נורה חכמה וסופר זולה, התנסנו ב-Yeelight [סקירה]
בדקנו את נורת ה-Wi-Fi של שיאומי, המציעה פונקציונליות מרובה לצד תג מחיר אטרקטיבי. האם ניתן להדליק ולכבות את האור מבלי לקום מהספה בפחות מ-20 דולר? הדלקנו-כיבינו-הדלקנו והגענו למסקנות
נורות ה-LED זכו לעדנה מחודשת בשנים האחרונות מלא מעט סיבות – צריכת החשמל שלהן פחותה מנורות הלהט והפלורוסנט הפופולריות, עוצמת האור שלהן חזקה ואורך החיים שלהן מספק בצורה משמעותית. ב-2012 השיקה לראשונה חברת Philips את נורת ה-Hue אשר אפשרה למשתמשים לשלוט על צבע ועוצמת נורת ה-LED באמצעות הסמארטפון. הנורה הייתה מצויינת והאקוסיסטם שנבנה סביבה היה מלהיב, אך המחיר שלה היה פחות אטרקטיבי.
בשנים האחרונות, חברת שיאומי (Xiaomi) הסינית הוכיחה שהיא יודעת לקחת מוצר קיים ומוביל בשוק, לבנות אותו מחדש ולספק את אותה הפונקציונליות, או לפחות את מרבית הפונקציונליות השימושית – במחיר משתלם במיוחד. גם במקרה שלנו, היא עשתה זאת באמצעות סדרת נורות ה-Yeelight שלה. האם היא מצליחה לעשות את מה ש-Philips עשתה במחיר משתלם יותר? זאת נדע בהמשך.
עיצוב ואיכות בנייה
עיצוב הנורה סטנדרטי ודומה לכל נורת הברגה אחרת – קשה מאוד להבחין בהבדלים בין נורת ה-Yeelight בגירסא הצבעונית שלה, לבין נורת ה-Yeelight בגירסא הלבנה. שתי הנורות מתאפיינות בגוף מתכתי אפור שעליו מוטבע הלוגו של סדרת Yeelight. באופן כללי, איכות הבנייה של הנורה מצויינת והיא מרגישה טוב מאוד כאשר אוחזים בה. גם הקופסא משווה לה מראה פרימיום שאינו מבייש מוצרים דומים שעולים פי כמה. על פי החברה, לנורה אורך חיים של כ-11 שנים. האם היא צודקת? רק ב-2027 אוכל לעדכן את הפוסט עם תשובה.
התקנה
לפני ההתקנה הפיזית של הנורה עצמה, רצוי להתקין את אחת מ-2 האפליקציות הבאות: Yeelight, או Mi Home שמכילה בתוכה את אפליקציית Yeelight אך מגיעה עם סט פיצ׳רים נוסף שמיועד למשתמשים אשר רכשו מוצרים חכמים נוספים של שיאומי ומעוניינים להצליב פונקציונליות בין המכשירים, או פשוט לשלוט בכל המכשירים מאפליקציה אחת.
בדומה להתקנה של כל נורה אחרת – מבריגים החוצה את נורת החשמל הישנה – ומבריגים פנימה את הנורה החדשה. כמו כל מכשיר, קודם כל עלינו להתאים את הנורה ולחבר אותה לרשת הביתית שלנו. בכדי להכניס את הנורה למצב התאמה, עליכם לכבות ולהדליק את הנורה כ-5 פעמים ברצף – עד שתראו את הנורה מהבהבת. לאחר מכן, פשוט לעקוב אחר ההוראות, להזין את סיסמת הרשת האלחוטית בבית ולהמתין לסיום ההתקנה.
פונקציונליות
ההדלקה והכיבוי של הנורה נעשות באמצעות אפליקציית המובייל של Yeelight, כאשר במצב האופטימלי, המתג אמור להיות דלוק כל הזמן. עם זאת, בוודאי תשאלו את עצמכם – מה קורה אם אני חס וחלילה לא נמצא ליד הסמארטפון שלי? ובכן, ב-Xiaomi חשבו עליכם, מה שעליכם לעשות הוא פשוט לכבות ולהדליק את המתג – והאור יידלק גם כאשר באפליקציה הנורה נמצאת במצב Off. בצורה כזו, המתג הפיזי והאפליקציה עובדות בצורה ״חלופית״, כך שאפשר להדליק ולכבות את האור גם מהמתג הפיזי וגם מהאפליקציה לסמארטפון בכל מצב.
האפליקציה תצייד אתכם, במידה ותרצו בכך, בהתראה קבועה במסך ההתראות שם תוכלו לראות האם הנורה דולקת או לא, להדליק ולכבות את הנורה ישירות משם, בצורה נוחה וללא כניסה לאפליקציה (חשוב לציין כי ההתראה לא תמיד מסונכרנת למצב הנורה, כך שצריך להיות זהירים במצב הזה). במידה ותבחרו להיכנס לאפליקציה, יוצגו בפניכם מספר אופציות – כתלות בסוג הנורה שבחרתם (צבעונית או רגילה). מניסיון אישי – עוצמת האור של הנורה הלבנה חזק יותר ומתאים יותר לקריאה ולעבודה (חדר עבודה, משרד וכו׳) בעוד העוצמה של הנורה הצבעונית חלשה יותר, אך מגוון הצבעים מתאים למצבים נוספים בחדרים אחרים (צפייה בסרט בסלון, ארוחה רומנטית וכד׳).
במסך הניהול של הנורה הרגילה, תוכלו למצוא 3 לחצנים: כיבוי והדלקה, מצבי נורה וסצנות. על בהירות האור תוכלו לשלוט על ידי גרירה של האצבע למעלה ולמטה עד שיתקבל המצב הרצוי.
במסך הניהול של הנורה הצבעונית, תוכלו למצוא פרט ללחצנים מספר מצבים מגניבים נוספים: מצב Hue, שמאפשר לכם לבחור צבע לפי קשת הצבעים באמצעות גרירת האצבע ימינה ושמאלה. מצב Flow, שגורם לנורה להחליף צבעים באופן אוטומטי לאורך קשת הצבעים ומצב Snap, שיאפשר לכם לבחור צבע על ידי זיהוי צבע של פריט במציאות. בהגדרות האפליקציה תוכלו אף למצוא את אפשרות ה-Music Mode, שתחליף את הצבעים בהתאם למוזיקה המתנגנת ברקע (נחמד מאוד).
אופציה נוספת ושימושית היא להשתמש בסצנות, המשתנות מנורה לנורה – בנורה הלבנה תוכלו למצוא סצנות המתאימות למצב קריאה, בהירות 25%, בהירות 50% ו״מצב תינוק״ שיסייע לעולל שלכם לישון מהר יותר (סמכו על הסינים שיעשו מחקר בנושא). בנורה הצבעונית תוכלו להתפרע אף יותר, כאשר בין הסצנות תוכלו למצוא סצנה רומנטית, סצנות התעוררות (במשך 15 דקות מבהירות אפסית לגבוהה) והירדמות (במשך 15 דקות מבהירות גבוהה לכיבוי), סצנה המתאימה לצפייה בסרטים, סצנת יום הולדת וכד׳.
חשוב לציין, כי האפליקציה תתריע בפניכם כאשר קיים עדכון קושחה לנורה שברשותכם – בכל המקרים עד עכשיו עדכוני הקושחה, המתבצעים בצורה אלחוטית, עברו בצורה חלקה ולא נתקלתי בשום בעיה עם הנורות כתוצאה מעדכון קושחה כזה או אחר – משתמשים מסויימים שביקרו את המוצר דרך ה-Play Store נתקלו לפעמים בבעיות, אך גם קיבלו מענה מהיר מצוות הפיתוח של האפליקציה.
מחיר ושורה תחתונה
בשורה התחתונה, אפשר להגיד שהתכונה השימושית ביותר בנורה, בשימוש האישי שלי היא אחת – כאשר אני קם בבוקר, אני לא צריך לקום ולהדליק את האור – הוא נדלק באופן הדרגתי תוך 15 דקות. כשהגיע הזמן לישון, אני משתמש בתכונת השינה, שמעמעמת את האור עד לכיבויו המוחלט תוך 15 דקות. במידה ושכחתי לכבות את האור בסלון, אני יכול להוציא את הסמארטפון ולכבות אותו במקום לגשת פיזית למתג. כל שאר הפיצ׳רים הם נחמדים – המצב הרומנטי, מצב הצפייה בסרט וכד׳ אך בהחלט ניתן לחיות בלעדיהם והשימוש בהם מסתכם במספר פעמים נקודתי (במידה וזוכים להשתמש בהם בכלל).
ולמרות שחלק מכם יחשבו שמדובר במוצר מיותר (וזכותם לחשוב כך), במחיר של כ-19 דולר לגירסא הצבעונית של הנורה וכ-13 דולר לנורה הלבנה, לעומת המחירים המופקעים שמציעות החברות המתחרות, קשה לחשוב על מצב שבו מדובר במחיר לא משתלם, והנוחות בהחלט נותנת את התמורה למחיר. אמנם לא תמצאו את האקו-סיסטם הרחב של האפליקציות, או תאימות לסביבות Smart Home אחרות, אך במחיר הזה לא צריך לצפות להרבה יותר ממה שהנורה של שיאומי מספקת.
יתרונות: התקנה פשוטה ללא תחנת גישור לראוטר, אפליקציה נוחה עם מגוון אופציות, שליטה מכל מקום בעולם, מספר גדול של מצבי תאורה, דיוק טוב בצבעים, ״דיבור״ עם מכשירים אחרים של שיאומי, מחיר אטרקטיבי.
חסרונות: לפעמים יש חוסר סנכרון בין הנורה לאפליקציה, חוסר תאימות למכשירים חכמים אחרים ולסביבות Smart Things אחרות, חוסר באקו-סיסטם של אפליקציות ותאימות לשירותים כגון IFTTT.
השורה התחתונה: מומלץ.
את הנורות ניתן לרכוש ממגוון אתרים סיניים, המחירים משתנים מעת לעת (וגם קופונים לפעמים יש בנמצא)
לרכישת הנורה הלבנה מאתר Gearbest
לרכישת הנורה הצבעונית מאתר Gearbest
הגב
19 תגובות על "נורה חכמה וסופר זולה, התנסנו ב-Yeelight [סקירה]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זה עומד בתקן הישראלי?
אם אתה מתכוון לכך שהנורה תקינה עד 220 וולט – התשובה היא כן. לגבי תקנים אחרים (CE וכד׳) הנורה מיוצרת בסין, כך שאני לא בטוח לגבי זה.
אבישי, תוכל לציין מספר תקן, נניח תקן 20 בטיחות חשמלית?
מה לגבי בטיחות פוטוביולוגית?
איני עוסק בתחום החשמל ו/או התקינה… לכן אין לי תשובה.
אז רגע, בנורה הלבנה אין מצב התעוררות/שינה?
אתה יכול ליצור סצנות ואוטומציות משלך באמצעות האפליקציה, גם אם הן אינן קיימות שם בברירת המחדל.
המחיר ממש לא מדויק: האמזון 90$ ובעלי אקספרס 40$
100% Original Xiaomi Yeelight LED Smart Bulb Smartphone App WIFI Remote Control Light 8W White Color Mi Light
http://s.aliexpress.com/YjEZNfYJ
(from AliExpress Android)
13 דולר.
כמה לומן ?
300 – חלש מאוד (אי אפשר לקרוא איתו ספר בצורה נורמלית).
נורת לד סטנדרטית של 10 וואט בד"כ מפיקה לפחות 800 לומנס.
300 – חלש מאוד (אי אפשר לקרוא איתו ספר בצורה נורמלית).
נורת לד סטנדרטית של 10 וואט בד"כ מפיקה לפחות 800 לומנס.
למה 300? בתיאור המוצר כתוב שהוא מפיק 600 לומן
השאלה היא האבטחה של הנורה והאם ניתן לפרוץ אליה- ועוד מסין המוצר
כתבתם שמדובר בגוף מתכת.
– לטענתו מדובר בגוף פלסטיק שרק נראה\מרגיש כמו אלומיניום…
להזכירכם: מתקפת הסייבר הגדולה מלפני ימים ספורים התבצעה באמצעות מוצרי IOT סינים.
לכל אלו ששאלו האם ניתן לפרוץ אל הנורה – כמובן שניתן. לכל מוצר שמתחבר לאינטרנט אפשר לפרוץ, השאלה היא כמה זמן זה ייקח ומי ישקיע את הזמן הזה, והאם אתם מוכנים לקחת את הסיכון שזה יקרה.
הנורה עובדת גם בנורה במאורר?
לרשום באפליקציה סינית את הסיסמה של רשת ה-WiFi בבית ?
זה כמו לאכול רעל ביודעין .
רק לפני מספר ימים זוהו התקפות אינטרנט מסוג DDOS שמקורן במכשירים מתוצרת סין…