במיוחד למעצבים: תוספים מומלצים לכרום
שלושה תוספים שיעזרו לכם לזהות פונטים, לבצע מדידות מדוייקות ולצפות כיצד האתר שלכם נראה במגוון רחב של רזולוציות
בעוד שישנם אנשים שמתיישבים מול המחשב רק כשהם רוצים לבדוק את הסטטוסים החדשים והעדכונים ברשתות החברתיות, רובנו, אם לא כולנו, משתמשים בו ככלי עבודה.
על מנת להפוך את תהליך העבודה או הגלישה שלכם לקל, יעיל ומהנה יותר, אנו מציגים בפניכם שלושה תוספים שיכולים להמיר את הגלישה האקראית באינטרנט ואפילו את יום העבודה לפשוטים ונעימים יותר.
הכתב המועדף עליכם
אם אי פעם התבקשתם לעצב אתר ללקוח, בוודאי יצא לכם לשמוע את הבקשה הנפוצה "שיראה כמו אתר X". בזמן שאנו מנסים לשכנע את המשתמשים לעצב את האתר בצורה ייחודית, לפעמים אנו נאלצים לבצע וויתורים בכל הנוגע לצבעים, מבנה או אפילו פונטים. לחילופין, ייתכן כי אתם שוקדים על עיצוב אתר משלכם ונתקלתם בפונט מעניין במיוחד. כעת, במקום לפתוח את כלי הפענוח של כרום, תוכלו לבדוק באיזה פונט מדובר – בלחיצת כפתור.
לאחר התקנת תוסף WhatFont, כל מה שיהיה עליכם לעשות הוא ללחוץ על האייקון שיופיע לצד שורת הכתובת, לרחף מעל לטקסט המדובר ולראות מיידית באיזה פונט מדובר. לשמחתנו, הכלי עובד גם בשפה העברית (למרות שרוב האתרים המקומיים מסתפקים בשימוש ב-Arial), והוא מסוגל לזהות את השירותים בהם האתר משתמש על מנת להציג את הפונטים, כגון Typekit או Google Font API.
מדוד אותי, סקוטי
על מנת להגיע למידות המדוייקת להשלמת החללים או החוסרים הנוצרים באתר, או אפילו על מנת ליצור את התמונה ברזולוציה המושלמת, המדידה הטובה ביותר שתוכלו לעשות היא באמצעות סרגל. מכיוון שאיננו מצפים מכם לקח סרגל פיזי ולהצמיד אותו אל המסך, החלטנו להציג לכם את התוסף שיעשה עבורכם את עבודת המדידה: ruul. Screen Ruler.
באמצעות הסרגל, תוכלו למדוד איזורים על גבי המסך באמצעות גרירתו לאורך או לרוחב, כאשר את התוצאה תוכלו לקבל ביחידות מידה שונות, כגון פיקסלים או Pica. לנוחיותכם, התוסף מאפשר לכם לשלוט בגודל הסרגל באמצעות מקשי החיצים במקלדת, ואף מאפשר מתיחת מספר סרגלים במקביל – כך שתוכלו להיות בטוחים שהמדידות שלכם מדוייקות ותואמת לדרישותיכם.
כמה גדול המסך שלכם?
אחת מהבעיות הנפוצות ביותר איתה מעצבי אתרים נאלצים להתמודד היא הפרשי הרזולוציות ממשתמש אחד לשני. כך לדוגמה עלול לקרות מצב בו האתר נראה מעולה עבור משתמש א', אך משתמש ב' שרכש לא מזמן מסך רחב במיוחד מקבל אתר בעיצוב שונה לחלוטין ומזעזע למדיי. על מנת למנוע מכם לעלות לאוויר עם בעיה שכזאת, ובמקום שתצטרכו להתעסק עם התאמת זווית הצפייה האידיאלית, אנו מציגים לכם את Resolution Test.
אז נכון, לא מדובר בתוסף מפואר או כזה שמציג אינספור אפשרויות, אבל בשורה התחתונה הוא מאפשר לכם לצפות באתרי אינטרנט – שלכם או אחרים – במגוון רזולוציות. התוסף מציע רשימה של כל הרזולוציות הנפוצות כיום במסכי מחשב, אך מאפשר לכם לקבוע נתונים משלכם במידה ואתם מעדיפים זאת. בנוסף, התוסף תומך ב-Google Browser Size, כך שתוכלו לדעת מהי הרזולוציה בה צופים רוב הגולשים שלכם, ולבצע את ההתאמות בצד שלכם.
הגב
4 תגובות על "במיוחד למעצבים: תוספים מומלצים לכרום"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
https://chrome.google.com/webstore/detail/social-fixer-for-facebook/ifmhoabcaeehkljcfclfiieohkohdgbb?hl=en#detail/social-fixer-for-facebook/ifmhoabcaeehkljcfclfiieohkohdgbb?hl=en
לאחר התנסות של שבוע ממליצה בחום על התוסף Pendule
https://chrome.google.com/webstore/detail/pendule/gbkffbkamcejhkcaocmkdeiiccpmjfdi?hl=en
כמי שיוצאת פעם בכמה זמן לשופינג בחנות של גוגל יש לי חוות דעת די מגובשת על תוספים, בעיקר אלה המצויים אצלי בשימוש תדיר. כאלה שאי אפשר בלעדיהם. אגב, יש תוספים שעובדים גם עם גוגל דרייב מה שמאפשר לכם עבודה בכיף בענן.
התוסף הזה הוא ממש אולר שוויצרי של כל הצרכים של מעצב / מפתח בכרום, מומלץ בחום!
https://chrome.google.com/webstore/detail/web-developer/bfbameneiokkgbdmiekhjnmfkcnldhhm
את הריפל אימולטור קשה לא למצוא אצל מי שעושה מובייל בכרום. הוא מספק סימולציה של עשרות מכשירים כולל מדדים מדוייקים על המכשיר וכמו כן כולל דימוי של יכולות מכשירי מובייל (GPS וכד') ליצירת אפליקציות Hybrid לדוגמא
https://chrome.google.com/webstore/detail/web-developer/bfbameneiokkgbdmiekhjnmfkcnldhhm