המסמך הנקרא ביותר ברשת זכה ל-682 אלף צפיות והוא פורסם רק לפני 4 חודשים
עבודת הדוקטורט של סטיבן הוקינג, שנכתבה כשהיה בן 24, זמינה ברשת זה ארבעה חודשים והפכה למסמך הדיגיטלי הנקרא ביותר ברשת

בתמונה: סטיבן הוקינג העניק גישה חופשית לעבודת הדוקטורט שלו, צילום: גרהם קופגויה, ספריית אוניברסיטת קיימברידג’
עבודת הדוקטורט של סטיבן הוקינג, הזמינה לציבור בפורמט דיגיטלי באמצעות אוניברסיטת קיימברידג’, הניחה את היסודות לקריירה המדעית שלו. תוך שעות ספורות מהרגע שעלתה לאוויר לרשות הציבור, באוקטובר 2017, נרשמו 60,000 כניסות לאתר שבו פורסמה עבודת הדוקטורט של הפיזיקאי התיאורטיקן, שנכתבה ב-1966 תחת הכותרת “תכונות היקום המתפשט”. בכך הפכה העבודה למסמך הנקרא ביותר במאגר הדיגיטלי של אוניברסיטת קיימברידג’, הקרוי אפולו.
לעתים הביקוש לקריאת המסמך היה כה גדול עד שהאתר קרס. מאז אוקטובר נצפתה העבודה קרוב ל-682,000 פעמים, כך על פי מאגר המחקר של קיימברידג’. “לכל בני האדם בעולם צריכה להיות גישה חופשית ובלתי מוגבלת לא רק למחקר שלי, אלא למחקרים של כל המוחות הדגולים והחקרניים המייצגים את ספקטרום ההבנה האנושית”. אמר הוקינג בהודעה שפרסמה האוניברסיטה.
האוניברסיטה מצדה פרסמה את עבודתו של הוקינג מתוך שאיפה לעודד את תלמידיה לשעבר, שבהם 98 חתני פרס נובל, להעמיד גם הם את עבודתם לרשות הציבור בחינם באמצעות המאגר שלה. “גישה חופשית מאפשרת מחקר,” אמר ארתור סמית’, סגן מנהל התקשורת האקדמית בקיימברידג’, “הסרת המחסומים בין בני אדם לידע תאפשר לנו להשיג פריצות דרך בכל תחומי המדע, הרפואה והטכנולוגיה”.
העניין בעבודה פורצת הדרך של הוקינג אינו מפתיע. ספר המדע הפופולרי שלו מ-1988 “קיצור תולדות הזמן” תורגם ל-40 שפות, מכר יותר מ-9 מיליון עותקים וכיכב בראש רשימת רבי המכר של ה-Sunday Time במשך 237 שבועות, יותר מכל ספר אחר.
אך הפופולריות של הוקינג חורגת מגבולות המדע ונכנסת לתחום תרבות הפופ, בין אם מדובר בפסלי שעווה במוזיאון מדאם טוסו בלונדון, בהופעות אורח בסדרות הטלוויזיה “המפץ הגדול” ו”מסע בין כוכבים: הדור הבא”, ואפילו בסרט הקולנוע “התיאוריה של הכל”, שמספר על חייו.
איך התרחש המפץ הגדול
עבודתו של הוקינג מנסה לענות על השאלה כיצד נוצר היקום ומהן ההשלכות של התפשטותו; היא עוסקת באסטרונומיה וקוסמולוגיה תיאורטיות ואינה קלה לקריאה. הוקינג, שכתב את העבודה בהיותו סטודנט בן 24 לתואר דוקטור בקיימברידג’, הניח שתיאוריית המפץ הגדול אפשרית מבחינה פיזיקלית והראה שהיקום החל מנקודה יחידה והתרחב ליקום של ימינו.
ב-1966, כאשר התקבלה עבודת הדוקטורט של הוקינג, כבר הופיעו אצלו הסימנים הראשונים של טרשת אמיוטרופית צידית, הגורמת למוות הדרגתי של העצבים השולטים בפעולת השרירים. כאשר הוקינג אובחן בגיל 21 חזו לו הרופאים תוחלת חיים של שנתיים בלבד.
כיום, בגיל 76, הפיזיקאי משתמש בכיסא גלגלים כבר יותר מ-50 שנה. מחלתו התקדמה וכושר הדיבור והכישורים המוטוריים שלו התדרדרו. מאז אמצע שנות ה-80 של המאה הקודמת הוא מתקשר בעזרת מערכת קולית ממוחשבת ומדבר בקול מסונתז שהפך לסימן ההיכר שלו. המחשב של הוקינג הוא כלי תקשורת קריטי בעבורו, שמאפשר לו לדבר באמצעות סינתיסייזר קולי, להקליד את רעיונותיו פורצי הדרך וגם לערוך חיפושים באינטרנט.
ממשיך לגלות תגליות חדשות ופורצות דרך
כמנהל המחקר של המחלקה למתמטיקה שימושית ופיזיקה תיאורטית (DAMTP) ומייסד המרכז לקוסמולוגיה תיאורטית בקיימברידג’, הוקינג ממשיך במחקריו פורצי הדרך וחוקר את החורים השחורים והיחסיות. עם הפרסום הדיגיטלי של עבודת הדוקטורט שלו, פרסם הוקינג ברחבי האוניברסיטה שהוא מאמין שכל דור ניצב על כתפי הדור שקדם לו, בדיוק כפי שהיה בעת שהוא עצמו היה סטודנט בקיימברידג’, אז שאב השראה ממחקריו של איזק ניוטון, ג’יימס קלרק מקסוול ואלברט איינשטיין. “אני מקווה לגרום לבני אדם בכל העולם להרים מבטם לכוכבים ואחר כך להשפיל מבטם לכפות רגליהם, לתהות לגבי מקומנו ביקום ולנסות להבינו”.
הכתבה פורסמה במקור באנגלית ותורגמה לעברית עבור גיקטיים.

הכתבה בחסות אינטל
ארונות שרתים עם כבלי נחושת – out, ארונות שרתים עם סיבים אופטיים – IN.
אינטל, כפי שהצגנו ביום המעבדות שלנו, השיגה התקדמות מרכזית באבני בניין טכנולוגיות קריטיות המהוות בסיס למחקר הפוטוניקה המשולב של החברה והן: ייצור אור, הגברה, זיהוי, מודולציה. בנוסף, הראתה אינטל יכולות אינטגרציה בין ה- silicon Photonics וסיליקון CMOS באמצעות טכניקות אריזה מתקדמות בצורה שמאפשרת הספק נמוך יותר, רוחב פס גבוה יותר וספירת פינים מופחתת.
התקדמות זו היא צעד לקראת מימוש החזון של אינטל להקלת עומסים בתעבורת רשת במרכזי הנתונים ודחיקת המגבלות הקיימות של ביצועי קלט/פלט חשמליים בשל הביקוש הגדל לרוחב פס.
כך, הכנסת קלט / פלט אופטי ישירות לשרתים ולחבילות המעבדים שלנו תאפשר לנתונים לנוע בצורה יעילה יותר.
בנוסף, חברת מובילאיי (Mobileye) הציגה בתערוכת CES 2021 אבטיפוס ראשון של חיישן LiDAR אשר מיוצר בטכנולוגיית סיליקון פוטוניקס של חברת אינטל, ומיועד להיכנס לכלי רכב אוטונומיים.
רוצה ללמוד עוד על סיליקון פוטוניקס והחדשנות נוספת שצומחת אצלנו באינטל, עקבו אחרינו כאן.
הגב
8 תגובות על "המסמך הנקרא ביותר ברשת זכה ל-682 אלף צפיות והוא פורסם רק לפני 4 חודשים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה הבעיה להפריח את אלוהים? רק צריך לאסוף כמה זרעים, למצוא אותו ולקוות שהוא עשוי מחומר אורגני שיכול להוות בית גידול טוב לפרחים. די פשוט בסך הכל.
אם תמצא אותו אל תספר לאף אחד, אחרת תראה מלאכים בלבן מזריקים לך חומרים ושמים אותך בחדר מרופד.
מצאתי
בן אדם, כך חומר למחשבה. הרמב”ן על ספר בראשית מתאר את תהליך הבריאה כמעט באותם מילים ובאותו אופן בו מתואר המפץ הגדול.
גם אני הייתי אצלו.. הוא סיפר לי על איזה קטע שקרה לו שהוא הלך להופעה של שלמה שבת וגילה שזה הופעה של שלומי שבן. איזה באסה.
“לכל בני האדם בעולם צריכה להיות גישה חופשית ובלתי מוגבלת לא רק למחקר שלי, אלא למחקרים של כל המוחות הדגולים והחקרניים המייצגים את ספקטרום ההבנה האנושית” – אמר הקורא לחרם אקדמי על ישראל. חכם, אך מנובל וצבוע. גם קצת טיפש בכל הנוגע לפוליטיקה, מוטב שיעסוק במדע בלבד ויתנזר מלהפוך לכלי ניגוח גנרי.
כל העבודה שלו לא שווה כלום, גם אם זה נכון מאיפה באה הנקודה שממנה יצא המפץ הגדול? וכו’ וכו’, תחקרו את זה, זאת האמת, מאיפה בא הבסיס, וזה האטומים וזה “אלוהים”, המציאות שתמיד היו, תמיד היה הכל, כמו תאוריית הקוואנטים.