ווייז מציגה דרך חדשה לניווט במנהרות ובחניונים מתחת לאדמה
ווייז מציגה פתרון חדש לניווט ולקבלת מידע על עומסי תנועה – גם במנהרות ובחניונים מתחת לאדמה; המערכת כבר הותקנה בחיפה
אתם מכירים בוודאי את התחושה – אתם נוהגים ברכב ונכנסים למנהרה, כשאחרי כמה שניות מכשיר ה-GPS או אפליקציית הניווט שלכם קוראים בקול “אין קליטת לוויינים”. עכשיו, זה בסדר כשאתם נוהגים באחת מהמנהרות הקצרות של כביש 6, או יורדים רגע לחניון תת קרקעי. אבל מה אם אתם נוהגים במנהרת ארלברג באוסטריה שאורכה כ-14 ק”מ? או במנהרת המון-בלאן על 11.6 הק”מ שלה? או אפילו נוהגים במנהרת לובה אליאב בשרונה עם הפניות המרובות והיציאות שלה ומנסים למצוא את דרככם? איך תדעו האם הכל תקין בכביש או האם הכביש עמוס או סתם איפה אתם נמצאים בדיוק? ל-Waze, אפליקציית הניווט של גוגל, יש פתרון חדש: Waze Beacon.
האור בקצה המנהרה
Waze Beacon הוא חיישן ויחידת תקשורת שמייוצר עבור Waze על ידי חברת Bluvision האמריקאית. לאחר שהיחידות מותקנות על קירות המנהרה או החניון הן יכולות לתקשר עם הסמארטפונים של הנהגים שחולפים בדרך בעזרת טכנולוגיית Bluetooth. הנהגים שבתוך המנהרה או החניון יכולים לדעת בדיוק את מצב התנועה, העומס ומיקומם, ולדעת היכן עליהם לפנות בדיוק; במקביל, יוכלו Waze והנהגים שרוצים לתכנן את המסלול בעזרתה, לקבל חיווי מדוייק על מצב התנועה והעומסים גם בתוך המנהרות.
על פי Waze, זכיינים של מנהרות או חניונים שירצו להשתמש ב-Waze Beacon, יצטרכו כ-25 יחידות לכל קילומטר, כשמחיר כל יחידה עומד על כ-110 שקלים. עם זאת, החיישנים עושים שימוש ב- Eddystone, פורמט ה-Beacon (‘מגדלור’) הפתוח של גוגל, כך שהוא לא נעול רק לחברה אחת או אפליקציה אחת, וכל חברה שתומכת בפורמט תוכל לעשות בו שימוש. עבור הנהגים השימוש הוא שקוף למעשה, וכל שעליהם לעשות כדי ליהנות מהפיצ’ר הזה הוא לוודא שקישוריות ה-Bluetooth שלהם אינה כבויה.
המערכת כבר זמינה במנהרות הכרמל
מ-Waze נמסר לנו שכרגע, המערכת פועלת וזמינה כבר במנהרות הכרמל שבחיפה, וכל נהג שייסע במנהרות יוכל להמשיך ליהנות מווייז, כל עוד שה-Bluetooth שלו דלוק. חוץ מחיפה, השירות גם זמין בפיטסבורג בארצות הברית. על פי החברה, פריס וריו דה-ז’נרו הן הערים הבאות בתור.
הגב
9 תגובות על "ווייז מציגה דרך חדשה לניווט במנהרות ובחניונים מתחת לאדמה"
* שימו לב: תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, לרבות דברי הסתה, הוצאת דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב ו/או בניגוד לדין ימחקו. Geektime מחויבת לחופש הביטוי, אך לא פחות מכך לכללי דיון הולם, אתיקה, כבוד האדם והדין הישראלי.
לא יותר קל להתקין מכשיר שיידמה לוויין… לכאורה יספיק 8 יחידות למנהרה שלמה..
לא כי מדובר כאן לא רק במציאת מיקום אלא שידור עומסי תנועה. במנהרה של 14 ק”מ בהחלט סביר שלא תהיה קליטה סלולרית לאורכה וWAZE משתמשת כתחליף בBT כדי להעביר את המידע למכשיר. עבור הנהג מדובר בפתרון שקוף וחינמי. בהתחשב בזה שעלות מנהרה היא אסטרונומית ברור שלשים רשת משואות זו הוצאה זניחה לחלוטין ולעומת זאת התועלת לציבור המשתמשים עצומה. כל הכבוד.
עדיין העלות של לפרוס תשתית כפול 25 לקילומטר עלולה לעלות יותר יקר מלהציב אנטנה סלולרית…
זה נראה כמו ניסיון לפתח משהו חדש במקום לשפר את הקיים בעלות זולה יותר..
אתה קצת לא הבנת
הבעיה העיקרית היא תשתית לוויני הGPS שאין לה תקשורת במנהרה. פחות התקשורת סלולרית
הבעיה היא כפולה, גם קחיטת לויינים וגם קליטה סלולארית לסירוגין… קליטה סלולרית לא באמת צריך כל הזמן ברצף, אבל לווינים זה משהו אחר… והפתרון הזה נותן מענה לשתי הבעיות.. וזה מצויין! אם גוגל יצאה עם זה אז כנראה זה באמת טכנולוגיה לא רעה..
אבל במילא הטלפון מזהה מיקום לפי אנטנות סלולארי כשאין GPS, למה שלא ישימו פשוט הרבה אנטנות סלולאיות קטנות במקום? ככה לא צריך שום תשתית מיוחדת לשיחות ואינטרנט
כי אנטנה סלולרית (מיקרו סייט) עולה הון ולא יספק לך דיוק אלא מיקום משוער בעוד שמשואת BLE כמו שווייז התקינה עולה גרושים ומשדרת באלומה קצרה וככה בין משואה למשואה יהיה רווח שיאפשר להן לא לכסות אחת את השניה.
תפסיקו לנסות להמציא את הגלגל, ברור שאיזה מהנדס מבריק שם כבר עשה את החשבונות האלה. שאפו.
המטרה של beacon הוא רק כדי שהמכשיר שלכם יקלוט את האות שלו, המערכת של הביקונים מגדירה לכל אחד את המיקום הגיאוגרפי ובאמצעות העוצמה שלו בתדר Low voltage BT יאפשר למקם אותכם גם במקום שאין GPS, זה לא תחליף לסלולאר, הם לא משדרים את העומס דרכו, אבל חיבור הביקון לרשת יאפשר להם תובנות נוספות כמו מספר המכשירים (סלולריים) שעברו לידו / זמן מה שבעצם יציין את העומס בכביש/מנהרה… זה כל הסיפור
חבל שמדובר במשדרי בלוטוס פשוטים שעולים 15 שקל בייצור סיני, אבל ממותגים ועם מארז ומשווקים ב110 שקל, כי זה של”וויז”… ניווט בבלוטוס זה לא משהו חדש… זה נטו עניין של איזה מכשירים תומכים בbt4 ובירוקרטייה של גוגל ואפל על הסריקות מיקום, מיקרו-לוקיישן…