סטארטאפ ישראלי גייס 1.5 מיליון דולר כדי להיות שומר הסף של מה שאנחנו אוכלים

המערכת של החברה מסייעת ליצרני מזון לוודא שכל תהליך האריזה והאטימה של המוצרים מתנהל היטב

מקור: Unsplash

​על לא מעט אריזות של מוצרי מזון אפשר למצוא כיתוב בסגנון ״מוצר זה יצא ממפעלנו כשהוא במצב מעולה, אבל אם בכל זאת התגלה בו פגם כלשהו, אנא צרו איתנו קשר״. הסטארטאפ הישראלי Yoran Imaging רוצה למנוע מתרחישים כאלו להתרחש מלכתחילה, באמצעות מערכת בקרה קפדנית למדי המבוססת על בינה מלאכותית. כעת, הוא מודיע כי גייס לשם כך 1.5 מיליון דולר מ-OpenValley והמשקיעים הפרטיים גיל מדין, טל שוחט, דוד לדרר ויניב טל.

בקרה של המזון שבדרך אליכם

מה שעשוי להשפיע על טעמו, פריכותו ואיכותו של מוצר היא מידת האטימות של האריזה שלו. יחד עם זאת, ״התעשייה כולה כיום בודקת את אטימת המוצרים בצורה מדגמית וידנית, כשבממוצע 1 ל-1,000 יחידות בלבד נבדקות” מסביר ערן סינבר, מייסד שותף ומנכ”ל Yoran Imaging. החברה פיתחה מערכת המאפשרת לחברות ומפעלים לבצע בקרה מדויקת ובזמן אמת על תהליך מילוי ואריזת המוצרים, על מנת לזהות ולמנוע ליקויים והחזרות בתעשיית המזון.

מקור: Yoran Imaging

המערכת של Yoran Imaging (יורן אימג׳ינג) מאפשרת למכונות במפעל לבצע בקרה על איכות תהליך האיטום שהן מבצעות – תוך כדי עבודה, באמצעות הדמיה תרמית, שכן מוצרי צריכה רבים נארזים כיום באריזה ראשונית שנאטמת בחום. כאשר תהליך המילוי או האטימה לא מתבצע כשורה, המערכת תזהה זאת מיד ותשלח פידבק למכונה לתקן את עצמה, ובמקביל, תעלים מפס הייצור את המוצרים הפגומים כדי שאלו לא יגיעו לצרכן הסופי.

נכון לעכשיו הדגש הוא אמנם בתחום המזון, אך הפיתוח מספק מענה גם לענף התרופות, לחברות הקוסמטיקה וליצרני הציוד הרפואי, שיכולים לסרוק 100% מהמוצרים על פס הייצור, ולא להסתפק רק בבדיקות מדגמיות וידניות. לדברי החברה, המערכת שלה מייעלת את תהליך הייצור במאות אחוזים, חוסכת ליצרניות מאות אלפי דולרים בשנה וממזערת ייצור פסולת וזיהום.

צמד המייסדים יואב ויינשטיין וערן סינבר

החברה נוסדה ב-2017 על ידי יואב וינשטיין וערן סינבר, שמתמחים בפיתוח שיטות אפיון רדיומטרי של גלאים מטריציים לתחום האינפרה-אדום, והיא מעסיקה ארבעה עובדים. לאחרונה הטמיעה את המערכת יצרנית מוצרי החלב Lactalis, והיא מדווחת על ירידה משמעותית בתלונות הציבור הודות למערכת ההדמייה התרמית.

״צרכן הקצה מקבל בזכותנו לראשונה מוצר שנבדק בוודאות לגבי איכות האריזה, כך שבסבירות גבוהה הוא מקבל מזון שהטריות והסטריליות שלו נבדקה – בניגוד למצב הקיים ברוב המוצרים כיום. אנחנו שומרי הסף האחרונים המוודאים שהמוצר יגיע עד ללקוח ארוז היטב ומוגן מפני פגעי הסביבה, על מנת לשמור על טריות המוצר ובריאות הצרכן”. סינבר מוסיף שבדיקה מדגמית פשוט לא מספיק טובה, ומי שלא יעבור לבדיקה בזמן אמת של 100 אחוז מהמוצרים, ולא יאפשר בקרה ושיפור מתמיד של תהליך האריזה – “מפקיר את הבריאות של כולנו ופוגע באיכות הסביבה״.

רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? ללוח מיתוג המעסיק גיקטיים אינסיידר לחצו כאן >

Avatar

הילה חיימוביץ׳

גיקית, Deal With It

הגב

1 תגובה על "סטארטאפ ישראלי גייס 1.5 מיליון דולר כדי להיות שומר הסף של מה שאנחנו אוכלים"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
יונתן
Guest

מגניב!

wpDiscuz

תגיות לכתבה: