעמוד האינסטגרם שלנו – שם תמצאו תמונות וסרטונים בלעדיים מאחורי הקלעים בגיקטיים (גיפים של פיקסל – הכלב המשרדי שלנו והכתב לענייני גאדג׳טים לעיסים). במידה ותרצו לדווח לנו כל דבר – מבאגים באפליקציה, דרך הצעות ייעול ועד דיווחים חמים מהשטח – תוכלו לעשות את זה דרך מסך ״המייל האדום״, אליו תוכלו להגיע גם ממסך הבית באפליקציה, על ידי לחיצה על כפתור המעטפה.
מילה על הפרסומות – אנחנו משתדלים תמיד להתנהג בשקיפות כלפי הקוראים שלנו, וכך גם נעשה כאן. מודל ההכנסות שלנו מבוסס, בין היתר, על פרסומות, וכדי להמשיך ולהביא לכם את התכנים המעניינים ביותר בעולם הטכנולוגיה ובעברית, אנו זקוקים למודל עסקי שיעזור לנו לשגשג כחברה ויתן ערך לכל הגורמים בתעשיה וגם לקוראים. עם זאת, אנחנו נמשיך להשתדל להציג את הפרסומות בצורה כמה שפחות מטרידה (אתם מוזמנים להשוות אותנו לאחרים), כך שתוכלו להמשיך לצרוך את התוכן בגיקטיים בנוחות.
אנחנו עובדים קשה מסביב לשעון בכדי להביא לכם פרסום ממוקד ורלוונטי בתחומים שמעניינים אתכם. במידה ויש לכם פידבק על האופן בו מוצגות הפרסומות באתר או באפליקציה, או על תוכן הפרסומות עצמן, אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו ולתת לנו הצעות ייעול בנושא – אנחנו תמיד זמינים ומקשיבים לכל פנייה.
מילה על ההרשאות – להלן פירוט ההרשאות שהאפליקציה מבקשת והסיבות להרשאות הללו:
- Phone – read phone status and identity – בדיקה האם המכשיר נמצא בשיחה, במטרה להעביר את האפליקציה לרקע ולשמר את המצב בו עצרתם את הקריאה. איסוף הנתונים היבשים של המכשיר למטרות אנליטיקס ותיקון שגיאות במכשירים ספציפיים.
- Photos/Media/Files – modify or delete the contents of your USB storage, read the contents of your USB storage – שמירת ההגדרות וההעדפות האישיות בדיסק. העלאת תמונות מסך לשליחה בעמוד צור קשר.
- Storage – modify or delete the contents of your USB storage, read the contents of your USB storage – שמירת ההגדרות וההעדפות האישיות בדיסק. העלאת תמונות מסך לשליחה בעמוד צור קשר.
- Camera – take pictures and videos – גישה למצלמה, לצילום תמונה ישירות מעמוד צור קשר.
- Device ID & call information – read phone status and identity – בדיקה האם המכשיר נמצא בשיחה, במטרה להעביר את האפליקציה לרקע ולשמר את המצב בו עצרתם את הקריאה. איסוף הנתונים היבשים של המכשיר למטרות אנליטיקס ותיקון שגיאות במכשירים ספציפיים.
- הרשאות ״אחרות״:
- receive data from Internet – התחברות לאינטרנט על מנת לקבל כתבות מהאתר.
- full network access – התחברות לאינטרנט על מנת לקבל כתבות מהאתר.
- draw over other apps – דרישה של React Native, הפלטפורמה עליה בנויה האפליקציה.
- prevent device from sleeping – לטובת ההגדרה של מניעת כיבוי המסך בעת קריאת כתבה.
- control vibration – רטט לפידבק בלחיצה על כפתורים.
- view network connections – התחברות לאינטרנט על מנת לקבל כתבות מהאתר.
- run at startup – שחזור התראות שפספסתם כאשר המכשיר נכבה מסיבה מסויימת.
- pair with Bluetooth devices – הרשאה נלווית שמגיעה כתוצאה משימוש בספריית צד שלישי שהאפליקציה משתמשת בה, ומטרתה לאסוף פרטים בסיסיים על המכשיר.
להורדת האפליקציה החדשה של גיקטיים ל-iOS
להורדת האפליקציה החדשה של גיקטיים לאנדרואיד
הגב
22 תגובות על "סוף סוף כאן: הכירו את האפליקציה החדשה של גיקטיים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הכפתור חזרה אחורה באנדוראיד חייב לסגור את המודל שמציג את התמונות
תודה על הדיווח, נתקן את החוויה הזו.
לא, לא אוריד.
לא אוריד אפליקציה שדורשת גישה לתמונות, למצלמה ולשיחות שלי.
ואם זה המחיר עבור אפליקתיית חינם, אז תודה – אבל לא תודה.
היי טל, עדכנתי את הפוסט עם רשימת ההרשאות והסיבה לכך שאנחנו מבקשים את ההרשאות. אעדכן גם את תיאור האפליקציה ב-Play Store.
הסיבה לתמונות ולמצלמה – בטופס צור הקשר יש לך אפשרות לצלם תמונה בשביל לדווח לנו על כל דבר – כנ״ל להעלות קובץ מהמכשיר שלך. אנחנו לא עושים שימוש בשום דבר שמאוחסן על הטלפון שלך בצורה אחרת.
לגבי השיחות – זו הרשאה שהמטרה היחידה שלה היא בדיקה האם המכשיר נמצא בשיחה, במטרה להעביר את האפליקציה לרקע ולשמר את המצב בו עצרת את הקריאה. שום דבר מעבר לזה – אנחנו מתחייבים על כך.
במידה ויש שאלות נוספות – אני כאן או במייל [email protected].
קצת מצחיק ששמתם צילומי מסך מתוך אנדרואיד על אייפון באייססטור
חוצמזה האפליקציה לא הכי אינטואיטיבית באייפון
היי מצ׳יסטו, נשמח לקבל הצעות ייעול למייל [email protected].
ננסה לשפר את החוויה, בכל מקרה.
תודה!
אני אשמח אם תחזירו את האפשרות להתראה ה"חסכונית" שמציגה כמה כתבות ואפשר לבחור את הרצויה, ואם תשלבו זאת עם בחירת הנושאים שמעניינים אותנו (כמו שיש עכשיו) זה יהיה מצוין.
היי, זה אכן יקרה בימים הקרובים! לא בדיוק במודל שציינת, אבל דומה.
האמת שהאתר מצוין וקריא בדפדפן, אז אני לא רואה סיבה מהותית להתקין אפליקציה בשביל אותה שימושיות
הודעות פוש, פיד אישי, שמירה למועדפים…
אבל, כל אחד והדרך שלו לקרוא!
ככה או ככה, אנחנו עדיין אוהבים אותך!
כל הכבוד על ההשקעה המטורפת. אני מאד אוהב את האתר שלכם! הולך להתקין…
תודה!
תודה על אפליקציה שנראית הרבה יותר טוב.
אבל – מה נסגר עם רשימת ההרשאות?
שימוש במצלמה, האפשרות לצייר מעל אפליקציות אחרות, בלוטות', עולה באיתחול, וכו'?
היי מאיר, כפי שכתבתי בתגובה למעלה,
עדכנתי את הפוסט עם רשימת ההרשאות והסיבה לכך שאנחנו מבקשים את ההרשאות.
עם זאת, אנחנו שוקלים בעקבות הפידבקים להוריד חלק מההרשאות, שכן אולי הפונקציונליות שהן מספקות אינה שווה את הוספת ההרשאות הללו.
תודה על המחמאות!
ומה קורה אם לא מאשרים את ההרשאות? לא ניתן להתקין?
יש כאלו שרק רוצים לקרוא אולם לא לאפשר מקצת מההרשאות או כולן..
לא ניתן להתקין אם לא מאשרים את ההרשאות.
אתה מוזמן לקרוא את מה שכתבתי למעלה בנושא ההרשאות,
יכול להיות שנצמצם את ההרשאות ונוריד פונקציונליות בעקבות הפידבק,
אבל עד אז אתה מוזמן להוריד את האפליקציה עם כל ההרשאות, או לחילופין לקרוא דרך אתר המובייל שלנו (ולאשר קבלת עדכונים בדפדפן).
כמו שאמרתי – כך או כך אנחנו אוהבים אותך ומקבלים אותך בברכה, בכל מקום.
מתבקש מאמר על טכנולוגיות הפיתוח ששימשו אתכם
כבר בכתיבה :>
כאשר משתמשים במקלדת גבוהה מהרגיל היא מכסה את החלק התחתון של הכתבה, ולא ניתן להרים את הכתבה בכדי להגיע לתחתיתה. בנסיוני לרשום תגובות – קיבלתי הודעה:
Please fill out required fields
מן הסתם-תגובה זו נכתבה בסוף דרך האתר ובאמצעות המחשב.
תודה! נבדוק את העניין.
אני ממש לא אוהב אותה, יש מצב לחזור אחורה?
שלופ שלום,
האמת שהאפליקציה החדשה נוחה מקודמתה.
דבר אחד שמפריע לי הוא שלא ניתן לכבות את הרטט בעת לחיצה על חלק מהפעולות…