מה גורם לספקיות הסלולר בארה"ב לבטל ברגע האחרון את שיתוף הפעולה שלהן עם וואווי?
ללא אזהרה מוקדמת מבטלות 2 ספקיות הסלולר הגדולות בארצות הברית את חוזי ההפצה שלהן עם וואווי, והן עושות את זה רגע לפני ההכרזה החגיגית שלה על כניסה לשוק האמריקאי; מי אחראי על זה ומה היתה תגובתו של מנכ"ל וואווי באירוע
היא אולי יצרנית הסמארטפונים השלישית בגודלה בעולם עם הכנסות בגובה עשרות מיליארדי דולרים ועם לא מעט טלפונים טובים בפורטפוליו שלה, אבל כל זה לא עוזר לוואווי בניסיון שלה להיכנס לשוק האמריקאי. בימים האחרונים נסוגו 2 מספקיות הסלולר הגדולות בארצות הברית מהסכמי ההפצה שלהן עם היצרנית הסינית, כשהאצבע המאשימה מופנית כלפי הממשל האמריקאי.
המכה הגיעה רגע לפני החגיגה
במשך שנים תכננה וואווי בקפידה את הכניסה שלה לשוק האמריקאי ויריית הפתיחה של הקמפיין של החברה היתה אמורה להתרחש בתערוכת CES שנערכת בימים אלו בלאס ווגאס. אולם ברגע האחרון נודע כי AT&T, ספקית הסלולר השנייה בגודלה בארצות הברית עם כ-140 מיליון מנויים, ביטלה ברגע האחרון ובצורה חד צדדית את הסכם ההפצה שהיה לה עם הענקית הסינית; אולם אחרי המכה הזו הגיעה המכה השנייה, הכואבת עוד יותר: על פי דיווח חדש, גם Verizon, ספקית הסלולר הגדולה בארצות הברית עם כ-150 מיליון מנויים, תבטל את החוזה שחתמה עם וואווי, ותשאיר אותה ללא ספקית סלולר מרכזית כשותפה.
מכיוון שספקיות הסלולר האמריקאיות אחראיות על כ-90 אחוזים ממכירות הסמארטפונים במדינה, הנטישה של 2 הספקיות הגדולות בארצות הברית מהווה מכה אנושה למאמצי הכניסה של וואווי לשוק האמריקאי היוקרתי.
עדות לעוצמת הפגיעה של וואווי ניתן היה לקבל באירוע שערכה החברה במסגרת CES. האירוע היה אמור להיות חגיגי במיוחד, ולכלול את ההכרזה על השקת ה-Mate 10 Pro בארצות הברית, השקת ראוטר חכם והצגת וונדר-גדות כפרזנטורית של החברה בעולם. אולם לאחר שהסתיים הנאום, חרג ממנהגו מנכ"ל וואווי, ריצ'ארד יו, וביקש לדבר מהלב וללא תסריט מוכן מראש או טלפרומפטר.
כשמאחוריו שקף עם הכיתוב: "Something I Want to Share", אמר מנכ"ל וואווי: "בוודאי שמעתם על החדשות האחרונות… זה הפסד גדול עבורנו ועבור הספקיות, אבל ההפסד הגדול ביותר הוא עבור הצרכנים, מכיוון שלא יהיה להם את המבחר הטוב ביותר של מכשירים". יו תיאר את תחילת דרכה של וואווי לפני כ-25 שנים ואיך אף אחד לא האמין בה, עד שהיום "הצלחנו לזכות באמון של הספקים הסיניים, זכינו באמון של שווקים מתפתחים… וזכינו גם באמון של ספקיות גלובליות כולל האירופאיות והיפניות". יו סיכם: "אנחנו משרתים כ-70 מיליון איש בעולם והוכחנו את האיכות, הפרטיות והאבטחה שלנו".
מאחורי הקלעים: הממשל האמריקאי
אבל מי היא אותה 'יד נעלמה' שמושכת בחוטים ומחבלת בניסיונות של וואווי להיכנס לשוק האמריקאי? על פי אמצעי התקשורת בארצות הברית, מי שאחראי על כך הם נציגים מוועדות המודיעין של הסנאט ובית הנבחרים האמריקאי. על פי הדיווחים הוועדות שלחו מכתב ל-FCC – רשות התקשורת האמריקאית – ובו הביעו חשש מ'ריגול סיני בכלל והתפקיד שלוקחת בו וואווי בפרט'. ב-2012 עמדו וואווי ו-ZTE, יצרנית סינית נוספת, בפני שימוע של הקונגרס האמריקאי תחת חשדות של ריגול – חשדות שהוכחשו על ידי היצרניות הסיניות.
הגב
7 תגובות על "מה גורם לספקיות הסלולר בארה"ב לבטל ברגע האחרון את שיתוף הפעולה שלהן עם וואווי?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני לא התפלא עם גם אפל מעורבת בזה אצלם הכל יכול לקרות
ומה אם באמת מותקנות דלתות אחוריות במכשירים סינים ברמת החומרה ?
מישהו לא קיבל את המעטפה השמנמנה שלו…
לאסור על חברת אפל למכור בסין.
האמריקאים מפחדים ובצדק – מרביתן המוחלט של החברות הסיניות מרגלות אחרי הצרכנים… לא פלא שהאמריקאים מפחדים!
כל עוד זה אנדרואיד זה לא משנה מי היצרן
סוף סוף קצת צדק בעולם, הממשל הסיני עושה כל מה שעולו לרוחו עם חברות מערביות שנכנסות לסין, אם משהו טיפה לא בסדר יש חוסמים הכל ופתאום יש איזה חברה סינית שעושה את אותו הדבר שבסוף לוקחת את השוק המקומי.