פרטיות ואבטחת מידע: אייפון מול אנדרואיד [הרצאת השבוע]
לאיזה מחנה אתם משתייכים: אנדרואיד או iOS? מסתבר, שמדובר בסוגיה הרבה יותר רצינית מ׳׳איזה מערכת הפעלה יותר שווה׳׳. לטענת מומחה הפרטיות כריסטופר סוגהויאן, הבדל משמעותי בין מערכות ההפעלה הוא עד כדי כך חמור, שהוא פוגע בזכויות האזרח
צפייה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
איום על הדמוקרטיה
מומחה הפרטיות כריסטופר סוגהויאן מפרט בהרצאה על ההבדלים בין ההצפנה של מכשירי אפל לאנדרואיד, כאשר אחד מגן על מידע כברירת מחדל, והאחר לא. לטענתו, האנשים היחידים שיכולים באמת להגן על המידע שלהם הם העשירים והחזקים (בעלי אייפון), מה שבסופו של דבר מוביל לפגיעה בזכויות האזרח ובדמוקרטיה. הסיבה לכך היא שאם המשטרה מחרימה אייפון הנעול בסיסמא, יהיה להם קשה מאוד לקבל ממנו מידע. מנגד, אם המשטרה מחרימה טלפון עם אנדרואיד, רוב הסיכויים שהם יוכלו להוציא את כל המידע שהם רוצים מהמכשיר.
לצפייה בהרצאה: Your smartphone is a civil rights issue
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- טכנולוגיית DNA נמצאת סוף סוף בהישג ידו של כל אחד מכם – לטענת הביוטכנולוג-יזם סבסטיאן קרייבס, אין ספק שהגענו לנקודה בהיסטוריה שבה כל אחד יכול להתנסות מעשית עם DNA בבית שלו. בצורה זו ניתן להעתיק, להדביק, לבחון ולהפיק ממנו מידע משמעותי ושימושי למגוון תחומים.
- הגיע הזמן שכולנו נבין מה זה בלוקצ׳יין ולמה מדובר במהפכה – זוכרים ביטקוין? אז הדבר הבא הוא ללא ספק בלוקצ׳יין, טכנולוגיה שמחברת ישירות בין אנשים ועסקים ורוצה לחולל מהפכה ממש כמו הדור השני של רשת האינטרנט.
- למה חשוב שתדעו כמה מרוויחים יתר העובדים בחברה? – כשעובדים בחברה לא יודעים איך שכרם משתווה לעמיתיהם לעבודה, גדל הסיכוי שהם ירגישו שהשכר שלהם נמוך מדיי ושהם אולי אפילו מופלים לרעה. לכן, דיוויד בורקוס, העוסק בחקר הניהול, מציע אלטרנטיבה אחרת ופתוחה יותר, שבהחלט עשויה להשתלם לכל הצדדים
- קעקוע זמני למעקב וניהול מטופלים במרפאות – טוד קולמן רוצה להפוך את מערכת הבריאות להרבה פחות יקרה ופולשנית באמצעות פיתוח של קעקוע זמני שיאפשר לנטר את מצבם הגופני של המטופלים בלי שאלו יצטרכו להישאר באשפוז.
- עד כמה מוטות התוצאות במנועי החיפוש? – מנועי החיפוש הפכו למקור המידע המהימן ביותר שלנו ולשופטי הצדק. יחד עם זאת, הסופר והעיתונאי אנדרס אקסטרום מזכיר לכולנו שמאחורי כל אלגוריתם ישנה סדרת אמונות אישיות ששום קוד בעולם לא יוכל לעקור, אמונות שבסופו של דבר משפיעות על תוצאות החיפוש.
הגב
11 תגובות על "פרטיות ואבטחת מידע: אייפון מול אנדרואיד [הרצאת השבוע]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא מסכים עם ההרצאה;
כל מכשיר אנדרואיד אפשר להצפין אותו בלחיצת כפתור ובפשטות,
פשוט ההבדל בין אייפון לאנדרואיד שאנדרואיד נותנים לך זכות בחירה
איך?
כנס להגדרות אבטחה, יש אפשרות להצפין.
מדובר על הצפנה כברירת מחדל.
הרוב הגדול של האנשים לא מתעסק עם ההגדרות של המכשיר בכלל וכאן יחי ההבדל הקטן.
כמו גם שאפשר להצפין שיחות, הודעות וכו׳ ע״י אפליקציות צד שלישי חינמיות דוגמת Signal.
בסופו של דבר אפל עושה כסף ממכירת חומרה בעוד שגוגל עושה כסף ממידע על המשתמשים שלה.
אפל נעלה את ההאקרים ואת הממשלה בחוץ, אבל השאירה את עצמה עמוק בפנים..
הכל שם קוד סגור, אי אפשר לדעת מה הם באמת עושים עם המידע שלנו..
ובכל זאת ה FBI בסוף הצליח (בעזרת חברה ישראלית) לפרוץ את מכשיר האפל של הטרוריסט ולהוציא את כל המידע
ההרצאה הזו נראת לי סתם עוד דרך של גיקטיים לפאר את אפל.
הרצאה עלובה.
סתמי, שטוח ובאפן כללי לא מתאים, בדרך כלל אתם בוחרים מרצים מעולים..
אנשים חיים באשליה שיש משהו מעניין או מסעיר בחיים שלהם ששווה הצפנה או הסתרה, כולל אני ,הלוואי שהיה לי משהו ששווה להצפין או להסתיר, אז ראו שאני מחפש שולחן אוכל ושלחו לי פרסומת אווו איזה איזה טרוף, אם באמת ירצו לדעת משהו על מישהו לא משנה באיזה מכשיר ישתמש או אם בכלל יש לו מכשיר, היום הכל חשוף וידוע…
מסכים לגבי איבוד הפרטיות מבחירה, כולם משתפים הכול היום וברוב המקרים מתקינים אפליקציות שאין להם מושג איזה הרשאות מקבלות. בתחילת שנות התשעים זה היה מוזר לרשום את השם האמיתי והיו משתמשים בכינויים במקום. אבל, אני ממש אבל ממש לא מוכן שעל המכשיר שלי ירוצו להם כל מיני תולעים, מאלוורים, וירוסים ושאר תחלואות שמאטות ביצועים, שותות אינטרנט, גומרות את הבטריה. בקיצור, אנדרואיד זה זול ופרוץ. ודרך אגב, גוגל שעיקר ההכנסה שלה זה פרסום, הרבה יותר טובה במעקב ואנליזה של התנהוגיות משתמשים מאפל כמובן. אז למי שזה כן אכפת…