איך לא להיות ח** לנשים בהייטק [טור דעה]
אתם כנראה לעולם לא תבינו איך זה להיות אישה בהייטק אם אתם לא אחת כזו – אז לפחות קחו אחריות ותשנו את ההתנהגות שלכם
קרדיט צלם\תמונה: Tara Moore, Getty Images Israel
מאת עבגד יבאור (סרטן בגב האומה)
ייעצו בכתיבת הפוסט הזה, ותרמו דוגמאות מנסיונן המקצועי: am_ph, מיכל טרודלר, ExMaahal, והילה נגה.
לפני שמתחילים: אם אתה חושב שהמצב של נשים בהייטק מצוין, ונמאס לך מתרבות הפי.סי. וההשתקה של גברים שבסך הכל רוצים לדבר על פסיכולוגיה אבולוציונית שהתאימה את חלקנו לתפקידים טכנולוגים ואת חלקנו לטפל בתינוקות – בבקשה דלג על הפוסט הזה, אל תגיב לו, קח לך איזה ספר טוב של איין ראנד וקצת פחמימות והנח לנו.
הטור הזה נכתב בהשראת מספר מקרים בתעשיית ההייטק (בגוגל ובאובר, ובכתבה הזאת) ובהשראת תגובות של לא מעט גברים בעלי כוונות טובות, שמבינים שיש לנו, העובדים והמנהלים בהייטק הישראל, בעיה בכל הנוגע לנשים: ביחס הפרטני שלנו אליהן, בנורמות החברתיות, ובנורמות הארגוניות. יש לנו הרבה מילים יפות על diversity, ואנחנו פמיניסטים בנשמה והכל אחלה, אבל בסופו של דבר, עם כל הכוונות הטובות, כשאנחנו מרימים את הראש לראות מי הקולגות מסביבנו, אנחנו רואים בעיקר גברים.
אם תשאלו נשים מהתחום (ואני שאלתי) אחת הסיבות המרכזיות היא שזו סביבה שמקשה על נשים יותר מעל גברים. אני יודע שלחלקכם זה נשמע ממש תמוה. אני יודע כי זה סיפור דומה להטרדות רחוב – נשים וגברים חיים בעולמות כמעט מקבילים – נשים מוטרדות ברחוב, צועקים עליהן, נוגעים בהן, וגבר יכול להגיע בשקט לגיל 30 בלי שיהיה לו מושג שזו החוויה היומיומית של הרבה מהנשים סביבו. הייתי במקום הזה, לקח לי זמן והרבה סיפורים מזעזעים להאמין, והתבאסתי עמוקות.
But I digress
הסביבה הזו שמקשה על נשים היא אנחנו – הגברים בהייטק. ובניגוד למה שהאינטואיציה הגברית שלכם מספרת לכם – הבעיה היא לא רק האפס ההוא שחושב שנשים לא יודעות לתכנת ואשכרה אומר את זה במפורש. יש הרבה דברים קטנים אחרים במהלך היום שהופכים את חוויית העבודה של אשה בהייטק לקשה יותר, ופוטנציאלית משפילה ומקטינה לאין ערוך יותר מזו שלנו.
בואו נעצור רגע לדבר על הדברים הקטנים האלה שקורים לאשה במהלך היום, ההערה הלא-במקום, ההתייחסות למראה החיצוני, הבדיחה על נשים וטכנולוגיה, הדאחקה על הפמינאציות האלה: דמיינו אדם עם סיכה, שמסתובב במשרד ודוקר אתכם מדי פעם. כל דקירה כשלעצמה לא מאד כואבת, ואולי הוא מחייך ואומר שזה היה בצחוק, אבל אחרי כמה פעמים אתם תתהפכו עליו, והמתבונן מהצד יחשוב שהתחלקתם על השכל, כי כולה סיכה, מה אתם עושים עניין? אתם קצת היסטרים, אולי זה הזמן הזה בחודש הא?
בואנה, לאנשים שאני אוהב לדקור בסיכה מדי פעם פשוט אין חוש הומור. חבל.
וכשאומרים שסביבת העבודה קשה לנשים, לא מתכוונים שהשולחנות לא מתאימים, אלא מתכוונים לבני האדם האחרים, הגברים שעובדים שם. זה מבאס כי זה אומר שיש לכולנו חלק בזה, אבל זה גם מעודד – כי זה אומר שיש לנו מה לעשות.
אז מה יש לנו לעשות?
הו, אני שמח ששאלתם.
11 טיפים שיעזרו לכם לא להיות חרא לנשים בהייטק, ולהתמודד עם מי שכן:
מה כן לעשות
- הניחו מראש שאשה שמדברת איתכם או מרצה לפניכם יודעת על מה היא מדברת (assume competence). יש נטיה (בעיקר לגברים מנסיוני) להטיל ספק במומחיות ובהבנה של המרצה (אשה או גבר) ונשים סובלות מזה גם כשהן לא בתפקיד המרצה.
- כשמגיע: תנו קרדיט מפורש לנשים על דברים שעשו ורעיונות שהציעו.
- תנו גב לקולגות נשים: למשל אם מישהו קוטע קולגה באמצע משפט, תקטעו אתם אותו ותגידו “רגע רגע, אני רוצה לשמוע מה X התחילה להגיד”.
- הקפידו לדבר בכבוד אל הנשים בחברה וגם עליהן כשהן לא נמצאות. אם מתייחסים לנשים באופן מזלזל, מתעסקים במתי מישהי עם ילדים עוזבת את העבודה, איך נשים בחברה נראות ומתלבשות, זה מעביר מסר לכל מי ששומע שנשים לא צריכות להיות שם. ואם אתם שומעים דבר כזה: לא לשתוק – ראו סעיף 3.
קרדיט צלם\תמונה: Andy Ryan, Getty Images Israel
מה לא לעשות
- אל תקטעו אותן באמצע משפט. עושים את זה לנשים כל הזמן.
- אל תפילו מטלות “רכות” אוטומטית על הנשים בצוות. מישהו צריך לסכם את הישיבה ולשלוח לכולם? מישהו צריך לפנות את השולחן מהצלחות בסיום הישיבה? תעשו את זה אתם, או אם אתם מנהלים ותמיד איכשהו יוצא שהנשים עושות את זה – תגדירו אתם מי עושה את זה ושימו לב לאיזון.
- המקום של הפוסטר ההוא / שומר המסך ההוא / גליון בלייזר האחרון – הוא לא במשרד.
- אל תנהלו דיוני עבודה בצעקות. אווירה ווכחנית שבה אי הסכמות נפתרות על ידי וויכוחים ועצבים והרמת קול, היא אווירה שגברים מחוברתים לתפקד בה יותר טוב מגיל צעיר, ולכן היא מפלה נשים לרעה. אנחנו אנשים מבוגרים, אין שום סיבה להתנהל ככה. אפשר לשקף את המצב לכולם (“בואו, אין סיבה שנצעק, בואו נרגיע רגע”), נסו לזהות אם יש מישהי שמנסה להכנס לשיחה ולא מצליחה – ותנו לה גב (“שניה שניה, X אמרה משהו ולא שמעתי, שניה. X, מה אמרת?”).
- אל תתנו גב ואל תספקו תירוצים לקולגות שמתבטאים בצורה סקסיסטית/מיזוגינית. להגיד שזו “הטרלה”? לא תירוץ. להגיד שזו מוזרות חברתית וחנוניות קיצונית? לא תירוץ, כפי שזה לא תירוץ לגזענות, אנטישמיות, והומופוביה. אומרים שזה היה בצחוק? לא תירוץ (זוכרים את סיפור האיש עם הסיכה?). הגיבו בנחרצות ואל תחששו להיות לא מגניבים. אנחנו עובדי הייטק, באנו לא-מגניבים מהבית.
- אל תתייחסו אל הנשים שסביבכן כאילו הן המורות הפרטיות שלכם לפמיניזם. לא על זה משלמים להן. לא מבינים משהו בפמיניזם? משהו לא מסתדר לכם? אתם מסכימים בעקרון שיש בעיה אבל לא בטוחים שאפליה מתקנת זו הדרך, ורוצים לדבר על זה – עזבו את הקולגות הנשים שלכם בשקט. אתם לא הראשונים לשאול אותן. בתור נשים בעולם שרובו גברי, סביר להניח שכל אחת מהן עברה המון שיחות כאלה. ואם כבר שאלתם – אל תצפו ממנה להיות נחמדה ומתוקה. מה שבשבילכם הוא דיון אינטלקטואלי תיאורטי, הוא החיים שלה. נסו להקשיב יותר מלדבר, ולדבר ברגישות כשאתם כבר עושים את זה.
- אל תניחו שכוונות טובות זה מספיק. אולי אתם פמיניסטים בלב, אבל אתם עדיין יכולים להתנהג בצורה שתפלה נשים, וזה שהתכוונתם לטוב זה לא נסיבות מקלות ולא יעזור להגיד את זה. אם מישהו, ובעיקר מישהי, מעביר ביקורת על ההתנהלות שלכם – תקשיבו. ואם אף אחד לא אומר לכם – עדיין תבדקו את עצמכם מדי פעם, תטילו ספק, תשאלו ותבקשו משוב ועצות מנשים, עדיף לא אלו שעובדות איתכם. אם אשה אחת אמרה לכם שמשהו הוא לא נורא ואחלה, ואחרת אומרת שזה כן נורא – תחמירו, עדיף להזהר לחינם מאשר לדרוך על מישהי בטעות.
ועוד כמה דגשים
נספח טיפים קטן למי מכם שמראיין או אחראי על תהליכי מיון, אף שהם ראויים לפוסט נפרד:
- הגדירו את דרישות המשרה בצורה ברורה ולא מוגזמת מבחינת שנות נסיון וסופרלטיבים. נשים נוטות להגיש קו”ח למשרות שהן עומדות בדרישות אליהן, וגברים הרבה יותר “גמישים” במובן הזה. נינג’ות יש בסרטים, כרישים יש בים, רוק סטארז לא עובדים בהייטק, ולא צריך לכתוב 5 שנות נסיון, אם תקבלו גם מי שיבוא עם שנתיים.
- התעלמו ממצב משפחתי וסידורים משפחתיים. מי שמציגה מועמדות מכירה את גבולות הזמן שלה היטב, זו החלטה שלה, לא עניינו של המעסיק.
- שימו לב שאתם לא מקשים על נשים שלא לצורך. מחקר שיצא מראה שבראיונות למשרה אקדמית – מה שקרוי Job Talks – המראיינים מקשים על מרואיינות יותר מעל מרואיינים. למה? לא יודע, אבל אתם יכולים לנסות שזה לא יקרה לכם.
- אין לכם אשה בצוות שמראיין מועמדים/ות? למה, בעצם?
הגב
60 תגובות על "איך לא להיות ח** לנשים בהייטק [טור דעה]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
יאי פמניזם יחי המיזוגניה
כתבה איומה
תשמעו, מניסיון חיים שלי (ואמנם יש לי עוד ניסיון לצבור) גברים הם יותר לוחמניים מנשים. וזה תקף גם להייטק התובעני. גברים שעבדתי לצדם היו חדורי מטרה לסיים את המשימה, לעשות את האקסטרה מייל, לשבת, לחקור ולהתאמץ.
לעומת זאת, החלק הארי של הנשים שעבדתי לצדן לא עומד באותם הסטנדרטים. נשים למשל יכולות “לזעוק” על כך שיש להן באג ולחכות לגבר התורן “שיציל” אותן. אצל גברים זה לא קיים.
האמת המרה היא שנשים לא רוצות (או הורגלו לא לרצות) – ל ה ת א מ ץ
גברים יותר לוחמניים אבל זה חיסרון. חברת הי טק זה לא שדה קרב ת’יודע.
גברים מסוגך, מוציאים המון אנרגיה על אגו ולהוכיח שהם יותר טובים, במקום על עבודת צוות שתוציא את החברה יותר טובה.
אז כן, מתכנתת לא תפחד לבקש עזרה כי יותר חשוב לה לתקן את הבאג מהר, מאשר מהתדמית המפוצצת שלה בצוות. חבל שאתה לא יותר ככה…
הפוסט הכי דבילי שקראתי בחיים.
הנה העצה שלי לנשים בהיי-טק, מכיר הרבה כאלה שמיישמות ומצליחות מעל ומעבר, במשפט אחד: אם תגלו מקצועית כמו של הגברים סביבכן, תקבלו בהתאם יחס שוויוני והוגן.
תסיימו תואר בטכניון כמו הגברים (נתחיל בזה שבפקולטות להנדסה יש בערך 25% נשים)
תעברו ראיון מקצועי כמו הגברים
תתכנתו כמו הגברים
כשיצעקו עליכן (וזה קורה), תגיבו במקצועיות, בלי בכי ויבבות
כשתחזרו מחופשת לידה תמשיכו להשקיע בעבודה ובקריירה כמו האבות
בהיי-טק אין אפליה אבל גם אין הנחות. לא צריך כוח גופני, לא צריך אגרסיות, צריך שכל, יצירתיות ושאפתנות.
ואגב, אני לא כותב את הפוסט הזה מהפייסבוק שלי בגלל פחד אמיתי מהנשים סביבי. ע”ע המתכנת המסכן מגוגל שהביע את דעתו.
שמח לשמוע שאתה מתבייש במחשבות החשוכות והמסוכנות שלך. כגבר זה מביך ומעציב אותי.
לא מתבייש, מפחד.
מתקשה בהבנת הנקרא ?
אם לא היתה אגרסיביות, אף אחת לא היתה בוכה, כי אף אחד לא היה צועק עליה…
משתמש אובונטו, היי טק אינו טירונות וגם לא צריך להיות.
“כשיצעקו עליכן (וזה קורה), תגיבו במקצועיות, בלי בכי ויבבות” זה אחד המשפטים הכי ילדותיים ומרושעים ששמעתי. How ’bout ליצור סביבות עבודה ללא צעקות? למה צריך להרים את הקול או להיות תוקפניים בכלל? האם נזיפההערה לא תתקבל אם לא תצרח אותה?
חלאס להתבכיין נשמה, אתה נהנה מסביבת עבודה וולגרית ולא ממש בא לך לשנות. לגיטימי לגמרי להישאר בעבר אבל תודה בזה במקום להעיד על נשים בתחום ולהתלונן על כמה שהן לא עומדות בסטנדרטים *שלך*.
ניר חביבי, אני לא צועק על העובדים שלי. בפעמים שצעקו עליי זאת בדרך כלל היתה אישה (מנהלת או לקוחה). כך זה בישראל, אולי גם במדינות אחרות (ספרד? איטליה?). כן, עדיף שנהיה כולנו מתורבתים, אבל לא כל מי שצועק הופך להיות “סביבה גברית” ו”מיזוגנית”. ולא רוצה אפילו להזכיר את מספר הפעמים שראיתי שנשים גרמו לנשים אחרות לבכות.
אז כן, אישה צריכה לנהוג בקור רוח גם תחת לחץ. זה מופיע בהרבה דרישות משרה (עבודה תחת לחץ). כמובן שאני מעודד סביבה רגועה ושקטה ככל האפשר אבל מודע לזה שדברים לפעמים קורים ולא בהכרח בשליטתי או באשמתי.
כמה טוב להיות גבר לבן שלא צריך להטריד את המוח הקטן שלו בחווייה של מי שהוא לא הוא.
כפי שהמגיב Ziv Kesten ציין לפני, חלק מההצעות נכונות באופן כללי כחלק מנימוס בין בני אדם, כמו למשל לא לקטוע אדם באמצע משפט. זה נכון לא רק כשאישה מדברת אלא כשכל אחד מדבר. חלק מההצעות בסך הכל מנציחות את זה שנשים לא מסוגלות להשתלב ולהתקדם בזכות עצמן אלא צריכות שכל הסביבה תתאים את עצמן אליהן. כשאני מהגרת למדינה חדשה, אני לא מצפה שכל תושבי הקבע שלה ישנו את התרבות שלהם בשבילי אלא אני מסתגלת. מי שזה לא מתאים לו, שלא יצטרף.
מסכים איתך לחלוטין
את יוצאת מהנחה שחברת הי טק עדיף לה להיות טריטוריה גברית לוחמנית והאנשים מצטרפות הן צריכות להתאים את עצמן לוחמנית הכללית.
רק שכדי שחברת הי טק תצליח לפתח מוצר חדשני שובר שוק, צריך תכונות נוספות על הלוחמות. אמפטיה למשל, חזון, עבודת צוות. את כל אלו, יש לנשים בשפע אבל הלוחמניות עלולה להרוג. לא פלא שחברות המעודדות גיוון, כובשות את השוק.
אהבתי שכל המגיבים ה”מפרגנים” פה הם גברים, ששוב לא מוכנים להקשיב לשום דבר חוץ מה”פנינים” שיוצאות להם מהפה.
נראה לי שחבל שיש כל כך הרבה גברים בהייטק עם דעות חשוכות כמו של עמיתיי פה למטה.
אני אגיד את זה הכי פשוט שיש ובשפה שאתם מבינים – אין לכם מושג על מה אתם מדברים.
תעשו טובה, תקראו קצת על חיברות, תקראו על חוויות של נשים בעולם ככלל ובהייטק בפרט ואחרי זה תחשבו אם ומה להגיב.
התגובות פה ברמה כל כך נמוכה שמביך אותי לחשוב שאלה העמיתים שלי בתחום. אם ככה אתם חוקרים לפני שאתם מגיבים אני לא רוצה לדעת איך נראה הקוד שלכם…
ניחוש מושכל: מה הסיכוי שאת עובדת כמתכנתת? לדעתי שואף לאפס.
תכתבי “לגברים שלא מסכימים עם הפוסט אין זכות להביע דיעה”, יהיה יותר קצר (והי! גם בשפה שאנחנו מבינים!)
גועל נפש האיפנטליזציה הזו שאתה עושה לנשים, נשמע שאתה רוצה שיתחסו אליהן כמו שמתחייסים לילדים קטנים בכפפות של משי. זה שיוון?? אישה לא נופלת מגבר ולכן לא צריכה שיתיחסו אליה עמו ילדה קטנה. קח עצה ותתחיל להתנהג לנשים כשוות באמת ותשפוט אותן אינדוואלית ולא כחלק מקבוצה.
נניח שבאמצע ישיבה אחד מהקולגות הגברים שלך, שקרא את הפוסט, היה פתאום משתיק את כולם כי “אלגוריתמאית רוצה גם להגיד משהו” זה היה משפר את המצב? לתחושתי זה אחד הדברים המקטינים והמזלזלים שמישהו יכול לעשות.
נשים (ואנשים בכלל) צריכים יחס מכבד ושווה. מי שכתב את הפוסט הזה מציע לתת להן יחס מיוחד (לפחות עפ”י חלק מהנקודות).
תודה על התגובה (בלי ציניות).
גם אני כגבר “נלחם” על המקום שלי בין אנשי הפיתוח. אלה החיים. לא חושב שאת צריכה להאבק יותר מאחרים בגלל שאת אישה.
להיות אישה יחידה בצוות זה אכן מצב לא נוח. מקווה שזה ישתפר, זה מתחיל מהתיכון ומהאוניברסיטה כפי שידוע לך וודאי.
בסוף, גם לך יש ימבה הצעות עבודה, שכר נאה, ריספקט וכל מה שיש לגבר מקביל ואני חושב שגם היחס שאת מקבלת דומה אבל אני באמת לא יכול לשפוט כי אני לא במקומך.
את קולטת שאת עכשיו עשית הכללה על כל הגברים בהייטק נכון ?
את מבינה שבגלל אנשים נחותים שכלית כמוך האפליה נגד נשים התחילה?
אוי כמה שאתה לא מבין מהחיים שלך וחי בסרט, עצוב
1. להחליף סטראוטיפ שלילי (“נשים פחות טובות”) בחיובי (“נשים יותר טובות”) לא עושה טוב למושא הסטראוטיפ, “יהודים טובים עם כסף” זו עדיין דיעה אנטישמית.
2. אישה שיש לה בעיה בבית, שתיישר את בן הזוג שלה. בתור קולגה אני לא צריך לסבול מהתסכולים שלך בגלל שאת היחידה שמוציאה את הילדים מהגן. -הולך למרוח זמן במטבחון-
את קולטת שאת עכשיו עשית הכללה על כל הגברים בהייטק נכון ?
את מבינה שבגלל אנשים נחותים שכלית כמוך האפליה נגד נשים התחילה?
חבל שלא כתבו מאיפה העתיקו את הכתבה הזו
ראיתי את זה בפייסבוק כבר לפני כמה ימים
לא העתיקו. פרסמו גם פה כדי לחשוף לעוד קהל
חחחחחחח זה נקרא להעתיק
אז אתה בעצם מפלה גברים לרעה.
כי יש הרבההה יותר גברים שלומדים את התחום מנשים.
ובנוסף – ככל שהמוסד יותר קשה – ככה יש בו פחות נשים.
ואלה העובדות.
ואם נודה בזה – אישתך כנראה לא משהו ואתה פשוט רוצה לז**ן עובדות.
כי אתה לא נשמע לי איש טוב ואתה נשמע גם לא חכם – בטח בוגר מכללה.
אז למה אתה מראיין בדיוק כל כך הרבה נשים ומפלה גברים?
תהיה אמיתי
וואו מה לא בסדר איתך? נראה שלא קראת מה שאמרתי כי לא אמרתי שאני מפלה לטובה או כל דבר דומה, להפך. מי שעובר עובר.
ואז לתקוף את האופי שלי? באמת? מה הלאה, תקרא לי איש שמאל קיצוני?
כל מילה. אגב, זה המצב ברוב החברות למעט האחוזים (שברוב המקומות תואמים לאחוזי הנשים בפקולטות הרלוונטיות: בערך 25-30%).
החל היחיד שהסכמתי איתו זה הערות סקסיסטיות שהרבה פעמים נזרקות גם מאחוריי הגב ואין להן מקום. חוץ מזה, הכל שטויות. אותי בדרך כלל נשים קוטעות באמצע משפט, שלא לדבר על הרמות קול.
לא, אל תדאג להביא יותר נשים לטכניון. זה לא בידיך.
תשתדל לא לצעוק עליהן או בכלל, במשרד, לתת קרדיט למי שמגיע קרדיט ולפתוח את הראש לתועלת של עבודת צוות אל מול התנהגות תחרותית תוקפנית.
ונניח שעשיתי את כל זה (קוראים לזה “להיות בן אדם”), אז מה – כל המהנדסות ישכפלו את עצמן במיטוזה?
ועל מה מתבססת הבקשה לחלק קרדיט מעבר לתחושת עוול מדומינת? (אם גנבו לך קרדיט זה בגלל שאת אישה?) גניבת קרדיט זו תופעה שקיימת בכל ארגון, אפילו בחוג למגדר. קחי כל עובד הייטק עם כמה שנים בתעשייה והוא יוכל לספר לך על מקרה שקרה לו. סביבה תחרותית ולא נעימה לא יכולה להיות במקום עם רוב נשי?
בסביבה שבה מקדמים עבודת צוות, הקרדיט יחולק בנדיבות…
אז בעצם אתה ממליץ להתנהג לנשים באופן שונה כי הן… נשים? ושנשים צריכות קצת עזרה מהגברים (כמו שאתה מציע) כדי שירגישו יותר בנוח?
קצת שובניסטי לא?
ההנחנה שהן לא יכולות להסתדר לבד סותרת את העיקרון שנשים שוות לגברים.
גברים גם מדברים על גברים בצורה מזלזלת, שיוויון אמיתי זה שאפשר לעקוץ את כולם.
אולי במקום לחנך גברים תחנך נשים שילמדו להתמודד עם כמה עקיצות ואולי יתחילו לעקוץ בחזרה.
“אולי במקום לחנך גברים תחנך נשים שילמדו להתמודד עם כמה עקיצות ואולי יתחילו לעקוץ בחזרה.”
או, וזו רק הצעה אבל נראה לי שזה הרבה יותר קל, שלא נהיה חארות במקום העבודה שלנו.
אגב, שים לב איך אני מיישם ולא קורא לך אידיוט גמור על המשפט שציטטתי יא חתיכת חמור מיזוגן אלא כותב הצעה אחרת להתמודדות.
ניר, מה דעתך על כך שנדרוש מנשים לא להרים עליי את הקול? בוא נעשה את זה במקביל אם אפשר.
כמפתח ותיק, עבדתיעובד עם נשים שנהנתי לעבוד איתן, מקצועיות, חכמות, פשוט תענוג ועבדתי עם בחורות שה Added value היחיד הוא המיני שחושף רגליים יפות.
ולעניינו, אין אפליה ומיזוגניה בדיוק כמו שאין הומופוביה וגזענות.
עובד שנטייתו היא הומוסקסואליות ועובד טוב, הכל סבבה. אם הוא עובד גרוע ומתלוננים עליו, הם הומופובים. בדיוק אותו דבר נשים(!)
עובדת גרועה תתלונן על שהסביבה עויינתלא מקשיבים לה ושאר החארטה, עובדת טובה תתקדם כמו גדולה.
בלי קשר, נכון שהמילה ‘פות’ היא מילה יפה?
כתבה מעולה! כל הכבוד…
גילוי נאות:לא מהייטק. מהנדס מערכות מידע בארגון יצרני בין הגדולים בארץ. עם משכורת נאה לתחום פלוס רכב.נשוי פלוס 2 קטנים. ונדיר ביותר שאני מחמיץ אמבטיה של הילדים. לא בא לשפוט. לא בא להעביר ביקורת.לא בא להשוות. בטוח כולכם יותר חכמים ,מרווחים יותר ומוצלחים ממני.
בתור מישהו שבא מבחוץ מפליאות אותי מאוד התגובות פה שמציירות תמונה של תעשייה אגרסיבית, תחרותית בה אדם לאדם זאב, ללא קשר ליחס לנשים.קצת מזכיר את הסיפורים על מדעי המחשב בטכניון.פשוט מחזק בי את התחושה שלא הייתי רוצה להיות יום יום באווירה כזו גם אם יכפילו לי את המשכורת. למה זה צריך להיות כך?
זה לא ממש ככה. יש תחרות סמויה, אבל יש גם חברות אמיתית, רוח צוות, הרבה צחוקים והנאה. זה כמו בקבוצת ספורט למשל. ברור שלאנשים יש שאיפות ויש קרדיטים אבל זה לא נוגד חברות ואווירה טובה.
בדרך כלל כשאתה עובד בסביבה שבה יש אנשים (ונשים) מאוד חכמים ומוכשרים אז יש גם לא מעט אגו וויכוחים מקצועיים. במקומות הנורמליים, משאירים את הוויכוח ברמת הקוד ואחרי הדיון יוצאים בכיף לאכול ביחד.
נשים בהייטק – הקבוצה הכי פריווילגית שראיתי.
מתקבלות בקלות לעבודה, מקבלות יחס הרבהההה יותר טוב מאשר הבנים. (על ידי נשים וגם גברים)
מקבלות תמיד עזרה כשהן רוצות וכשאני רוצה עזרה- ז*ן עלי! כי אני גבר.
המצב בדיוק הפוך ממה שהן מתארות. די להתבכיין! אתן מקבלות הכל. אז די.
יש יחס מתקן מוגזם. אני בעצמי מחפש לגייס נשים כדי לגוון את הצוות ולשבור צוותים גבריים מדי וזה גורם לי לפעמים להתפשר קצת על המועמד(ת), העיקר שתהיה אישה בצוות.
יש לי עובדות לשעבר שהתקבלו לעבודות שנאמר להן בפירוש שהם מעוניינים לקדם נשים וברור שקיבלו אותן למרות שהיו גברים טובים יותר. זכור לי מקרה אחד שמועמדת נקבה בדרישת שכר והמראיין הציע לה 2000 ש”ח יותר “כי ידוע שנשים מרוויחות פחות ואנחנו רוצים לשנות את זה”. לגבר זה לא היה קורה.
ויש לי לקוחות שמחפשים בכל מקום אפשרי מועמדות טובות. הבעיה ה”קטנה” שפשוט אין נשים בתחום או שיש מעט מאוד.
תודה על המאמר החשוב – קריאת חובה לכל אדם בהייטק בישראל.
לא מבין בשביל מה צריך מדריך איך להיות בן אדם, צריך לכבד את כולם נשים או גברים וגם להיות מקצועיים משהו לא מספיק טוב לפטר גבר או אישה. כל הפלייה מתקנת היא הפלייה לכל דבר ועניין.
פוסט נהדר ומעולה! זו בעיה רחבה שקיימת לא רק בהיי טק וטוב שמעלים אותה למודעות ונותנים טיפים מצויינים איך להימנע מלהיות דוש. כל הכבוד לכותרות ולכותב.
תודה רבה על הפוסט החשוב הזה!
יש לי עוד פוביה בשבילך – גברופוביה.
לגברים מתחיל להמאס שהם צריכים עוד ועוד ועוד להתכופף ולהשתנות כדי שנשים יהיו בחברתם ויתפקדו איתן – אין שום צדק בלקפח אוכלוסיה אחת כדי שאוכלוסיה אחרת יהיה לה טוב יותר, פשוט לא הגיוני.
מתאים לי להסתכל במחשוף אם הוא שם, מתאים לי לצחוק בחוש הומור גברי שאינו פוליטיקלי קורקט, ולא … לא בא לי לראות ביטויים להתנהגות הומוסקסואלית דוחה ולהגיד שהכל בסדר.
גם לנו, איזה פלא, יש זכויות, לא רק למי שהחברה מנסה לכפות אותה עלינו !
אתה מבין? יש לי המון ביקורת לכתבות מהסוג הזה, ואז בא מישהו כמוך וממחיש לי למה בכל זאת הצד השני לא טוב יותר.
סתם שאלה, אם למישהו או מישהי אחרת היה “מתאים” להתנהג בהתנהגות “הומוסקסואלית דוחה”, ולא היה מתאים לו שאתה “בוהה במחשופים”, או מספר בדיחות על נשים?
לא מבין איך גברים או נשים סובלים מהתנהגות של בן אדם כל כך אנוכי. מקווה שאתה מתכנת מספיק טוב כדי לפצות על זה…
או שפשוט תתייחסו בכבוד גם לגברים, למרות שנראה שאין לכתב בעיה שיצעקו על גברים וידברו לידם על מין וכו’.
גם מה הקשר לנשים בהייטק? במקומות אחרים כן צריך לפגוע בהן? איזו התנשאות.