סקירת צמיד הכושר החדש של שיאומי: אל תתנו למחיר הנמוך להטעות אתכם
שיאומי מוכרת ואהובה בישראל בזכות השילוב בין מפרט, עיצוב ומחיר משתלם. לאחרונה השיקה הענקית הסינית את הדור השלישי של צמיד הכושר המתקדם והזול שלה. לקחנו אותו לבדיקה כדי לגלות מה אנחנו מקבלים תמורת 100 ש"ח
לפני כשנתיים השיקה שיאומי את ה-Mi Band 2, הדור השני של צמיד הכושר שלה. תוך זמן קצר הפך הצמיד לרב מכר וכבש את אתרי המכירות הסיניים, כשעל פי ההערכות, הצטיידו בו אלפי ישראלים עם הזמן. הנוסחה – כמו רבים ממוצרי שיאומי – היתה פשוטה וכבשה את לב הישראלים וצרכנים אחרים בעולם: מפרט טוב, עיצוב מעודכן ותג מחיר ידידותי. לפני מספר שבועות הכריזה הענקית הסינית על ה-Mi Band 3, הדור הבא, שכלל מספר חידושים ועדכונים. האם שווה לכם לרכוש אותו? האם שווה לשדרג? מה היתרונות ומה החסרונות? לקחנו אותו לבדיקה.
עיצוב דומה – אך שונה
העיצוב של ה-Mi Band 3 דומה לעיצוב של ה-Mi Band 2 וכולל גם הוא רצועת סיליקון ובתוכה מודול הפעולה עם הצמיד עם המסך. הרצועה שמגיעה באריזה היא שחורה, אבל תמורת 3-5 שקלים תוכלו להצטייד ברצועות סיליקון צבעוניות באתרי המכירות הסיניים. מודול הפעולה הוא הלב של הצמיד כמובן וניתן לניתוק ולחיבור פשוטים – לצורך טעינה או כאמור החלפת סוללה.
מעבר לזה, החידוש הגדול ביותר הוא לא הרצועה – אלא כמובן מה שבתוכה.
במקום מסך עם כפתור מגע כמו בדורות הקודמים, ה-Mi Band 3 מגיעה עם מסך מגע מלא בגודל 0.78 אינץ' – לעומת המסך הקודם שגודלו היה 0.4 אינץ'. הרזולוציה אגב עומדת על 128×80 פיקסלים.
כפתור המגע של המכשיר – שלטעמנו מיותר עכשיו כשיש מסך מגע – משמש לחזרה לתפריט קודם בדומה לכפתור ה-Back של אנדרואיד והן כהפעלה למספר פונקציות כמו מדידת דופק או הפעלת סטופר. עם זאת, מכיוון שכל המסך משמש כמגע, שיאומי היתה יכולה לוותר עליו ללא בעיות.
יחידת המסך עצמה שונה משמעותית והמסך גדול יותר, שמן יותר, מעוגל יותר ומתחבר בצורה חלקה לרצועה, כך שהתחושה היא של יחידה אחת. הגימור של המסך הוא שחור מבריק – מה שהיו מכנים באפל 'שחור פסנתר' – והוא מקנה לרצועה מראה אלגנטי יותר, אם כי חשוף יותר לשריטות ולפגיעות.
לצד השידרוג העיצובי, קיים גם חיסרון והוא המימדים החדשים. כך שכל הרצועות שאולי רכשתם לרצועת ה-Mi Band 2 הישנה שלכם, לא יתאימו לצמיד החדש.
מסך OLED משודרג
כאמור, הצמיד התחדש במסך OLED חדש ומעוגל, שלרוב, יעשה את העבודה לא רע. עם זאת, התלונה המרכזית שלנו היא הבהירות שלו, או יותר נכון, חוסר הבהירות שלו. לצערנו, אור השמש הופך אותו ללא-קריא ובכל פעם שהיינו במקום לא מוצל, לא יכלנו לצפות או לקרוא נתונים מהצמיד. אנחנו מקווים שבצמיד הבאה תיקח את זה שיאומי בחשבון – גם אם זה יבוא על חשבון זמן סוללה – ותאפשר למשתמשים לבחור את רמת הבהירות.
הרצועה תציג לכם את השעה כאשר תרימו את היד ותסובב אותה כלפי הפנים – עם דיליי קצר ומעצבן – אבל תצטרכו להיות מאוד ברורים עם התנועה. סתם הרמה וסיבוב חלש לא יעזרו כאן.
מסך המגע מאפשר לכם להגיע לפונקציות השונות של הצמיד בעזרת תנועות סווייפ לצדדים ולמעלה ולמטה.
המסך הראשי מציג לכם את השעה והתאריך, כשהחידוש הוא 3 'עיצובי שעון' (Watch Faces) שזמינים לבחירתכם; המסך הבא מציג לכם את מספר הצעדים שצעדתם היום, סווייפ לימין ותראו את סך הקילומטרים שצעדתם; עוד סווייפ לימין ותוכלו לראות כמה קלוריות שרפתם וסווייפ נוסף לצד יציג לכם את מד הסוללה; מסך הדופק יאפשר לכם לקבל את הדופק שלכם לאחר לחיצה ארוכה על כפתור הבחירה המעוגל; ומסך מידע נוסף יציג לכם את התחזית לשלושת הימים הקרובים; מסך ה-More מאפשר לכם להגיע לכמה כלים שימושיים כמו הסטופר; בחירת עיצוב השעון; אפשרות להעביר את הטלפון שלכם למצב שקט מבלי לגעת בו – או לאתר את מיקום הטלפון שלכם – אם שכחתם היכן שמתם אותו – על ידי הפעלה של צליל חזק.
העמידות במים של הצמיד עברה גם היא שידרוג. אם ה-Mi Band 2 היה עמיד בתקן IP67, הצמיד החדש עמיד בתקן ATM 5. כלומר, תוכלו להתאמן איתו ללא חשש מזיעה, גשם או התזות ותוכלו אפילו לשחות איתו או לשנרקל, אבל אנחנו עדיין לא היינו מנסים לצלול איתו לעומקים של יותר מ-2 מטר. בכל מקרה, מהניסיון שלנו, המכשיר צלח היטב הן שחייה בבריכה והן שחייה ממושכת בים, כולל הטבעה בחול ים ובוץ – ללא השפעות או הפרעות.
מבחינת דיוק, שמחנו לגלות כי הצמיד פועל היטב ונהנה מרמת דיוק גבוהה. כך המקרה עם מדידת הדופק שביצענו עם שעונים מקצועיים שעולים פי 10 מתוצרת Garmin ו-Polar – והניבה לכל היותר הבדל זניח של 5 פעימות בדקה; וכך גם במדידת הצעדים שאנחנו מבצעים – מדידה שהיתה מדוייקת למדי. עם זאת, מדי פעם נתקלנו בצעדי 'רוח רפאים', כלומר צעדים שלא ביצענו ונספרו על ידי המכשיר. אבל עדיין, מדובר במספר צעדים בודד מתוך 15 אלף צעדים ביממה.
מהליכה ועד רכיבה על אופניים
עם ה-Mi Band 3 תוכלו לנטר 4 פעולות: הליכה, ריצה, ריצה על מכשיר ריצה ורכיבה על אופניים. מרגע שתפעילו את מצב המעקב אחרי פעילות, הצמיד ימדוד בכל פרק זמן שתקבעו את הדופק שלכם וכן יעקוב אחרי המסלול שלכם על גבי מפה. חשוב להדגיש – הצמיד עצמו אינו כולל GPS מובנה והוא מתבסס על ה-GPS של הסמארטפון שלם, כך שתצטרכו את הטלפון צמוד אליכם בכל אימון. בעזרת לחיצה על הכפתור תוכלו לעצור ולהפעיל את הפעילות.
הצטערנו גם לגלות שלמרות ההגנה ממים, הוא לא יאפשר לכם למדוד כמה אתם שוחים – כמו למשל הפיטביט Flex 2 – וחבל. מצד שני, מדובר ביישום תוכנתי, כך שאנחנו מקווים שעדכון תוכנה עתידי יביא איתו את הפיצ'ר הזה.
בזמן הפעילות – או בזמן שאתם עונדים את הצמיד על היד – תוכלו להפעיל ניטור קבוע של הדופק שידגום אתכם בפרקי זמן שונים. כמובן שפרק זמן קצר יותר מאפשר לקבל תוצאות יותר מדוייקות, אבל תשלמו על זה בחיי סוללה.
איך ישנתם?
פיצ'ר נוסף ושימושי בצמיד החדש הוא ניטור השינה. על ידי שילוב של מידע שמתקבל מהחיישנים השונים כמו מד הדופק והאקסלרומטר, הצמיד יכול לתת לכם הערכה די טובה של מחזורי השינה שלכם. למרות שלא פעם הוא פספס ברבע שעה או אפילו בחצי שעה את שעת ההירדמות או היקיצה שלנו, התמונה הכללית – לאורך זמן – היתה מדויקת.
בכל בוקר תקבלו דוח שמתאר בצורה גרפית את השינה שלכם – כולל מתי נרדמתם, מתי ישנתם שינה עמוקה, מתי ישנתם שינה קלה, האם ומתי הייתם ערים במהלך הלילה ועוד. לדוח מצורפות גם תובנות עם גוון 'פולני', שנוזף בכם קלות אם אתם הולכים לישון מאוחר מדי או כשמחזורי השינה העמוקה שלכם קצרים מדי, בצירוף הסברים מדוע זה טוב או רע.
בנוסף, האפליקציה פונה לחוכמת ההמונים ומשווה את נתוני השינה שלכם לנתוני השינה של הקהל הרחב, כך שתוכלו להשוות.
לא רק שינה ופעילות
חוץ מניטור שינה ופעילות, כולל ה-Mi Band 3 עוד כמה פיצ'רים נחמדים ושימושיים ביניהם איתור של הטלפון שלכם – כלומר, הפעלת צלצול חזק על ידי לחיצה על הצמיד; שיקוף התראות מהסמארטפון – אם כי אל תצפו ליותר מדי ממסך קטן של צמיד; ורטט בזמן שאתם מקבלים שיחה – כולל אפשרות לדחות את השיחה.
עד 20 ימי סוללה
שיאומי שידרגה את הסוללה מקיבולת של 70mAh ל-110mAh. כך שלמרות מסך המגע החדש ולמרות שהוא גדול יותר, מצליח הצמיד לשמור על חיי סוללה מרשימים – בדיוק כפי שסיפק לנו ה-Mi Band 2.
אמנם שיאומי מכריזה על 30 ימי סוללה, כלומר טעינה פעם בחודש, אבל מהבדיקה שלנו עולה שהצמיד מחזיק מעמד "רק" 20 ימים, מה שיאפשר לכם להתאמן בראש שקט ולא לדאוג לטעינה מדי יום. כמובן שאם תבחרו למדוד דופק כל דקה ולהציג התראות מהטלפון, יירד הטווח משמעותית. אנחנו הגענו לחיי סוללה של 4-6 ימים עם שימוש אינטנסיבי.
כמו קודמו גם הצמיד החדש נטען בעזרת חיבור קנייני של שיאומי, וכדי להטעין אותו עליכם להסיר אותו מהרצועה ואז לחבר אותו לכבל הטעינה שמתחבר בצידו השני לכל חיבור USB. טעינה מלאה ארכה כ-3 שעות.
אפליקציה 'קומסי-קומסה'
אפליקציית Mi Fit היא האפליקציה הרשמית של הצמיד. האפליקציה, האנימציות והמסכים שלה נראים היטב מבחינה ויזואלית. אבל בניגוד ל-UI, ה-UX נוראי למדי, ולצערנו, ההגדרות והאפשרויות השונות קבורות בכל מיני תפריטים, כשלא ברור מה כולל כל תפריט ומה תמצאו בכל לשונית. עם זאת, בשביל הנתונים הבסיסיים, היא תעשה את העבודה.
אם התרגלתם כבר לאפליקציות אחרות או סתם לא בא לכם על האפליקציה של שיאומי, תוכלו להיעזר גם באפליקציות כמו Google Fit, שהתחדשה לאחרונה במספר פיצ'רים ו-Apple Health – שמתממשקות שתיהן ל-Mi Fit ושואבות משם נתונים.
גרסה אנגלית או גלובלית?
הגרסה שאנחנו קיבלנו היא הגרסה הסינית – בניגוד לגרסה הגלובלית. כתוצאה מכך התפריטים הראשוניים בצמיד היו בסינית. עם זאת, לאחר התקנת האפליקציה והצימוד (Pair) לטלפון עבר הצמיד עדכון קושחה שארך מספר דקות ולאחריו החל לדבר אוטומטית אנגלית שוטפת. אבל ליתר בטחון, אם אתם יכולים – העדיפו תמיד את הגרסה הגלובלית, גם אם תעלה עוד כמה שקלים.
התמורה הטובה ביותר עבור הכסף שלכם
שיאומי לקחה את ה-Mi Band 2, מוצר שהיה כבר טוב, והצליחה להפוך אותו לטוב יותר. אין ספק שהמוצר נראה ומרגיש יותר 'פרימיום' ביד וכולל כמה פיצ'רים חדשים שהופכים אותו לטוב יותר.
למרות פשרות פה ושם כמו אפליקציה 'קומסי-קומסה', מחסור במעקב אחר שחיה או מסך לא בהיר מספיק – מדובר במוצר טוב ובשל שמתעלה בלי להתקשות על מוצרים מתחרים כמו למשל ה-flex 2 של פיטביט שמחירו כפול. אמנם הוא לא מיועד לרצים המקצועיים, ולא יוכל להחליף את שעוני הכושר המתקדמים שלהם, אבל כל השאר ייהנו מצמיד מצוין שעונה על מרבית צורכי הכושר שלהם.
אם יש לכם כבר את ה-Mi Band 2, אתם ממש לא חייבים לשדרג, למרות שבעלות שנעה סביב ה-100 ש"ח, אתם יכולים גם לפנק את עצמכם מבלי להרגיש רגשי אשמה. אבל אם אין לכם צמיד כושר ואתם מחפשים לרכוש אחד – ה-Mi Band 3 יעניק לכם תמורה מצוינת תמורת הכסף שלכם וקל לנו להמליץ עליו.
המוצר נמסר לנו לסקירה על ידי אתר LightInTheBox. מחירו – נכון ליום הפרסום – הוא כ-100 ש”ח כולל משלוח לישראל
הגב
16 תגובות על "סקירת צמיד הכושר החדש של שיאומי: אל תתנו למחיר הנמוך להטעות אתכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הכפתור לא מיותר, כיוון שתו"כ פעילות והזעה התפעול של מסך מגע לא תמיד עובד ובמקרה כזה יש יתרון לכפתור פיזי.
לא ממש היה לי ברור מהכתבה אם הצמיד הזה עובד עם מכשירי אפל או לא?
כי לפי מה שאני זוכר האפליקציה שלהם לא קיימת באפפ סטור ובכתבה פה אומרים שצריך לסנרכן את הAPPLE HEALTH עם הצמיד. אבל לפי מה שאני זוכר עם הצמיד הקודם (דור 2) זה לא היה אפשרי כי הוא מחייב את האפליקציה שלהם…
אני מבין שהקישור שאתם שמתם פה הוא לצמיד בגירסה הסינית ולא הגלובלית??
אצלי אחרי שחייה נכנסו מים לצמיד והוא לא הגיב לכמה שבועות… שימו לב.
Mi Band 2, הוא מוצר גרוע. מדידת הדופק שלו מצחיקה. בזמן ריצה או רכיבה על אופניים מראה קפיצות וירידות כל כמה שניות
יש תמיכה בהתראות בעברית? כלומר לראות הודעות וואטסאפ, שם המתקשר וכו׳.
אצלי לא הצליח להסתנכרן לעברית לא עף על המוצר
Huawei Band pro 2 הרבה יותר טוב. יש לו גם GPS, מדידת שחייה, אופניים ועולה 100 ש"ח יותר כולל משלוח
המד דופק שלו מזייף בגדול לפני הביקורות
לא הייתה התייחסות בכתבה לעברית שלא נתמכת כרגע בהתראות השעון ומופיעה כג'יבריש
עולה כ125₪ כולל משלוח (110₪ הצמיד, 14₪ משלוח)
רק חידוד , השעון עמיד לצלילות – נוסה בסופש האחרון
צלילה לעומק של 30 מטר ( ממשיך לעבוד מתחת למים אך קשה לשלוט על הטאץ מתחת למים )
עובד מצויין לאחר הצלילה
מי שהזמין באינטרנט וקיבל גירסא בסינית בלבד (כמוני) לא להיבהל. אחרי שהורדתם והסתכרנתם עם MI FIT, התכנה הרשמית של שיאומי , צריך להוריד MI BANDAGE מהגוגל סטור. תפעילו אותו וחפשו אפשרות לשפה LANGUAGE. תבחרו אנגלית ותראו שהצמיד מסתנכרן תוך כמה דקות. עכשיו אם אתם לא צריכים את MI BANDAGE (שמכיל הרחבה של תכונות לצמיד) אתם יכולים פשוט למחוק אותו מהנייד והאנגלית תישאר.
תודה רבה, עזרת לי מאוד
האם הצמיד מחייב פלאפון צמוד, או שיש לו זיכרון פנימי וכאשר מתחברים לפלאפון הכל מסתנכרן?
אשמח להכוונה במידה ויש למישהו,תודה רבה
שלום האם זה יכול להתחבר לפלאפון גם ללא אפליקציה רק דרך בלוטוס ?