חברת החשמל מציגה: אינטרנט במהירות 1Gbps כבר בשנה הבאה
במהלך שנה הבאה צפוי להגיע מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל לשלב המסחרי בו יוכלו לקוחות לרכוש חבילות גלישה במהירות של עד 1Gbps. באירוע שקיימה אתמול בערב חברת החשמל, התנסו המשתתפים בתשתית החדשה מעט לפני שהופכת זמינה לכולנו
באירוע בלוגרים שקיימה לראשונה חברת החשמל אתמול בערב (ג') בתל אביב, העניקה האחרונה אפשרות לנוכחים להתנסות בחיבור האינטרנט המהיר שלה, המבוסס על מיזם הסיבים האופטיים. אם הכל יתקיים כשורה (ואנחנו הרי יודעים שלא), תוכלו כבר במהלך השנה הבאה להנות מחיבור במהירות של עד 1Gbps, ונוכל כולנו להנות משבירת הדואופול של בזק והוט.
מקריית שמונה ועד הנגב
תשתית הסיבים האופטיים של חברת החשמל פרוסה נכון להיום על גבי 2,700 ק"מ של כבלים המונחים מקריית שמונה בצפון ועד מכתש רמון בדרום. 70% מהכבלים במסגרת המיזם צפויים להתבסס על התשתית הקיימת (קרי, עמודי חשמל), 30% מהם יוטמנו בתוך האדמה כחלק מפרוייקט שיכלול גם חפירה בקרקע.
חברת החשמל תניח את הסיבים האופטיים על גבי עמודי החשמל בדומה למה שנהוג בארה"ב, שם מונחים כבלי תקשורת מעט נמוך יותר מקווי החשמל על גבי תשתית עמודי החשמל הקיימת כבר. הסיב האופטי צפוי להגיע כך באמצעות תשתית החשמל ישירות עד הבית כחלק ממה שמכונה (FTTH (Fiber-to-the-Home. כאן גם היתרון של חברת החשמל, שיכולה להפעיל את המיזם מאחר ומחזיקה כבר בתשתית קיימת הפרוסה ומגיעה לכל בית בישראל.
מיזם הסיבים האופטיים החל את דרכו לפני כשנתיים יחד עם הפעלת פיילוט בקריית שמונה בו נטלו חלק 150 בתי אב שחוברו לרשת המהירה. חברת החשמל סיפקה את התשתית, סמייל 012, נטוייז'ן 013 ופרטנר שימשו כספקיות האינטרנט במסגרת הניסוי. לפחות לטענת חברת החשמל הניסוי הוכתר בהצלחה וללא בעיות מיוחדות והוא פעיל עד היום.
מי הזוכה במכרז?
משנת 97 ועד שנת 2010 דחתה הממשלה את בקשת חברת החשמל להשתלב בשוק התקשורת באמצעות מערך הסיבים האופטיים. הדלתות נפתחו לאחר 13 שנים בעקבות שר תקשורת אסרטיבי במיוחד שאת פועלו כבר הצלחנו לראות לאחרונה בעולם הסלולר. סיבה נוספת להחלטת הממשלה לאפשר לחברת החשמל להכנס לשוק התקשורת נובעת מהתנהלותן של הוט ובזק, שעמדו מנגד במשך שנים ולא טרחו לעדכן ולשדרג את תשתית התקשורת שלהן כי במילא לא נתקלו בתחרות מצד אף גורם ועל כן העדיפו שלא להשקיע סכומי עתק שיכלו לחסוך.
באוקטובר אשתקד נפתח באופן רשמי המכרז לבחירת המשקיע במיזם הסיבים האופטיים. המכרז שכלל תחילה ארבע קבוצות משקיעים כולל היום רק שלוש ובמהלך החודש הקרוב צפוי להסתיים ולהגיע להכרעה. הזוכה במכרז תחזיק בבעלות של 60% בחברה החדשה שצפויה לספק את תשתית האינטרנט, חברת החשמל תחזיק ב-40% הנותרים.
מהיר, מאוד מהיר
כחלק מהמפגש שיזמה חברת החשמל אתמול, התנסו הנוכחים במהירויות הגלישה שמאפשרת תשתית הסיבים האופטיים ואשר מגיעה עד מהירות של 1Gbps. בפועל רשמנו אנחנו מהירות הורדה של 673Mbps והעלאה של 91Mbps. הסיבה לירידה במהירות קשורה בין היתר בתמיכתן החלקית של ספקיות האינטרנט ושל מחשוב הקצה שכל אחד ואחת מהן פוגע מעט ביכולתה של התשתית. אף על פי כן וכשאנחנו רגילים למהירות הורדה של עד מספר מגה בייטים בודדים בפועל, לגלוש במהירות של יותר מ-600 מגה לשנייה הוא בהחלט שינוי מרענן.
מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל צפוי להפוך למסחרי כבר במהלך השנה הבאה, אך עם זאת יש לזכור כי התשתית תהיה נגישה בהתחלה רק לחלקים מסויימים במדינה כשחברת החשמל מבטיחה לכסות בתוך 7 שנים כשני שלישים מהמדינה. על מנת להתנסות במהירויות הגלישה שתציע הרשת החדשה, מציעה חברת החשמל לגלוש לאתר הבא, שם ניתן לערוך "סימולציה" שתעניק לכם תחושה כלשהי לגבי מהירויות הגלישה.
הגב
8 תגובות על "חברת החשמל מציגה: אינטרנט במהירות 1Gbps כבר בשנה הבאה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אין ספק – קפיצת מדרגה נוספת. מדהים מדהים מדהים!
רועי,
מהיכרות עם התשתיות של בזק והוט, אני יכול להבטיח לך שמחר בבוקר בזק (והוט יקח לה מס' חודשים) יכולים לתת מהירויות כאלו בלי להשקיע מאות מיליוני שקלים.
הבעיה היא במשרד התקשור שלא כופה לא על חברות ההולכה ולא על ספקי האינטרנט לתת מהירויות הורדה והעלאה נאותות. כלקוח פרטי אני יכול לקבל מקסימום 2 מגהביט מהירות העלאה. למה? ככה.
הם מעדיפים לשמור את המהירויות הגבוהות לעסקים ולחסוט/לעשוק את הלקוחות על ימין ועל שמאל ומשרד התקשורת לא עושה מאומה בנידון!
למה שלא תפנה למשרד התקשורת בעניין?
טוב, לקבל מהירויות כאלו גבוהות זה לא פשוט בכ"ז. אנחנו מוגבלים בכמה וכמה פרמטרים, כמו הארד דיסק שמהירויות הכתיבה שלו די נמוכות (אלא אם כן נרכוש כונן SSD איכותי), כרטיסי רשת שחלקם חלשים שלא יוכלו להתמודד עם כמות התעבורה הגבוהה הזאתי (ולכן נוכל להרגיש הרבה פעמים בנפילות מהירות משמעותיות). אבל בכל זאת כל הכבוד להם שהם הרימו את הכפפה ומקדמים ככה את מדינת ישראל מבחינת מהירויות (במיוחד ובמיוחד במהירות ההעלאה) ומציב אותנו לא רחוק בכלל משאר המדינות באירופה (אם יהיה מדובר במהירויות כאלו ולא במחירים מטורפים אז אפילו נהיה באותו המקום איתם).
זה בנתיים רק פרסומת – קדימון
"נוכל כולנו להנות משבירת הדואופול של בזק והוט."
ונעשה את זה בעזרת המונופול הכי גרוע ומושחת שיש בארץ.
תחשבו על היום שבו עובדי חברת החשמל לא יהיו מרוצים ממשהו אז הם יורידו לנו את השאלטר של האינטרנט!