וינה: הקינקט משמש לפרסומות אינטראקטיביות
מכשיר הקינקט מצטרף אל עולם הפרסום ומציג פרסומות מבוססות מציאות רבודה. במרכז וינה זה כבר חלק מהנוף בתחנות רכבת התחתית. הצצה מקרוב
בקר הקינקט הצעיר של מיקרוסופט עושה לאחרונה המרה צפויה למדי גם אל שוק הפרסום. מערך רכבות התחתית במרכז וינה (U-Bahn) החל להטמיע לאחרונה פרסומות אינטראקטיביות בעיר התחתית באמצעות שילובם של מקרנים ובקרי קינקט המוצבים בתקרת התחנות ואשר מזהות את העוברים והשבים.
בביקור שערכנו בסוף השבוע האחרון באחת התחנות המרכזיות בבירה האוסטרית, זכינו להצצה בפיילוט שהחל בוינה על ידי חברה בשם Ziicon במהלכו הציבה החברה שורה של מקרנים ובקרי קינקט באמצעותם יצרה מציאות רבודה שמאפשרת אינטרקציה של עוברי האורח עם פרסומות או משחקים על גבי קירות תחנת הרכבת.
פוטנציאל רב, עלות נמוכה
אחת הדרכים היצירתיות בהן נתקלנו במהלך שיטוט בעיר התחתית בוינה הציב אותנו מול קיר שהקרין את דמותינו ומעל ראשינו מתנוססות בועות קומיקס עם כיתוב מתחלף ומשעשע בגרמנית שמייצג לכאורה את ההרהורים המעסיקים אותנו.
כשעמדנו מספר אנשים יחד אל מול הקיר התחלפו הבועות במהירות כשהן מייצגות מה כל אחד מאיתנו חושב לכאורה על מי שעומד לצידו או לחילופין שימשו עבור פרסומות שונות שהצענו זה לזה במציאות המקבילה.
בקירות אחרים משתמשת Ziicon על מנת להנעים את זמנם של העוברים והשבים כשהקיר שמולם מתחלף בהתאם לתזוזה שלהם לאורך פסי הרכבת ובאזור התחנה. דרך נוספת המשמשת את החברה היא הטמעת משחקים בצידו השני של הקיר, אם כי כאן התנועה המחייבת מעט בעייתית וספק אם הוענק השיקול הראוי לנושא הבטיחות של משחק מבוסס תנועה מול הפסים.
וידאו: Ziicon מציגה מציאות מרובדת מבוססת קינקט
הסביבה בה בחרה Ziicon איננה מקרית, ראשית מדובר בחלל סגור נטול שמש ישירה, כזה המאפשר להשתמש במקרנים הנחשבים לזולים משמעותית ממסכי ענק הנדרשים באזורים פתוחים, שנית, מדובר באזור תוסס ודינאמי, תחנת רכבת תחתית בה יש תנועה רבה אך בכל זאת מבקרים העומדים לעיתים במקום סטטי בזמן שהם ממתינים לרכבת הבאה. עלות פרסום שכזו איננה דורשת השקעה כספית גדולה מידי – בדיקה שערכנו במקום חשפה שני מקרנים ושני בקרי קינקט שהוצבו בתקרה והפיקו יכולות מרשימות למדי.
בשנים האחרונות מובילה אוסטריה מספר פרוייקטים טכנולוגים ברחבי עיר הבירה שלה ומערך התחבורה הציבורית. לאחרונה ניתן לרכוש כרטיסים עבור הרכבת גם על ידי המכשיר הסלולרי (בדומה לפרוייקט מקביל בגרמניה) באמצעות טכנולוגיית ה-NFC המצוייה במספר מכשירי סמארטפון ובינהם גם מכשיר הנקסוס S של גוגל.
הגב
3 תגובות על "וינה: הקינקט משמש לפרסומות אינטראקטיביות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מדליק ומשרת את המטרה של כל מפרסם – להחזיק אותך כמה שיותר מול הפרסומת שלו
עד הראשון שמרוב התלהבות קופץ מחליק לעבר הפסים..
משעשע ביותר.