שער הביטקוין שבר את שיא כל הזמנים
שווי המטבע הדיגיטלי התקרב לראשונה לשווי של אונקיית זהב. הערכות הן כי בשלב כלשהו יהיה שווה אף יותר ממנה
קרדיט צלם\תמונה: David Malan, Getty Images Israel
מאת אופיר בייגל
רק לפני זמן קצר התייחסנו לכך שביטקוין חצה לראשונה את רף $1000 ביום הראשון של 2017 (פעם ראשונה מזה 3 שנים) והנה הוא שובר שיא נוסף. היום ביטקוין שבר את שיא העבר שלו שעמד על $1163 לפי בורסת Bitstamp מה שמעניק ל+16 מיליון המטבעות הקיימים בשוק שווי של כמעט 19 מיליארד דולר. ההישג הזה הוא צעד נוסף בדרך להשוואת ערכו של ביטקוין אחד לאונקיית זהב, דבר שיחזק את מעמדו הפסיכולוגי אולי ככלי לשמירת ערך לטווח הארוך.
השיא הקודם אשר הושג בדצמבר 2013 הגיע לאחר תקופה קצרה שבה המטבע זינק ממחיר של כ-$120 לכמעט $1200. זמן קצר לאחר מכן החל המטבע לאבד מערכו במהלך שנת 2014 עד שהתייצב על איזור ה-$250 לאורך רוב שנת 2015.
תנודות קיצוניות מידי
התנודתיות הגדולה של המטבע זיכתה אותו בתואר של המטבע עם הביצועים הכי טובים בשנים 2013 (עלייה של 5,429%), 2015 (עלייה של 35%) ו- 2016 (עלייה של 126%) ובתואר של המטבע עם הביצועים הכי גרועים בשנת 2014 (איבד כ-56% מערכו).
אף אחד לא יודע להגיד בוודאות מדוע יותר אנשים מחפשים לרכוש את המטבע בתקופה האחרונה, דבר שגורם לעליית ערכו, אולם ישנם מספר גורמים מאקרו כלכליים שכנראה השפיעו על כך. האירועים העיקריים אשר חשוב לציין אותם הם בחירתו של הנשיא טראמפ, היחלשותו של היואן הסיני (הרבה מהמסחר מגיע מכיוון סין) ואיבוד אמון כללי במערכת המוניטרית הקיימת ברחבי העולם.
אחד מאירועי הדגל שתרמו לעליית שער המטבע הוא אירוע ביטול שטרות ה-500 ו-1,000 רופי על ידי ממשלת הודו בנובמבר האחרון. מאז ההודעה על הביטול, שערו של הביטקוין נסק בבורסות בהודו והוא גבוה בכ-$100 מהשער בשאר הבורסות בעולם.
בנוסף, לפני שבועיים בלבד שלוש הבורסות הגדולות בסין הקפיאו את האפשרות למשיכת ביטקוין עקב חשד להלבנת כספים מצד הממשלה. הפעולה הזו הקריסה את ערך המטבע שמאז הספיק להתאושש במהרה.
חשוב לציין שהרבה פעמים עליות כאלה חריפות נובעות ממעיין כדור שלג – כלומר ידיעות חדשותיות מניעות קניות ממשקיעים אשר בעקבותיהן מגיעות עוד ידיעות חדשותיות.
הכותב הינו חובב ביטקוין ובלוגר ב-99Bitcoins
הגב
11 תגובות על "שער הביטקוין שבר את שיא כל הזמנים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אולי בגלל כל תוכנות הכופר הזדוניות המטבע נסק מעלה?
הן מהוות אחוז זעיר מסך השימוש בביטקוין, הן בכלל לא פקטור, ורק עיתונאים פרימיטביים או חברות "אב-תחת מידע" אוהבים לנפנף בתוכנות כופר, ביטקוין הוא טכנולוגיה מהפכנית -ועובדת- להעברת כסף וערך תוך שניות על גבי האינטרנט ולכן ככל שיותר אנשים מכירים ביתרונותיו כך ערכו עולה.
תוכנות כופר הן אחוז קטן מכלל הסחר הלא חוקי…
נמאס לי והחלטתי להגיד! אולי זה ישנה משהו
רמת הכתיבה שלכם מתחת לכל ביקורת
הנה דוגמא אחת מהכתבה:
"שלוש הבורסות הגדולות בסין הקפיאו את האפשרות למשיכת ביטקוין עקב חשד להלבנת כספים מצד הממשלה"
הממשלה מלבינה כספים?!
אז מה זה התחביר הגרוע הזה?
כמעט בכל כתבה יש משפטים עם תחביר שלא מתאים לעיתון. יאללה. לעלות רמה ולקחת את עצמכם ברצינות.
לעלות רמה או להעלות רמה?
'I'M JUST SAYIN…
אפשר גם לעלות רמה..
I can live with that
הממשלה חושדת שמלבינים הון, 'מצד הממשלה' הוא החשד להלבנה ולא ההלבנה עצמה
ברןר שהוא הבין את זה, הוא רק ציין שהתחביר גרוע
כן ביקרתי תחביר באותה תגובה בה כתבתי "ברןר" ):