מבול הונאות בפייסבוק
מי עוד לא גוייס לקדם תכנים מזיקים בפייסבוק? גלעד שליט, רון ארד וכעת גם גוגל, מנוצלים בציניות על ידי ספאמרים בפייסבוק ולא מעטים נופלים בפח
מי עוד לא גוייס לקדם תכנים מזיקים בפייסבוק? גלעד שליט, רון ארד וכעת גם גוגל, מנוצלים בציניות על ידי ספאמרים בפייסבוק ולא מעטים נופלים בפח. חברת ESET פרסמה היום אזהרה מהחדשה שבהונאות המבוססת על הבטחה לגילוי הסוד הנורא של ענקית החיפוש גוגל.
מה גוגל מסתירה מכם? קרוב לודאי ששום דבר. לפחות במקרה הזה. אנליסטים מחברת ESET גילו הונאה חדשה ברשת החברתית פייסבוק. הפעם בצורה של אפליקציה מזויפת שמתיימרת לגלות לכם סוד נורא כלשהו שמסתירה ענקית החיפוש. על מנת לגלות את הסוד הנורא המשתמש מתבקש לשתף את כל רשימת החברים שלו, לאחר מכן האפליקציה מורידה לדפדפן סרגל כלים של My Search או שהיא מנתבת אותו מחדש לאתר משחקי SMS בתשלום.
“זה יכול להיות יותר גרוע,” אומר אמיר כרמי מנהל התמיכה של קומסקיור, נציגת ESET בישראל. “כשאתה מוריד אפליקציה אתה בעצם מוריד כל מיני קבצים למחשב שלך, אם הקבצים מגיעים ממקור לא ידוע – זה יכול להיות כל דבר. הפעם זה נגמר בסה”כ בלי נזק משמעותי כי לא היו קבצים מזיקים באפליקציה”.
לאחרונה, הזהירה גם חברת Sophos מפני הונאה המבוססת על “הכפתור החסר” בפייסוק – Dislike ומהזמנות לאפליקציות פיקטיביות. כפי שציין כרמי, אכן במקרה של ההונאה בגילו ב-ESET לא מדובר בנזק משמעותי, אך חלק מאותן הונאות מתקינות יישומי צד ג’ על הדפדפן ולעתים מריצות פקודות שעשויות לשלוח מידע פרטי שלכם ליוצר היישום הזדוני.
כך תיזהרו מהידבקות
הונאות אלה מסתמכות בראש ובראשונה על ניצול של סקרנות המשתמשים הממהרים לבדוק מה מסתתר מאחורי ההודעה המפתה או הפיצ’ר המדליק. ראשית, הפעילו שיקול דעת. האם ההזמנה שקיבלתם ליישום חדש זה עתה מחבר אופיינית לו? למשל, האם סביר שאביכם יתעניין בג’אסטין ביבר ומעלליו? אם לא, אז ככל הנראה הפרסומים בפרופיל של אביכם מובילים ליישום זדוני שהתנחל לו בפרופיל.
בעת קבלת הודעה או הזמנה בפייסבוק, תוכלו לראות באמצעות מה נשלחה ההודעה, כלומר, איזה יישום יצר אותה. בדרך כלל, הזמנות חברות או הזמנות לקבוצות יצאו מתוך פייסבוק, בעוד ההזמנות ליישומים זדוניים בדרך כלל נשלחות ישירות מהיישומים עצמם.
היו סקפטיים וזהירים, משום שאנטיוירוס או חומת אש לא מגנים עליכם מפני התקנה של יישומים זדוניים בפרופיל הפייסבוק שלכם. אם היישום דורש יציאה מאתר פייסבוק לצורך ההתקנה – חשדו מיד. זיכרו שגם יישומים שלא יכולים לעשות נזק למחשב שלכם, יעשו לא מעט צרות למוניטין המקוון שלכם אם האפליקציה תשלח אינספור הודעות ספאם לחבריכם.
הגב
1 תגובה על "מבול הונאות בפייסבוק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בכל פעם שישום מנסה “להכריח אותי” לשתף בו את כל החברים שלי, אני מיד מבינה שמשהו מסריח כאן ומוותרת על “התענוג”… אם כולם היו נוהגים כך, היתה נפסקת המגיפה…