הרצאת השבוע: Big Data בעולם הרפואה
ממסמכים רפואיים שנכתבו על נייר ועד הגעתו של הענן – ג'ואל סלניקיו מספר על התפתחות המידע בעולם הרפואה, וכיצד המונח Big Data קשור לכל זה.
צפייה בהרצאות ברשת הפכו לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אז אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
Big Data בעולם הרפואה
איסוף נתוני בריאות בסקאלה עולמית מאז ומעולם היה מדע לא מושלם. עובדים נאלצו לצעוד בין הכפרים, לדפוק על דלתות ולשאול שאלות על מנת להשיג את המידע המבוקש. מידע זה היה נכתב על גבי טפסי נייר, שלאחר מכן היו מוזנים למחשב על מנת לקבל את המסקנות וההחלטות העתידיות. ג'ואל סלניקיו (Joel Selanikio), המגדיר את עצמו כ"חנון של מידע" מסביר על ים השינויים שהתרחשו במהלך העשורים האחרונים בכל הנוגע לאיסוף המידע הרפואי – החל משימוש בפאלם והוטמייל ועד הגעתו של הענן.
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- תזמורת הלפטופים והפסנתרנית המתפוצצת – בואו להכיר את להקת Sideband, המאמינה שהמחשבים הניידים שלנו צריכים לקחת חלק משמעותי יותר ביצירה ובהשמעה של מוזיקה.
- הכירו את BRCK, תוכנית חדשה לקישוריות אינטרנט באפריקה – אחת הבעיות הטכנולוגיות הבסיסיות ביותר במדינות מתפתחות היא הקישוריות לאינטרנט. ג'וליאנה רוטיץ' וחבריה פיתחו רשת אינטרנט גמישה עם פוטנציאל לעורר שינוי אמיתי במדינות מתפתחות
- מעגל האמון בעולם הטכנולוגיה – האמון שאנו מעניקים לכל אתר, מערכת או מוצר שדורש את הפרטים האישיים שלנו יכול להשפיע בצורה ישירה על עולם הטכנולוגיה כולו.
- כיצד יראו העבודות העתידיות שלנו? – לאחר שהרובוטים ישתלטו על כל העבודות הקיימות כיום במשק, מה יהיו וכיצד יראו העבודות העתידיות שלנו?
- הדור הבא של הארכיטקטורה – האם בעתיד נוכל להשתמש בקוד פתוח על מנת לעצב את בית חלומותינו, בעצמנו, ללא כל עזרה של ארכיטקט או מעצב?
את הרשימה המלאה של ההרצאות הקודמות בסדרה תוכלו למצוא כאן.
יצא לכם להתקל בהרצאה מעניינת ברשת שתרצו לחלוק עם כולם? אתם מוזמנים לשלוח לנו הודעה על כך במייל החם, info AT geektime.co.il.
הגב
רוצה להיות הראשון להגיב?
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.