לראשונה בעולם: ווייז תאפשר ניווט בחניון תת-קרקעי בתל אביב
לא עוד "אין קליטת לוויינים", החיישנים שהותקנו בדרך התת-קרקעית שמתחת לשרונה וקריית הממשלה תעזור לנהגים לצאת ממנה בקלות. מדובר בפעם הראשונה אי פעם שבה מתאפשר ניווט בחניון תת-קרקעי
אתם מתים להבין איך אתם יוצאים מהחניון התת-קרקעי שבו אתם נמצאים, אין שלטי יציאה ואתם ממש צריכים להגיע לפגישה, הביתה או לכל מקום אחר – אבל ווייז לא מצליח למצוא אתכם ולהגיד לכם כמה זמן יקח לכם להגיע למחוז חפציכם. אתם מנסים לנווט במבוך התת-קרקעי והיקר שאליו נכנסתם, בין שלטי אין כניסה ליציאות הולכי רגל עד שהגעתם לאור שבקצה המהנרה. לא עוד! (בערך), ווייז מתחילה היום (ב') בפרויקט חדש בישראל שיעזור לכם לצאת מהחניונים האינסופיים בקלות.
לא עוד "אין קליטת לוויינים"
ווייז השיקה היום בדרך אריה "לובה" אליאב את הפרויקט החדש בשיתוף עם "אחוזות החוף" (המפעילה את החניונים הציבוריים בתל אביב- יפו) שיתוף פעולה ראשון מסוגו בעולם – ניווט באפליקציה במהלך הנסיעה במנהרה אל ומהחניונים התת-קרקעיים. זאת על ידי הפעלה של Waze Beacons, טכנולוגיה שהותקנה בדרך התת-קרקעית שמתחת למתחם שרונה וקריית הממשלה בת"א ותאפשר ניווט גם בתוך הרחוב התת קרקעי אל ומהחניונים.
השימוש ב-Waze Beacons פורסם לראשונה בגיקטיים ב-2016 כשהשירות היה זמין כבר במנהרות הכרמל שבחיפה ולפני שזכה לפריסה רחבה בחו"ל. Waze Beacons, הם התקנים המוצמדים לקירות המנהרה ומאפשרים קליטת GPS מתחת לפני האדמה. הטכנולוגיה, שפותחה ע"י ווייז, הייתה זמינה עד כה במנהרות הכרמל ובמנהרות נוספות ברחבי העולם. שיתוף הפעולה עם "אחוזות החוף" בדרך אליאב נחשב לפעם הראשונה בעולם שבה מיושמת הטכנולוגיה לטובת ניווט תת קרקעי בכניסה וביציאה מחניונים.
גיל דיסטניק, מנהל תחום הביקונים בווייז, אמר: "אני שמח מאוד שפרויקט הביקונים שלנו מגיע לתל אביב, ובפעם הראשונה – לטובת מנהרה המשמשת כמבואה לחניונים תת-קרקעיים. ההתקנה מאפשרת למשתמשי ווייז לקבל הוראות ניווט מדויקות, כמו מאיזו יציאה לצאת, ומקדמת את המשימה שלנו להפוך את הניווט לנוח, זמין ורציף בכל מקום – גם מתחת לפני האדמה".
הביקונים של ווייז, כאמור, שימושיים לא רק בחניונים תת-קרקעיים אלא גם במנהרות, כמו מנהרות הכרמל. לאחר שהותקנו על קירות המנהרה או החניון הביקונים יכולים לתקשר עם הסמארטפונים של הנהגים שחולפים בדרך בעזרת טכנולוגיית Bluetooth. הנהגים שבתוך המנהרה או החניון יכולים לדעת בדיוק את מצב התנועה, העומס ומיקומם, ולדעת היכן עליהם לפנות בדיוק; במקביל, יוכלו Waze והנהגים שרוצים לתכנן את המסלול בעזרתה, לקבל חיווי מדוייק על מצב התנועה והעומסים גם בתוך המנהרות.
על פי Waze, זכיינים של מנהרות או חניונים שירצו להשתמש ב-Waze Beacon, יצטרכו כ-25 יחידות לכל קילומטר, כשמחיר כל יחידה עומד על כ-110 שקלים. עם זאת, החיישנים עושים שימוש ב- Eddystone, פורמט ה-Beacon (‘מגדלור’) הפתוח של גוגל, כך שהוא לא נעול רק לחברה אחת או אפליקציה אחת, וכל חברה שתומכת בפורמט תוכל לעשות בו שימוש. עבור הנהגים השימוש הוא שקוף למעשה, וכל שעליהם לעשות כדי ליהנות מהפיצ’ר הזה הוא לוודא שקישוריות ה-Bluetooth שלהם אינה כבויה.
הגב
7 תגובות על "לראשונה בעולם: ווייז תאפשר ניווט בחניון תת-קרקעי בתל אביב"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אולי כדאי לתת הסבר טכנולוגי
מצד אחד אתם מדברים על GPS ומצד שני על Bluetooth בלי להסביר איך זה עובד
צודק.
גיקטיים מתיימרים להיות כלי תקשורת טכנולוגי, אבל "מדלגים" על החלק הטכנולוגי ויוצאים ידי חובה במשפט אחד.
חבל.
לדעתי אם מדובר בביקונים, הם לא מאפשרים קליטת ג׳יפיאס במנהרה או בחניון, אלר מאפשרים לבצע טריאנגולציה בתוך האיזור התת קרקעי ע"י מדידת מרחק הרכב מביקונים שונים המוצבים בפנים, ובכך "לדעת" איפה נמצא הרכב ביחס לכל איזור בחניון.
פחות או יותר זה מה שקורה על רגל אחת. מובן שיש להציב את הביקונים בצורה חכמה ולהתחשב בכל מיני תופעות אבל כן, הרעיון לחשב מיקום בעזרת עוצמות קליטה (RSSI) מ-3 או יותר ביקונים.
מעניןן שרק עכשיו. זה עובד נפלא במנהרות הכרמל כבר כמה שנים…
השערה: זה לא חניון ,אולי המבנה הישר שלהן מקל מאוד את מלאכת קביעת המיקום.
בדיוק, במנהרות אין צורך לבצע איתור מיקום, רק התקדמות במסלול ידוע מראש, אפילו אין פיצולים
זה מוזר כי אמרו שגוגל זונחת את הביקונים לטובת טכנולוגיות טובות יותר. טווח של 20 מטר (בין ביקון לביקון) בעלות של 10K שח לקילומטר זה מטורף
זה ממש לא 10K לקילומטר… מנהרה רגילה עולה כ-720 דולר לקילומטר (28.5 דולר ליחידה, 25 יחידות בקילומטר). במנהרה של שרונה הביקונים מותקנים בחצי המרחק אז זה יוצא פחות מ-1500 דולר לקילומטר.