שיאומי מתכננת לייצר כ-300 אלף מכוניות חשמליות תוך שנתיים
הפרטים סביב פרויקט הרכב החשמלי של שיאומי ממשיכים לזרום, והפעם נחשף היקף הייצור המאוד מרשים של החברה שמעיד שוב על כך ששיאומי לא מתכננת לסתם לשכשך את רגליה במים, אלא לנסות ולשבש את התחום ומהר
כשענקית הסמארטפונים והאלקטרוניקה שיאומי רוצה לשבש תחום כלשהו, היא יכולה לעשות את זה. ראינו את זה כבר לא מעט פעמים בעבר. עכשיו, בדרך לשיבוש פוטנציאלי של שוק הרכב החשמלי מגיע דיווח חדש על המפעל העתידי של החברה, שעומד לייצר כמות מרשימה מאוד של הרכב החשמלי הראשון של החברה.
נכנסת בכל הכוח
על פי רויטרס, שיאומי תקים את מטה היצרנית החדשה עם השם המקורי Xiaomi EV בבייג'ינג ולצידו גם את המפעל הראשי של הרכבים שצפוי להיכנס לייצור המוני כבר ב-2024. הסוכנות לפיתוח עסקי בבייג'ינג אישרה לרויטרס כי המפעל העתידי צפוי לייצר עד 300 אלף רכבים בשנה.
לשם השוואה, בשנת 2020 טסלה הצליחה לחצות לראשונה את קו ייצור 500 אלף הרכבים בשנה, מה שהיווה עליה של כ-36% בהשוואה לשנה שעברה. אמנם שיאומי לא עוקפת כאן את טסלה, שגם מתכננת להפעיל בעתיד הקרוב מפעל חדש בברלין, אבל אם היא באמת תצליח ליצר 300 אלף רכבים במפעל הראשון שלה בשנה הראשונה לשיווקו, מדובר בהישג מרשים שיכול להשפיע רבות על הענף.
נראה ששיאומי לוקחת את פרויקט הרכב החשמלי שלה ברצינות רבה, כיוון שהיא כבר אישרה שלל נתונים מאוד מעניינים על הפרויקט: החברה נרשמה כיצרנית רכב חשמלי באופן רשמי בחודש ספטמבר, מה שמעיד על כך שהיא לא סתם חוקרת את התחום או משכשכת בו רגליים, אלא מתכננת להכנס אליו בכל הכוח עם השקעה של 10 מיליארד דולר בעשור הקרוב. במקביל, היא אישרה כי היא נמצאת ב"שלב פיתוח משמעותי" במסגרתו היא מעסיקה יותר מ-300 עובדים, תוך כדי כמעט חצי שנה של מחקר שוק, סקרי משתמשים וביקורים בשלל מפעלים ואתרי פיתוח של יצרניות בתחום. בנוסף, החברה רכשה סטארטאפ נהיגה אוטונומית בשם Deepmotion תמורת כ-77 מיליון דולר, מה שמעיד על כך שהיא תרצה לשלב מערכות נהיגה אוטונומיות ברכב העתידי שלה.
באופן טבעי, בשלב הזה יש לא מעט סימני שאלה סביב הפרויקט השאפתני של שיאומי, כאשר אחת מהשאלות שעדיין עומדות באוויר היא שאלת הייצור: האם שיאומי תשיק רכב שהיא מפתחת מאפס, או שהיא תחבור ליצרנית אחרת עימה תשיק רכב משותף תחת המיתוג החדש? על פי דיווחים, שיאומי כבר חברה ל-Great Wall, מיצרניות הרכבים החשמליים הגדולות בעולם ובסין. במקרה של שיאומי, אחת השאלות הגדולות היא כמובן שאלת המחיר – וכנראה שנצטרך לחכות עוד זמן מה עד שנגלה האם שיאומי יכולה לעשות לעולם הרכב את מה שהיא עשתה לעולם האלקטרוניקה ולשבור את השוק מתחת לרגליים של השחקניות המסורתיות.
הגב
6 תגובות על "שיאומי מתכננת לייצר כ-300 אלף מכוניות חשמליות תוך שנתיים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מאיך שזה נראה, הכוונה היא שהמפעל יגיע ל300 אלף רכבים בשנה, לא יתחיל ככה.
גם מפעל פרימונט של טסלה בעל יכולת ל500,000 רכבים, הם עדיין לא לגמרי שם, אפילו עשור שלם אחרי שהם שם כבר.
300 עובדים זה טיפה בים לעומת הכמות הנדרשת.
גם אני מתכוון לייצר 4 מיליון רכבים בשנה. להגיד אפשר תמיד. קודם שיהיה להם פס ייצור ואחרי זה נדבר.
יש ליין ענק של מוצרי חשמל ביתיים של שיאומי כמו מכונות כביסה, מקררים וכדומה שעדיין לא מיובאים לישראל. מקווה שימצא היבואן שירים את הכפפה ויתחיל לייבא אותם וגם את המכוניות העתידיות. שיאומי היא מחוללת התחרות מספר 1 בכל שוק שהיא נכנסת אליו
נשמע הזוי ומנותק מהמציאות. בלי תשתית מוסכים, חלפים, הפצה, הטענה ורישוי איך הם ימכרו את הרכבים האלה.
ליצר זה בעיה עצומה אבל להעביר את המסלול עד שלקוח מקבל ונוהג ברכב… זה תהליך ממש קשה.
אני רק חושב על כמות הבאגים שיהיו במכוניות ולא יזכו לטיפול בדיוק כמו בטלפונים שלהם.
מתי נקנה אותן מבנגוד ושליח של בר הפצה יביא אותה לבית