לשיאומי יש רעיון טוב לשידרוג כרטיס הסים שלנו, אבל הוא מגיע באיחור
היצרניות מנסות להיפטר מחריץ הרחבת הזיכרון כדי ׳׳לפנות עוד קצת מקום בסמארטפון׳׳, אבל לשיאומי יש רעיון שונה: שילוב של כרטיס הסים וכרטיס הזיכרון בכרטיס אחד. אבל הוא מגיע באיחור
יצרניות סמארטפונים אוהבות לספר לנו בשנים האחרונות שהן נאבקות על כל מ״מ בגוף הסמארטפונים. אחרי הכל, איך עוד הן יוכלו לתרץ החלטות כמו הסרה של חיבור האוזניות הקלאסי? יצרניות אחרות בחרו גם להסיר את אפשרות הרחבת הזיכרון באמצעות כרטיסי MicroSD מהמכשירים שלהן בדיוק מאותה סיבה או כדי שתרכשו את הדגמים היוקרתיים בעלי נפח הזיכרון המורחב. לשיאומי, כך נראה, יש רעיון די חכם שעשוי לפתור את הבעיה, אבל יכול להיות שהוא מגיע בזמן הלא נכון.
מצד אחד סים קארד רגיל, מצד שני כרטיס זיכרון
על פי רישום פטנט שנחשף באתר IT Home, שיאומי רשמה פטנט על כרטיס, שמצד אחד הוא סים קארד רגיל, ומצד שני הוא גם כרטיס הרחבת זיכרון. הרעיון הדי פשוט וחכם הזה בעצם מנצל את הרכיב היחידי שיצרניות עדיין לא העלימו לחלוטין באותו מאבק לא ברור על מקום בגוף המכשירים, והוא מגירת הסים, שכעת יכול להיות לה תפקיד כפול. אם לא יצא לכם להשתמש במכשירים סיניים, כדאי לשים לב שלעיתים קרובות אותה מגירת סים מכילה מקום ייעודי גם לכרטיסי זיכרון, כך ששיאומי פותרת לעצמה שתי בעיות.
בכך, תיאורטית, ניתן להשתמש באותו רכיב בשביל הרחבת הזיכרון, ובשביל רישום הסים, ויצרניות יכולות להרוויח מקום נוסף בגוף המכשיר, ורכיב אחד פחות שיכול להתקלקל או להינזק.
רעיון יפה על הנייר, בפועל יש כמה בעיות
על אף הרעיון החכם, נראה שהוא מגיע קצת מאוחר מדי לשוק עם כמה בעיות. ראשית, מדובר בפטנט של שיאומי שמבוסס על טכנולוגיית איחסון משלה, מה שאומר שסביר להניח ששיאומי לא תנסה להפוך אותו לסטנדרט חדש בעולם כרטיסי הסים וכרטיסי הזיכרון. בפועל, זה אומר שאם אי פעם הטכנולוגיה הזאת כלל תבשיל לכדי מוצר שאפשר לשלב בסמארטפון (וכדאי לזכור שמדובר בכל זאת רק בפטנט), אנחנו נראה אותה בעיקר בסמארטפונים של שיאומי. גם תקן ה-NM לכרטיסי זיכרון של וואווי, חברה גדולה יותר משיאומי, לא המריא מאז ההכרזה עליו ב-2018.
שנית, ואולי חשוב מכל, כרטיסי הסים הפיזיים נמצאים כעת בנקודת האל-חזור וישנם ניצנים גם של דעיכתם עם עליית טכנולוגיית ה-eSim. אותו רכיב אלקטרוני זעיר שמוטמע בגוף המכשיר עצמו – ללא מגירת סים או החבאה שלו מתחת לסוללה, וללא גישה של המשתמש אליו. במקום להתעסק עם כרטיסי סים ארכאיים שגם עשויים להינזק, המשתמש יכול פשוט להחליף חברות ומספרים על ידי אימות של המכשיר אל מול חברות סלולר שונות.
למרות קצב האימוץ המאוד איטי של ה-eSim, הרכבת הזאת כבר יצאה מהתחנה, וסביר להניח שעד שהטכנולוגיה של שיאומי תצא לשוק, כמות נכבדת של מכשירים וספקיות כבר יאמצו את ה-eSIM. בשלב שבו הטכנולוגיה תהיה כבר מספיק נפוצה בעולם, סביר להניח כי יצרניות יעזבו בשלב כלשהו גם את הטכנולוגיה המיושנת של כרטיסי סים, מה שיהפוך את הפטנט של שיאומי למיותר. אבל היי, לפחות יהיה לכם יותר מקום במכשיר, אז זה גם משהו.
הגב
5 תגובות על "לשיאומי יש רעיון טוב לשידרוג כרטיס הסים שלנו, אבל הוא מגיע באיחור"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
Apple Watch is using the eSim plus all the new iPhones which have both ,regular Sim and eSim which lets the iPhones to have 2 different phone numbers, example: one line is for personal use and the second for business
מה שאתה אומר זה נכון אבל אם אפשר על הדרך לעקוץ את אפל אז למה לא?
זה ששאר החברות הולכות אחרי אפל, את זה נשמיט באלגנטיות מהכתבה ואף אחד לא ישים לב.
יש את זה ממזמן
הקונספט של כרטיס סים מיושן וארכאי, טלפוניה זה עוד שירות שהסמארטפון מספק להגיע הזמן לאפשר התחברות לספר טלפון בלוג-אין עם שם וסיסמא כמו לכל שירות אחר על המכשיר.
כבר לפני 16 שנה M-Systems עשתה את זה… https://www.eetimes.com/m-systems-developing-the-megasim-card-module-innovative-secure-high-capacity-data-storage-solution-for-the-cellular-market/