כך המין האנושי צפוי להשתנות בשנים הקרובות [Geektime Next]
ינקי מרגלית, הדובר המרכזי בכנס הסטארטאפים שלנו – Geektime Next, העביר הרצאה הנוגעת ל'עתיד של העתיד' ועל למה אנחנו כבר לגמרי שם
ינקי מרגלית נחשב לאישיות ותיקה ועתירת ניסיון בתעשיית ההייטק הישראלית; ב-1985 הוא ייסד וניהל את חברת התוכנה אלדין, שהעסיקה כ-600 עובדים ונמכרה אחרי 30 שנות פעילות ב-150 מיליון דולר. מאז הוא גם שותף ב-Innodo Ventures, קרן הון סיכון שמשקיעה בחברות בשלבים המוקדמים, והשקיע בשש חברות טכנולוגיה; וכן יזם חברתי שסייע להקמת מלכ"רים, כמו Idealist.org, Latet.co.il, college4all.org, meet.mit.edu, Adama.org.il, ו-SpaceIL.com, שם הוא גם מכהן כיושב ראש.
במסגרת Geektime Next מרגלית עלה על הבמה ושיתף את הקהל עם ההרצאה שלו – Next 8 – The next 8 tech and social trends to lead us to the future; ההרצאה עסקה ב-8 מגמות טכנולוגיות וחברתיות שצפויות להשפיע על העתיד של כולנו, מגמות שבסופו של דבר ייצרו את מה שהוא מכנה "האדם החדש", הומו – ספיינס 2.0.
1. Exploration
המגמה הראשונה אליה מתייחס ינקי מרגלית נוגעת לתחום המחקר והגילוי; הוא פחות או יותר מסכם את הסעיף הזה במשפט: "אם אתם לא יודעים את זה, אנחנו לגמרי הולכים למאדים". לדבריו, כבר מזמן לא מדובר במדע בדיוני וזה קורה עכשיו, הודות לבחורים נחמדים כמו אילון מאסק שמתכנן להגיע לשם כבר עד שנת 2018.
2. Intelligence – Robots & AI
המפתח להומוספיינס 2.0 הוא השילוב בין הבינה האנושית לבין הבינה המלאכותית (AI). קיימת היום תפיסה בקרב אנשים רבים לפיה מחשבים אף פעם לא יהיו חכמים יותר מבני אדם, אך מרגלית טוען כי זה "בולשיט", מאחר ואלו יהיו חכמים הרבה יותר. "זה כמו להגיד שהילדים שלנו לא יהיו חכמים יותר מאיתנו". אם פעם היינו אומרים למחשבים מה בדיוק אנחנו רוצים שהם יעשו (If this then that) הרי שהיום אנחנו שולחים אותם למשימות עצמאיות הרבה יותר, כמו למשל קריאה של מאות או אלפי מאמרים על סרטן. כמו כן, עד כמה שזה נשמע פשוט, היום אחד ההישגים הגדולים ביותר בתחום זה היכולת של מחשב לזהות חתולים (קצת מזכיר את אפליקצית הנקניקיות מהסדרה 'סיליקון ואלי'), מאחר ובסופו של דבר מדובר בתכונה אנושית. הישג קצת מכובד יותר הוא עם המשחק הסיני אלפא גו שבפעם הראשונה המנצח בו היה מחשב ולא שחקן אנושי. בסופו של דבר, הגענו מאינטליגנציה אנושית (HI) הוספנו לחיינו פן של אינטליגנציה מלאכותית (AI) והעתיד הוא H+, ההומוספיינס החדש.
3. Communication – the talk of the future
אילון מאסק שוב מוזכר בהרצאה עם החזון שלו לחבר את העולם כולו לרשת האינטרנט באמצעות אלפי לווינים. מרגלית מסכים עם החזון הזה ומתייחס לכך שכיום יש יותר מכשירים מחוברים (האינטנרט של הדברים) מאשר אנשים, בני אדם, שמחוברים לרשת האינטרנט. הוא מציע שבעתיד הדרך שבה נתקשר האחד עם השני ובכלל תהיה באמצעות רשת האינטרנט, ואם תבחרו לא לעשות זאת – תישארו מאחור.
4. Virtual Existence
אותם משקפי מציאות וירטואלית שאנו מכירים בקרוב יהיו היסטוריה; יחד עם זאת, אנחנו לחלוטין עומדים לחיות בסביבה וירטואלית לחלוטין, אלא שאותם רכיבים שיאפשרו לנו לחיות כך יהיו מוטמעים ממש בתוך הגוף שלנו, כמו לדוגמא בעיניים.
5. Transportation
לא מעט נאמר על רכבים אוטונומיים ומרגלית אומר כי בקרוב מאוד נפקיד את החיים שלנו בידי רובוטים שיסיעו אותנו ממקום למקום (בין היתר). בניגוד להנחות, אם אנחנו מעריכים ודואגים לחיים שלנו – אנחנו חייבים לעשות זאת. כיום נהג המונית הטיפוסי הוא סוג של רובוט אנושי; הוא מקבל הנחיות מהמחשב (GPS) שאומר לו להן לנסוע, ולא עושה שום דבר מלבד לציית לו. לכן, החזון שלו הוא שעד שנת 2025 כבר לא נצטרך את נהג המונית מאחר ורכבים אוטנומיים יכילו תא נוסעים בלבד ולא ידרשו שימוש בנהג.
6. Abundance – שפע
תמורה נוספת שצפויה להתרחש בחיים של כולנו נוגעת לכך שבעתיד לא נצטרך אנשים וחקלאים שיגדלו את האוכל שלנו. בסופו של דבר ניתן יהיה להפיק ארוחה שלמה באמצעות אנרגיה מהשמש, כאשר רובוטים ומכונות ינצלו וימירו את האנרגיה הזו לתוצרת באמצעות מכונות. כמו כן הוא מתייחס גם לעובדה שבעוד כמה שנים ההמבורגר הכי טעים והכי בריא שנוכל לאכול בכלל לא יהיה עשוי מפרה, אלא מחומרים מלאכותיים וללא פגיעה בבעלי חיים.
7. Sex
בובות מין הן לא טכנולוגיה חדשה, אך בובות מין רובוטיות, חכמות ואנושיות למדי הן דווקא כן. כיום ניתן למצוא מגוון אתרים ושירותים שמאפשרים לרכוש בובות מין שעשויות לתעתע בצורה מסוימת, עד לגבול המפחיד (מנגד יש כאלה שדווקא עשויים להתלהב ממידת הדיוק). אותם רובוטים (שניתן לרכוש בשני המינים) עד כדי כך אנושיים, שמרגלית אומר כי בעוד כמה שנים "סקס יהיה רק לאירועים מיוחדים, מאחר ויהיה לנו את הרובוטים שידאגו לספק אותנו באופן תדיר".
8. Life
נשאלת השאלה האם הזדקנות היא מחלה? האם יש ביכולתנו מספיק ידע וטכנולוגיה כדי ל"רפא" הזדקנות? ואם כן, האם אנחנו צריכים לעשות את זה? האם אנחנו צריכים להתערב "בגלגל החיים"? בסופו של יום, אם אנחנו יכולים להגיע למאדים, לאכול אוכל שנוצר על ידי רובוטים, לרפא מחלות ולהשתמש באינטליגנציה מלאכותית – האם אנחנו עדיין בני אדם? אם לא, אז למה זה הופך אותנו?
הגב
4 תגובות על "כך המין האנושי צפוי להשתנות בשנים הקרובות [Geektime Next]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
יוצאת בתחושה לא נעימה מכתבה זו
לכי תחפשי..
נשמע כמו דיקלום של הרבה "עתידנים" אחרים וכאילו ינקי מרגלית רואה יותר מידי סדרות sci-fi דיסאוטופיות( לא שזה רע )
בתכלס הטבע האנושי הוא טבוע בדנא שלנו ושום גאג'ט לא ישנה את זה
אם יבוא שינוי מהותי בטבע האדם זה יהיה בעקבות מחקרים על שיבוט ודנא או איזה התפתחות אבולו-ציונית טיבעית
חבל שההרצאה לא הוקלטה כמו ב TED, תיאור תמציתי ודל מידי לטעמי