שלושה תוספים שישפרו לכם את חווית הגלישה בכרום
איך לחפש מיקוד בישראל מבלי לגלוש לאתר הדואר, להזרים שירים מ-YouTube ישירות משורת הכתובת ולטפל בנוטיפיקציות מהדפדפן, מבלי להרים את הסמארטפון.
חפש מיקוד בישראל
מיקוד! אנחנו קונים עשרות פריטים ברשת, בין אם מ-eBay ובין אם מכל מיני אתרים אחרים, אבל הפרט הקטן שיכול להוציא אותנו מדעתנו הוא המיקוד, שמופיע לו אי שם בסוף טפסי הקנייה האלקטרוניים השונים ואי אפשר בלעדיו. מה, הטפסים עדיין לא השתכללו מספיק בכדי למצוא את המיקוד באופן אוטומטי עבורנו מבלי שנצטרך להזין אותו באופן ידני? כנראה שלא, ועד אז נמשיך ונמשיך לשכוח ולחפש שוב את המיקוד בעוד שאנחנו ממלאים עוד טופס רכישה מעצבן.
בעיה נוספת, היא שבעת שאנחנו רוצים למצוא את המיקוד שלנו, אנחנו צריכים להיכנס לאתר של דואר ישראל ולחפש שם את האפשרות ״איתור מיקוד״. אמנם בחיפוש פשוט תגיעו ללינק, ואף משתמשים קצת יותר מתורגלים עם גוגל ידעו לחפש ״איתור מיקוד״ ולהגיע לדף המתאים, אך בדף עצמו, הזנת הנתונים הוא תהליך מעצבו בפני עצמו. הבעיה היא, שבעת ההקלדה הטופס מכריח אתכם ללחוץ על ערך מסויים מההשלמה האוטומטית, או שלא תקבלו את המיקוד לו אתם מחכים בחירוף נפש.
גם לעומרי אריאב, כמו לנו, נמאס מהעניין הזה והוא החליט לפתח תוסף לדפדפן כרום (הראשון שלו), המאפשר בקליק פשוט ללחוץ על כפתור בקצה הימני העליון של המסך ולהקליד את הכתובת שברצונכם לקבל עבורה מיקוד ללא מעבר לאתר של דואר ישראל. למרות שאינו קשור בשום אופן לשירות הדואר, כפי שהמפתח מקפיד לציין, התוסף מעודכן לשיטת המיקוד החדשה של דואר ישראל – 7 ספרות. בהחלט תוסף קליל שכדאי להתקין לדפדפן שלכם, לעת צרה.
להורדת התוסף מה-Chrome Web Store
Streamus – להפוך את YouTube לשירות הזרמת המוזיקה הפרטי שלכם
אחד מהתוספים המגניבים יותר בהם נתקלתי לאחרונה. Streamus מאפשרים לכם לחפש סרטוני YouTube ישירות משורת הדפדפן שלכם ולהשמיע אותם תוך כדי גלישה באינטרנט, ואף הרבה יותר מכך. תוכלו ליצור פלייליסטים שונים על ידי הרשמה לשירות עם שם משתמש וסיסמא, ובעצם לגשת לספרייה גדולה מאוד של תכנים ואף לארגן אותם באופן הנוח לכם ביותר מבלי להירשם לשירות בתשלום כגון Spotify, Pandora או Rdio.
ברמת העיקרון, זו ככל הנראה גם הדרך המהירה ביותר בה תוכלו להאזין למוזיקה האהובה עליכם ישירות מ-YouTube, במקום להיכנס לאתר, לחפש את שם האמן או השיר אשר ברצונכם לשמוע ואז ללחוץ על הלינק המתאים מבין כולם. באמצעות Streamus, תוך 5 שניות לכל היותר תוכלו כבר להתחיל ולהאזין למוזיקה שלכם ללא כל הפרעה. מומלץ ביותר.
להורדת התוסף מחנות ה-Chrome Store
Notifications+ – לקבל ולטפל בנוטיפיקציות מהטלפון תוך כדי גלישה
מכירים את זה שאתם יושבים באמצע יום העבודה שלכם, רגועים ושקטים, כאשר לפתע הנוטיפיקציות מהסמארטפון שלכם (שנמצא על שקט, כמובן) מתחילות לזרום? הודעות, וואטסאפים, שיחות שלא נענו מאנשים שאתם מסננים, מיילים, ועוד כל מיני דרכי תקשורת בהם אנשים שככל הנראה אין להם מה לעשות במהלך היום משתמשים בהם. ובכן, באמצעות התוסף הבא תוכלו לטפל בנוטיפיקציות הללו מבלי להרים את הסמארטפון.
הגירסא החינמית של התוסף, שמגיעה עם אפליקציה ייעודית לאנדרואיד מאפשרת לכם לבצע Mirroring לנוטפיקציות מהסמארטפון, אך במידה ותרכשו רישיון PRO תוכלו ליהנות מפיצ׳רים נוספים, ביניהם היכולת לעשות Dismiss לנוטיפיקציה דרך הדפדפן, כך שכאשר תרימו שוב את הסמארטפון שלכם, לא תצטרכו לעבור על הנוטיפיקציות שלכם שוב לאחר שטיפלתם בהן דרך הדפדפן. כמו כן, תוכלו להגדיר לכל אפליקציה Timeout לנוטיפיקציות, או להסתיר נוטיפיקציות ממנה בדפדפן שלכם באופן כללי. שווה בדיקה.
להורדת התוסף מחנות ה-Chrome Store
להורדת האפליקציה החינמית לאנדרואיד מחנות ה-Play Store
הגב
5 תגובות על "שלושה תוספים שישפרו לכם את חווית הגלישה בכרום"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אחלה תוספים, תודה!
push bullet עושה אותו דבר שעושה Notifications+… ואפילו יותר ואפילו בחינם…
https://www.pushbullet.com/
אני ממליץ על
CellSend
תוסף שימושי לשליחת טקסטים וקישורים מהדפדפן לנייד וההפך
בקשר למיקוד, היום אפשר להשתמש ב-geo location ולהציג אצ המיקוד מבלי צורך להזין כתובת אפילו…
חשבתי על זה, אבל אני מעדיף לא לפתח משהו שמשתמש במיקום המשתמש – ענייני פרטיות.
תודה על התגובה.