סטארטאפ ישראלי גייס עכשיו 2 מיליון דולר כדי שהכתבה הזאת תיטען מהר יותר
הסטארטאפ הישראלי Zaraz מבטיח ששורת קוד אחת תקצר דרמטית את זמן הטעינה של האתר. המנכ"ל: "כשמטמיעים עשרות תוספים באתר, הקרב על טעינה מהירה הוא קרב אבוד"
זמן טעינה של אתרים הוא נקודה כואבת ללא מעט אתרי מסחר ותוכן, בין היתר בגלל פגיעה בחוויית המשתמש, נטישת דפים בדרך ובקרוב גם פגיעה בדירוג של גוגל. הסטארטאפ הישראלי Zaraz, שמפתח מערכת המבוססת על שורת קוד אחת לשיפור ביצועי אתרים, הודיע היום (ב') על השלמת גיוס סבב Seed של שני מיליון דולר. סבב הגיוס הובל על ידי קרן PICO Venture Partners והשתתפו בו גם האקסלרטור Y Combinator, מייסד טוויץ' קווין לין והקרנות F2 Capital ו-Stormbreaker VC.
לחתוך את זמני הטעינה עם שורת קוד אחת
במאי הקרוב תשנה גוגל את האלגוריתם שלה כך שדירוג האתרים יתבצע יושפע מאוד מהמהירות שבה הם טוענים את הדפים ומדדי חוויית משתמש באתר. השינוי הזה יצריך מלא מעט אתרים לחפש דרכים לשפר את מהירות הטעינה – כדי לא ליפול לתוצאות הנמוכות בעמוד הראשון או אפילו גרוע מכך – לעמוד השני שכמעט אף אחד לא מגיע אליו.
ב-Zaraz (זרז) פיתחו כלי המאפשר לחברות ובעלי אתרים לשפר את ביצועי האתר שלהם ואת דירוג ה-SEO שלהם בעזרת שורת קוד אחת. המערכת שפיתחו ב-Zaraz מזהה את הכלים החיצוניים שרצים מאחורי הקלעים באתר – כמו למשל גוגל אנליטיקס – ובמקום להריץ אותם על הדפדפן עצמו, היא מריצה אותם בסביבת ענן שאותה פיתחה בחברה.
"בדקנו את 5,000 האתרים הכי גדולים בארה"ב וגילינו שאתר ממוצע טוען 22 תוספים כאלה. כל תוסף כזה מאט קצת את האתר, ובבדיקה שערכנו מצאנו שבממוצע, הכלים החיצוניים האלה אחראים ל-40% מזמן הטעינה של העמוד", אומר בשיחה עם גיקטיים יאיר דברת, מנכ"ל Zaraz.
לדבריו, המערכת שפיתחה החברה מריצה את כל הסקריפטים שרצים באתר על הבק-אנד של החברה. "זה אומר שכשמישהו מבקר באתר שלכם, הדפדפן שלו יכול להיות עסוק בלהציג את האתר עצמו ולא בלטעון כל מיני כלים חיצוניים", הוסיף.
דברת אמר עוד כי המערכת של החברה מתזמנת את הטעינה של הסקריפטים, ובמקום לטעון את כל הכלים יחד עם האתר ולגרום להם להתחרות על המשאבים של הדפדפן – המערכת נותנת לאתר להיטען ורק לאחר מכן מפעילה ומתעדפת כלים מסוימים. "הגענו למצב שאפשר לטעון אתר בלי כלים בכלל או עם עשרות כלים דרך Zaraz, בלי שום הבדל מבחינת הביצועים. זאת אומרת שאנחנו מפעילים הכל, בלי להאט את האתר בכלל", הוסיף דברת.
סטארטאפים, גאדג'טים וכל מה שביניהם מחכים לכם עכשיו בקבוצת "גיקטיים דיבורים" בטלגרם
"כשמטמיעים עשרות תוספים באתר הקרב על טעינה מהירה הוא קרב אבוד"
אבל מה ההבדל ממוצרים אחרים מתחרים שמבטיחים אופטימיזציה ולהאיץ את מהירות הטעינה של האתרים?
דברת: "יש מעט מאוד מוצרים שמשפרים זמני טעינה של אתרים. מרבית המוצרים לא פותרים את הבעיה, הם רק מדווחים עליה (מוניטורינג). ישנם פתרונות שעושים אופטימיזציה ל-First party code של חברות, כלומר לקוד שצוותי הפיתוח שלהן כתבו בעצמם, ויש לחברה שליטה עליו. העניין הוא שאתה יכול להשתמש ב-CDN הכי מהיר, לעשות אופטימיזציה לטעינה של תמונות ואלמנטים כבדים אחרים, אבל ברגע שמטמיעים עשרות אם לא מאות תוספים חיצוניים באתר הקרב על טעינה מהירה של העמוד הוא קרב אבוד".
דברת נותן כדוגמה אתר שאיתו עבדה החברה, שהחזיק כ-10 מיליון משתמשים חודשיים ורשם שיפור מיידי של 10% בהמרה של משתמשים למכירות. דברת אמר כי אמנם שיפור ב-SEO הוא דבר שיותר קשה למדוד, אך ב-Zaraz כבר ראו עמודים שטיפסו 15 מקומות בתוצאות החיפוש של גוגל, מייד אחרי ההטמעה של המערכת שפיתחו.
Zaraz הוקמה על ידי יאיר דברת ויואב משה (ה-CTO של החברה) ב-2019. החברה היא בוגרת האקסלרטור Y Combinator. ב-Zaraz אומרים כי ישתמשו בהון שגייסו כדי להמשיך ולפתח את הטכנולוגיה שלהם.
טל טוחנר, שותפה בקרן PICO Venture Partners, שהובילה את סבב הגיוס, אמרה בהתייחסה לגיוס: "מדובר בצוות מייסד חזק, שהקשיב לצורכי הלקוחות ופיתח בהתאם ובמהירות מוצר שנועד לשפר בצורה משמעותית את היעילות התפעולית של אתרי אינטרנט. נסייע ל-Zaraz להמשיך ולהתרחב, לגייס עוד כח אדם, לחבור עם חברות אינטרנט מובילות בארה"ב ולהפוך לפלטפורמת ניהול צד שלישי המובילה בעולם, המאפשרת לחברות לספק חוויית משתמש מהירה ויעילה עם רמת אבטחה מיטבית".
הגב
10 תגובות על "סטארטאפ ישראלי גייס עכשיו 2 מיליון דולר כדי שהכתבה הזאת תיטען מהר יותר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני רק שאלה.. גוגל אנליטיקס לדוגמה נטען אסינכורנית ולא מעכב ברגע את טעינת האתר, לפי מה שאני מבין הם מסמלצים את הקריאה בשרת שלהם במקום שהיוזר יעשה את הקריאה אבל.. אם אני רוצה לנטר קליק מה זה משנה מבחינת ביצועים אם זה יגיע לשרת שלהם ואז לגוגל או ישר לגוגל? ובנוסף לא הכל ניתן לסימלוץ, יש סיבה שזה נטען בדפדפן, זה משיג הרבה יותר מידע ככה.. אז אם הם מריצים puppeteer מלא דאטה לא יאסף נכון ואם משתמשים ב api יתקבל מידע חלקי.
אסינכרוני לא אומר אחרון אחרי כולם… הוא עדיין יכול להתחרות על תמונה כי משתמש באותו רוחב פס.
בשביל זה המציאו את הטאג defer
אני מתאר לעצמי שהמטרה היא לחסוך לדפדפן את ההורדה של כמויות של קוד ואת התהליך של הפארסינג שהוא יחסית יקר
הקוד הזה שם מסיבה מסוימת, חסכת אותו שברת פיצ׳רים..
פשוט שמים את התוספים בסוף הקוד של הדף
זה אומר שהכל עובר דרך הצד שרת שלהם?
נשמע אחלה סטארטאפ. בהצלחה!
אני גם יכול לעשות את זה בשורת קוד אחת:
setTimeout(loadStupidPlugins() ,3000)
אני אסתפק במליון דולר. תודה
הגענו למצב ששורת קוד אחת שווה שני מיליון דולר נחמד