אנליטיקה על הבר: WeissBeerger הישראלית נרכשת על ידי יצרנית הבירה הגדולה בעולם
המערכת של WeissBeerger מתחברת לצנרות המשקאות בברים ומסעדות כדי לאסוף מידע רלווטי בנוגע להרגלי הצריכה של הלקוחות. כעת נודע כי החברה נרכשת על ידי Anheuser-Busch InBev, שעומדת בין היתר מאחורי מותגי הבירה סטלה ובאדווייזר
הסטארטאפ הישראלי שנשמע כמו מותג בירה לכל דבר, WeissBeerger (וייסבירגר) מפתח מערכת אנליטיקה ייעודית למשקאות שמסייעת למבשלות בירה או יצרנית משקאות קלים ללמוד על הרגלי השתייה של הלקוחות שלהם בזמן אמת. המוצר של החברה מתחבר לצנרת הבירה בברים או למערכות השתייה הקלה ברשתות המזון המהיר באמצעות חיישן, ומרגע ההתקנה נאגר מידע אודות נקודות המכירה, מידע המועבר למבשלת הבירה או יצרנית המשקאות הקלים. כל המידע מוצג בלוח בקרה מקוון, המאפשר ליצרניות לוודא שהבירה נמזגת באיכות המקסימלית, להגדיל מכירות, לייעל את שרשרת האספקה ולמקסם את יעילות הוצאות השיווק שלהן. בסופו של דבר, הפתרון משרת הן את יצרן המשקאות, והן את נקודות המכירה השונות.
כעת, נודע כי החברה הישראלית נרכשת על ידי Anheuser-Busch InBev – AB InBev , יצרנית משקאות ומבשלת בירות מובילה בעולם שעומדת מאחורי מותגים מוכרים כמו באדוויזר, קורונה וסטלה. מידע אודות היקף העסקה לא נמסר, אבל בעקבותיה המייסדים וצוות העובדים יצטרפו לפעילות החברה הנרכשת.
הופכת את הרגלי השתייה שלכם לדאטה
הפתרון של WeissBeerger מאפשר להכניס טכנולוגיה וחדשנות לכל פאב שכונתי, ולסייע לבעלי הבר לשמור על לקוחות מרוצים ורוויים במשקאות משובחים. ברז הבירה החכם מספק נתונים על פעילותו בזמן אמת, ומאפשר לבדוק אם הלקוח קיבל בירה שנמזגה בקצב הנכון ובטמפרטורה הרצויה, כמו גם האם המזיגה בוצעה מחבית טרייה והאם הגיע הזמן להזמין חבית חדשה. המידע שנאסף מאפשר למדוד האם קצב צריכת הבירה מושפע ממתן חסות לאירוע ספורט מסוים – ומאפשר ליצרנית המשקאות ונותנת החסות לאמוד את הקמפיין והצלחתו. כמו כן, הנתונים מאפשרים ללמוד באילו שעות יש שינוי בצריכת הבירה (האם יש עלייה במהלך "השעה השמחה" למשל), האם וכיצד מזג האוויר משפיע על המכירות ובאילו איזורים נמצא קהל ששותה יותר ובאילו פחות.
Weissbeerger הוקמה ב-2011 על ידי עומר עגיב (מנכ"ל) ואורי פינגרר (סמנכ"ל פיתוח עסקי). כיום מועסקים בה למעלה מ-80 עובדים במשרדים הממוקמים בתל אביב, מנהטן ולונדון. מאז הקמתה, הושקעו בחברה למעלה כ-10 מיליון דולר מהקרנות ICV, אינוביישן אנדיבורס של אריק שמידט ודרור ברמן, גיגי לוי ומשקיעים נוספים.
לקריאה נוספת:
סטארטאפ ישראלי פיתח כוס בירה חכמה שתפנק אתכם בהטבות
הגב
3 תגובות על "אנליטיקה על הבר: WeissBeerger הישראלית נרכשת על ידי יצרנית הבירה הגדולה בעולם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כל הכבוד
חברה מדהימה
ניצול ה-Data המיניאטורי של ניטור הזרימה במזיגת הבירה, למידע מקיף ושימושי על הרגלי השתיה, בזבוז בירה מיותר והעדפות מדויקות של הצרכן.
ועכשיו – סגירת העיקסה באקזיט המושלם, Cheers ?!
מזל טוב חמודים!