פיתוח ישראלי חדש: ”ביצה” לטבעונים

הסטארטאפ הישראלי זירו אג פיתח שני תחליפי ביצה המבוססים על חלבון מן הצומח המיועדים לבישול ואפייה. כעת הוא מנסה להיכנס לשוק האמריקאי חמוש בהשקעה של 5 מיליון דולר

מקור: Zero Egg

על פי נתוני הכנסת, מספר הצמחוניים והטבעונים בישראל גדל כמעט פי 5 בעשור האחרון, ושיעורם בקרב האוכלוסיה עומד על כ-8.5 אחוזים. זו גם הסיבה שלישראל חלק מרכזי בטכנולוגיית ה’אל-בשר’, כלומר תחליפי בשר, שלא מתבססים על פגיעה בחיות. למסיבה הזו מצטרף גם הסטארטאפ הישראלי Zero Egg, המפתח תחליף ביצה המבוסס על חומרים מן הצומח.

ביצה בלי ביצה

Zero Egg (זירו אג) היא חלק מהמגמה המתרחבת של סטארטאפים בתחום הפוד-טק המכוונים לייצר דרך חדשה לצרוך “מוצרים מן החי”, כשכל הרכיבים מגיעים מן הצומח. בחברה מפתחים שני מוצרים שמטרתם להחליף את הביצים שאנחנו אוכלים במוצר שהמטרה שלו היא להיות נגיש לכולם, לצד היותו משהו שיצמצם את ההשפעה השלילית על כדור הארץ הנובעת מגידול תרנגולות עבור צריכת ביצים.

ב-Zero Egg פיתחו שני מוצרים שמטרתם להחליף את הביצים שאנחנו צורכים. Egg Basics – הנועד להחליף את הביצה במנות כמו חביתות, ביצים מקושקשות וקישים ו-Egg Bake – הנועד להחליף את הביצים המשמשות אותנו בעוגות, עוגיות, פנקייקים ועוד.

שני המוצרים מגיעים בתצורה של אבקה, והם עשויים מחלבונים הקיימים במוצרים מן הצומח כמו סויה, חומוס ואפונה. כדי להשתמש בתחליפי הביצה, שפיתח הסטארטאפ הישראלי, תצטרכו להוסיף לו תחילה מים ושמן, ואז להוסיף אותו למתכונים שלכם.

בחברה מכוונים לשווק את המוצרים שלהם לשוק האמריקאי והם מייצרים אותם כעת במפעל בטנסי, לצד שיווק לשוק הארגוני. מנכ”ל החברה, לירון נימרודי, אומר כי בשנה הבאה מתכננת החברה להשיק את המוצרים שפיתחה גם במכירה לצרכנים.

על פי החברה, ייצור תחליפי הביצים שייצרה חוסכים ביותר מ-90% מהאנרגיה שמושקעת בגידול תרנגולות לטובת ביצים, מהמים המשמשים לטובת גידול התרנגולות והשטח שמצריך הגידול של התרנגולות הללו. על פי החברה, תהליך הייצור של התחליפים שיצרו גם חוסך בכ-60% מפליטת גזי החממה שנוצרים עקב גידול תרנגולות לטובת ביצים.

גם שטראוס בפנים

עתה מודיע סטארטאפ הפוד-טק על השלמת סבב גיוס A בסך 5 מיליון דולר. את סבב הגיוס ב-Zero Egg הובילה קרן Powerplant Ventures והשתתפו בו המשקיעים הקיימים בחברה, Unovis Partners, Valor Equity Partners ו-The Kitchen FoodTech Hub של קבוצת שטראוס הישראלית.

Zero Egg הוקמה על ידי לירון נמרודי ועמיאל דוד ב-2018 וגייסה עד היום כ-8 מיליון דולר. בחברה מתכננים להשתמש בהון שגייסו כדי להרחיב את הניסיון שלהם להיכנס לשוק האמריקאי עם המוצרים שפיתחו.

רוצים לקבל את כל הידיעות מהאירוע של אפל? רוצים לקבל את כל הידיעות מהאירוע של אפל? להצטרפות לערוץ הטלגרם שלנו לחץ כאן

אושרי אלקסלסי

Your Friendly Neighborhood Geek. יש לכם סיפור טכנולוגי? דברו איתי: Oshry@geektime.co.il

הגב

15 תגובות על "פיתוח ישראלי חדש: ”ביצה” לטבעונים"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
ג\'ף בזוס
Guest

מדהים! העתיד כבר כאן!

אהרון
Guest

לצומח לעולם לא יהיה ערך תזונתי כמו לביצה, חלבון ביצה הוא הכי זמין ותורם לגוף.

ASD
Guest

על מה אתה מבסס את הטענה המאוד רחבה שלך?

טני
Guest

חחחחחחחחחחח

כרובי
Guest

הטענה שלו אמנם רחבה מדי, אבל ביצה אכן מכילה את כל החומצות האמיניות החיוניות בכמויות טובות.
בחלבון מהצומח קשה למצוא מקבילה, ועבור אלו מהצומח שנחשבים למקור טוב יחסית (כמו סויה), לאנשים רבים יש מגבלות רפואיות שמגבילות אותם מהצריכה. סויה למשל נחשב מזון גויטרוגני ולכן בעייתי לחלק מהאוכלוסיה.

היה טוב אם בפיתוח תחליפים מהצומח ילקחו בחשבון המגבלות הללו ויעשה מאמץ לפתח תחליפים שהינם גם מלאים מבחינת החומצות האמיניות בחלבון, וגם מגוונים בהרכבם (למשל אם מוצר אחד מבוסס על סויה, יהיה מוצר אחר שבו תחליף שלא מכיל סויה אלא צירוף אחר של מרכיבים).

ASD
Guest

תודה על התגובה המנומקת!

שם מזוייף
Guest

זה טכנית נכון שחלבון ביצה יש ילסים טובים של החומצות אמינו מה שאומר שאפשר לאכול קצת פחות חלבון ביצה ולקבל את אותו יתרון כביכול, אבל זה לא באמת משנה בגלל שבזירו אג יש הרבה יותר חלבון מביצה רגילה ביחס לקלוריות, אז אם אתה אוכל זירו אג תצטרך לאכול קצת יותר חלבון אבל מראש יש בזה הרבה יותר חלבון.

מאור
Guest

קודם שיהיה חלב סויה עם טעם של חלב אמיתי
או שניצל צמחוני עם טעם של שניצל עוף
למרות ההשקעה העצומה ההתקדמות לא משביעה

דור שרירים
Guest

סתם שאלה,
למה צריך חלב סויה עם טעם של חלב אמיתי?
זה סתם מה שאתה רגיל אליו. אתה יכול להתרגל למשהו אחר ולילדים בכלל זה לא ישנה כי הם לא יכירו חלב “רגיל”.

אני
Guest

יש כזה , זה נקרא חלב שיבולת שועל
תראה oatly barisa

ניצן
Guest

וואוו ! ענק

אנונימי
Guest

זה ללא גלוטן גם?

גיל
Guest

גם ללא טעם

אבישי
Guest

חחחח

Roman
Guest

Please tell me where to buy?? I didn’t find online or offline

wpDiscuz

תגיות לכתבה: