החברה הזו זכתה בפרס ׳הסטארטאפ החדש של השנה׳, אבל לא בטוח שאתם מכירים אותה
חברת Venn לוקחת את מיזם המגורים השיתופיים של WeWork צעד אחד קדימה ותאפשר לכם לגור בתל אביב מבלי לבזבז את כל המשכורת על שכר דירה
השבוע התקיים טקס ה-GeekAwards השביעי, במסגרתו גיקטיים חוגגת את כל האנשים, נשים והחברות הבולטות ביותר בהייטק הישראלי. אחת החברות שבלטה במיוחד היא Venn, סטארטאפ חדש ויחסית לא מוכר, שרבים מכם אולי לא שמעו עליו, שזכה בפרס ״סטארטאפ השנה״. שוחחנו איתם כדי ללמוד מה בדיוק הם עושים, מה זה אומר ״חווית שכנות חדשה״, והאם מדובר ב-WeWork הבאה?
עיר בתוך עיר
במשפט אחד – venn רוצה להציע דרך חדשה לחיות בעיר. ״החזון נולד מתוך הצורך האישי שלנו לחיות בצורה מאוזנת יותר ועדיין להישאר בעיר הגדולה. זיהינו את הניכור שמאפיין את החיים האורבניים ורצינו להציע אלטרנטיבה שמקדמת ערכים של שיתופיות וקהילתיות, בהתאם למגמה עולמית שהולכת וגוברת בשנים האחרונות״, הסביר לגיקטיים דוד שרז, מייסד שותף של החברה.
הרעיון מאחורי venn (וון) הוא לשלב בשכונות מגורים עירוניות ׳רגילות׳ גם מרחבים שכונתיים משותפים, וליצור חיבור בין עסקים מקומיים וחיי קהילה. ״הקדשנו הרבה זמן ומחשבה לבניית החזון והאני מאמין שלנו בניסיון לענות על כל הזוויות והבעיות שאורח החיים האורבני מייצר (סטרס, ניכור, בדידות, ניתוק) ולאורך התהליך הבנו שיש כח ענק בלתת לאנשים את הכלים לבנות את השכונה כפי שהם היו רוצים לחיות בה״, אומר שרז. די מהר הם הבינו שהם לא לבד בתחושות האלו, והתחילו לפתח את המודל העסקי שיכול להתאים לכל שכונה בעולם. סביר להניח שכשאתם קוראים את השורות האלו אתם אומרים לעצמכם בלב: ״נו באמת, אבל מה זה בכלל אומר?״, וגם אנחנו תהינו.
״חווית שכנות חדשה״ נשמע כמו משהו מאוד שיווקי ולא ברור. מה זה אומר בפועל?
״הצורך ב-venn נובע מהקושי של כל אחד מאיתנו להתמודד לבד עם חווית החיים היקרה, הבודדה והלא מספקת שקיימת בערים הגדולות. venn מציעה פלטפורמה שמאפשרת לחבריה לחיות בעיר את החיים שהם תמיד חלמו אך התקשו לממש. מצד אחד יש מענה לחיים נוחים, פשוטים ונטולי כאב ראש ובירוקרטיה, ומצד שני יש נגישות להזדמנויות ליצור, לצמוח להתחבר, ולהשתתף בפעילות חברתית ותרבותית ממש ליד הבית״.
ברשותכם, נפשט עבורכם במעט את העניינים
באוגוסט האחרון החברה התחילה בפיילוט בשכונת שפירא בתל אביב, הכולל כמה עשרות דירות למגורים ששופצו מאפס. אפשרויות המגורים כוללות דירות זוגיות פרטיות לגמרי, או לחילופין דירות לזוג – אך עם מטבח משותף, לצד דירות המתאימות ל-2-4 שותפים או דירות יחיד עם מטבח משותף. נכון לעכשיו אין דירות פנויות בשכונה, אבל כנראה שהקונספט מצא חן בעיני תושבי הסביבה שהצטרפו לשירות באמצעות מינוי: בין ההטבות שתושבי השכונה יכולים לקבל הם שירותי ניקיון, כביסה, משלוחים ואיסוף דואר, משלוחים מהסופר ועד הבית ורכב קהילתי. כל השירותים האלו נגישים לחברי הקהילה באמצעות אפליקציה ייעודית.
״כל חבר בקהילה וגם במעגל הרחב יותר בשכונה יכול למצוא את עצמו ב-venn – לפרילנס זה בא לידי ביטוי דרך שימוש במרחב עבודה משותף בו ניתן לעבוד, להיפגש ולקדם קשרים ויוזמות. ליוצר ולמוזיקאי דרך חדר החזרות, הג׳אם סשן הקהילתי וליין הופעות. לאנשי הגוף והנפש יש חדר טיפולים שיתופי, מרחבי תנועה, מדיטציה וספורט. בסופו של דבר המטרה שלנו היא לחבר בין השכנים, לפתח את תחושת הביתיות שכל כך חסרה בעיר ולספק להם כלים והזדמנויות לייצר את החיים שהם רוצים לחיות״, מסביר שרז.
קשה שלא להשוות אתכם למיזם WeLive של WeWork, המציע מתחם מגורים משותפים הכולל את כל השירותים הדרושים לשוכרים תחת קורת גג אחת עם אזורי בילוי משותפים. אתם לא חוששים שהיא תקדים אתכם ותעשה את זה טוב יותר?
״יש מקום בעולם להרבה מודלים שמנסים לפתור את אתגרי החיים בעיר ואנחנו שמחים להיות חלק ולהוביל את המגמה העולמית בתחום. הטכנולוגיה עבורנו מאפשרת ללמוד יותר מהר, לפתח יעילות גבוהה יותר ומכך לצמוח בקצב מואץ. אבל ההזדמנות הכי מרגשת עבורנו היא לרתום את הטכנולוגיה לפילוסופיה המוצרית שלנו שמבקשת לחבר אנשים במרחב הפיזי, להפגיש ביניהם ולעודד אותם ליזום יחד בעולם האמיתי. בתקופה שבה המטרה המרכזית של מרבית האפליקציות היא להשאיר את היוזר במימד הוירטואלי".
למרות שזה לא נראה כך, החברה כן רוצה לנצל את יתרונות הטכנולוגיה על מנת להפוך את הקהילות שלה לחכמות ויעילות יותר. עם זאת, המוצר הטכנולוגי שלהם עוד נמצא בראשית דרכו והמחלקה הייעודית לפיתוח קמה רק באוגוסט האחרון. ״בשונה מהרבה מאוד סטארטאפים הבונים את המוצר תוך כדי ניסיון להבין מה הוא המוצר, אנחנו נהנים מבשלות יחסית של הצד העסקי/מוצרי של החברה, ויכולים לבנות פתרון טכנולוגי שלוקח בחשבון הרבה מאוד אספקטים שמאפיינים את המודל העסקי של החברה״.
בדומה ל-WeWork, גם venn היא חברה שדורשת לא מעט משאבים כדי לפעול. המודל הכלכלי שלהם מבוסס על ההשתתפות של כל חבר קהילה בתשלום מינוי שכונתי לפיתוח וצמיחה של הפלטפורמה השכונתית ובנוסף תשלום משתנה עבור שכר הדירה ושירותים על פי צריכה. שכר הדירה נע בין 1200 ל-2500 שקלים לאדם, כאשר מנוי שכונתי עולה בין 250-460 ש״ח בחודש. כמו כן, מאז הקמתה ב-2016 היא גייסה כספים מקרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים בהם קרן פיטנגו, LocalGlobe ו-Bridges Israel.
מייסדי החברה הם דוד שרז, חן אבני ואור בוקובזה, שאחרי שירותם הצבאי ביחד עברו להתגורר בשכונת שפירא וגילו את הפוטנציאל. כיום מחזיקה החברה במשרדים בתל אביב, ברוקלין וברלין, ומעסיקה כ-60 עובדים. בברוקלין וברלין החברה כבר פועלת ומתקדמת לקראת כניסה לשלוש שכונות נוספות בספטמבר השנה.
הגב
21 תגובות על "החברה הזו זכתה בפרס ׳הסטארטאפ החדש של השנה׳, אבל לא בטוח שאתם מכירים אותה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אבל מה המוצר??? מה טכנולוגי פה ולמה יוזמת מגורים בכלל נחשבת סטארטאפ?? מה עושים שם 60 אנשים? על מה הם עובדים? כתבה גרועה או חברה גרועה, או שניהם.
למה חנות ספרים נחשבת חברה טכנולוגית ? הממ… אמזון…
ובכן יש לא מעט טכנולוגיה מסביב לחברה, מובייל, ווב, iot, data sciense ועוד…
60 אנשים מחולקים למספר תחומים החל מאנשי תוכן לקהילות השונות אשר עובדים עם הקהילה ויוצרים ארועים ופעילויות וכלה באנשי פיתוח אשר מפתחים את המוצרים והתשתיות הטכנולוגיות (ויש עוד לא מעט מחלקות ותפקידים בחברה)
כך שהכתבה אינה גרועה והחברה בהחלט אינה גרועה אבל לא ניתן בכתבה אחת לפרוט את כל מה שעושים בחברה ואת מוזמנת לביקור בשכונת שפירא בת״א או בשכונות שלנו בברלין או בניו יורק ולראות איך חברה צעירים (שאינם עובדים בחברה) יוצרים קהילת מגורים שונה בערים בהם הם חיים.
שכחת להגיד גם "קריפטו" ו-"סייבר" למכלול המילים שם.
אף אחד לא ביקש שיספרו על *כל* מה שהחברה עושה, אבל להגיד חברה טכנולוגית בלי להסביר מה טכנולוגי בה זה זלזול בקוראים.
אמאזון היא חנות דיגיטלית, והחברה הנ"ל מה?
אני לא בא לטעון שהיא לא טכנולוגית אלא שלא ברור מה טכנולוגי בה וזה שזרקת כמה באזוורדס לאוויר לא הופך אותה לכזאת.
אהה כן גם קריפטו בתכנון ושכחתי להזכיר, תודה שהזכרת לי :-)
אתה מוזמן להגיע לראיון עבודה… אנו מחפשים עוד 20 חברה לפיתוח ותוכל לשמוע עוד
כנל, כתבה מאוד מבולבלת ומבלבלת, חחח אהבתי ממש את הסרט של ההשוואה בין אמזון אליהם.. לא חברים אתם לא טכנולוגיים, אתם בסה"כ ספקים/קמעונאיים של שירותים עבור אנשים בשכונה ומנגישים להם אותם, כמו אססיסטנט.. השכונה תפרח ותגדל גם בלעדיכם
מזכיר לי את הפרק בבובספוג שסקווידוויד עבר דירה לעיר שמלאה בסקווידווידים והשתעמם שם בסוף על החיים שלו.
וכדי שלא ישתעמם יש לנו צוות של חברה שדואג לאירועים ופעילויות כל יום מימי החודש
וגם חברי קהילה בעצמם אשר מרימים סדנאות, פעילויות והופעות בשכונה כך שסקווידוויד ממש ממש לא ישתעמם לו בשכונות שלנו.
אם אתה לא מאמין… ביום רביעי הקרוב 30.1 יש ערב אדום בבר האטלס בשכונה. ערב בסגנון ted עם הרצאות פתוחות ובמגוון רחב של נושאים כך ש-venn אינה רק דיור שיתופי… venn משנה מציאות בשכונות בה היא פועלת ויוצרת תכנים לכל ה-סקווידווידים באשר הם.
להלן פרוט ההרצות ביום רביעי הקרוב
אוהד, אני חייב להגיד לך שבתמונה כולם נראים היפסטרים משובטים חוץ ממך. אני לא רוצה לגור בסביבת ברנרים היפסטרים משובטים, ואני גם מעריך שבעלי VENN הם לא היפסטרים משובטים. לא יודע – זה מרתיע!
האמת שבשיבוט עוד לא התחלנו להתעסק וזה יכול להיות מעניין :-)
ואמת נוספת… המצולמים בתמונה הם לא עובדי החברה, הם חלק מהדיירים והיות ואנו פותחים את פעילותינו הן לדיירים בשכונה שאינם גרים בבניינים אותם אנו מנהלים והן לאנשים שבוחרים לגור בדירות שאנו מתחזקים אין לנו באמת שליטה על השיבוט שלהם… ולכן תראה דיירים מכל הסוגים, מוזיקאים, שחקנים, עובדי היי טק וכו בעצם כל מיני חברה שמעוניינים להכניס משהו נוסף לחיי היום יום שלהם מעבר לבית עבודה בית עבודה.
גילוי נאות, אני עובד בצוות הטכנולוגי של venn ולא אחד מבעלי venn.
עיר בתוך עיר זה רעיון מאוד בעייתי אם זה מה שהחברה הזו עושה. הכל טוב עד שהדבר הזה צובר כח ומשתלט לי על השכונה. כל גורם פרטי שצובר כח במרחב בציבורי זה בעייתי . לא הייתי רוצה משהו כזה בשכונה שלי. אין תחליף לתושבים פעילים שמייצרים את היוזמות של עצמם.
נראה לי שבעלי השליטה/מניות בחברה צריכים לדעת שאתה עושה עבודה גרועה בשיווק החברה, יש מצב שאסור לך בכלל להגיב פה אם אתה כולה בצוות הטכנולוגי.. חחח
איך הפכת ברנרים להיפסטרים לעזאזל?? אין כל קשר בין ה2, רק בארץ כל המידברן זה תל אביביים
מכמות התגובות השליליות פה, אין אלא להסיק, שהתגובות ממומנות, ע"י חברה מתחרה כלשהי.
מעניין מי החברה המתחרה שכל כך מודאגת :)
"כמות"?
אני רואה 3 תגובות שליליות. ממש תמנון סייבר ששולח את זרועותיו להחריב את המתחרים.
יכול לבוא ולהגיד לך שאני כבר כתבתי 3 תגובות שליליות, ואני אישית ממש לא חברה.. פשוט הכתבה והרעיון והכל כל כך מגוחך.. וזה שיש מישהו פה מהחברה שעונה לכל הטקבוקים.. ממש שעשע אותי, הייתי חייב להגיב, ואני אף פעם לא כותב!!
פחחח עלאק בלי לבזבז את המשכורת! השכר דירה שלהם הרבה יותר גבוה מדירות אחרות בשכונה ועוד מכריחים לשים עוד מאתיים חמישים שקל על המנוי החרטא הזה. שטות שרק עובדי הייטק מתלהבים ממנו, אלה האנשים שהורגים את השכונה…
כמה שליליות?
מתי בפעם האחרונה, משהו מהמבקרים למעלה יזם או יצר משהו חדש, יש מאיין?
(גלוי נאות: אין לי שום קשר לחברת venn)
אנשים כמוך הורגים לא רק את השכונה אלא גם את המדינה, בוא תכליל את כל ההייטקיסטים, טמבל