הצטרפו אלינו למסע ב-Dark Web [הרצאת השבוע]
בהרצאה החשובה והמעניינת הזו מומחה האבטחה קיילב בארלו מדבר על ה׳׳רשת האפילה׳׳ (Dark web) שדרכה מתבצעים אינסוף פשעים באופן אנונימי מבלי שאף אחד עוצר אותם בזמן
צפייה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מדי זמן עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר שכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מדי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
לא מתייחסים אל הבעיה מספיק ברצינות
פשעי סייבר למיניהם הניבו רווחים בהיקף של 450 מיליארד דולר עם למעלה מ-2 מיליארד רשומות ונתונים שהלכו לאיבוד או נגנבו ברחבי העולם. וזה רק בשנה האחרונה. מומחה האבטחה קיילב בארלו יוצא כנגד הדרך שבה אנו מתמודדים עם אותם פשעים, ולטענתו הגיע הזמן להגיב אליהם עם אותו מאמץ קולקטיבי שאנו משקיעים בהתמודדות עם משברי בריאות לדוגמא. הבעיה נובעת מכך שמהרגע שהתבצע פשע כזה ועד שהוא מתגלה לציבור הרחב יוצא שאנו מאבדים המון זמן יקר, ולטענתו – אם לא משתפים בידע הזה בזמן, אנחנו חלק מהבעיה (אם לא היו מעדכנים את הציבור ברחבי העולם על הזיקה או האבולה בזמן כדי לא לזרוע פניקה – אנחנו לא ממש רוצים לחשוב מה היה).
לצפייה בהרצאה: Where is cybercrime really coming from
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- עכשיו אתם יכולים לשלוח את ניחוח הגוף שלכם לבני הזוג – המעצבת והחוקרת אני לו מתמקדת במחקר העוסק במפגש שבין טכנולוגיה לתפישה החושית, או במילים אחרות – במפגש בין מדע, עיצוב ואמנות. בין העבודות שלה ניתן למצוא שפתון שיהפוך את הנשיקות שלה לסוג של דשן או את ה-Smelfie, סלפי ריחני.
- ה-Row-Bot הוא רובוט אוטונומי שבולע מזהמים סביבתיים – המהנדס ג׳ונתן רוסיטר מציג אבטיפוס לרובוט אוטונומי אשר ילחם בזיהום סביבתי ומדגים כיצד הוא עובד.
- איך הפסקנו לבטוח במוסדות והתחלנו לבטוח בזרים? – ׳׳כיום, רבים מאיתנו מרגישים בנוח להיכנס למכוניות עם נהגים זרים. אנו נפגשים עם מישהו שאת תמונתו 'החלקנו ימינה' ואנו חולקים את בתינו עם אנשים שאיננו מכירים׳׳, אומרת החוקרת רייצ'ל בטסמן. איך זה קרה?
- איך לחזור לשוק העבודה אחרי הפסקת קריירה – איך חוזרים לשוק העבודה אחרי נתק של חודשים ארוכים או אפילו שנים? אם לא מספיק שמחפשי העבודה מרגישים חסרי ביטחון, רוב המעסיקיםם חוששים מלגייס מועמד עם "חור" בקורות החיים.
- המחשבים קיבלו בינה מלאכותית ללא מוסר, וזו כבר בעיה – מערכות בינה מלאכותיות הן אמנם מתקדמות וחכמות, אבל אין להן שום אתיקה או ערכים אנושיים. לכן, הטכנו-סוציולוגית זיינאפ טופקסי אומרת כי אסור לנו להעביר את האחריות המלאה לאותם אלגוריתמים ומסבירה בדיוק למה.
הגב
10 תגובות על "הצטרפו אלינו למסע ב-Dark Web [הרצאת השבוע]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
איזו הרצאה מופרכת. הוא בכלל לא מתייחס ללינוקס!
משהו שקראתי לא מזמן, כל מערכת הבנקאות בעולם נפרצה מזמן, ע"י סינים, הממשלה הסינים, אבל מה? הם לא עושים פעולות אקטיביות, כי איך הם יראו? אז מה הם עושים? מוכרים את המידע למרבה במחיר, דארקנט זה רק אמצעי, יסגרו או ימגרו לא יזיז להם, ימציאו משהו חדש..
אם חברות מידע ואבטחה יפיצו את כל דרכים שלהן להגן על מידע אז הפושעים ידעו איך לפתח טכנולוגיה יותר טובה ויותר מתקדמת לגניבת מידע ופריצת חשבונות .
צודק בהחלט
לאו דווקא הדרכים שלהם להגן על מידע, אבל מה שהם יודעים על פריצות וגניבות מידע. מה הטקטיקה של הפושעים, לא הטקטיקות להגנה
dark net, not dark web
אם כבר אתם מציעים הרצאה.. מה לגבי כתוביות בעברית לאלו שאינם יודעים אנגלית או שהינם חירשים / כבדי שמיעה?
יש תרגום של עינב גלילי. חפש בגוגל.
היי דיוויד,
מכיוון שמדובר בהרצאה יחסית חדשה עדיין לא יצא לה תרגום בעברית.
עינב גלילי =! עינב גנד גלילי