סטארטאפ ישראלי בנה רובוט שכל מפתח Python או JS יכול לתכנת לו סקילים
בניגוד ללא מעט רובוטים אחרים שראינו בשנים האחרונות, הרובוט הזה גם יוכל לעבוד בבית שלכם ולקפל כביסה, לעזור בסידור ואפילו לכסח את הדשא
עם כל הכבוד לרובוטים שואבים, הרובוטים עוד לא הגיעו למצב שבו הם באמת מקלים על חיי היום-יום שלנו ועושים בשבילנו את מטלות הבית המעיקות – ופיתוחים מרשימים כמו Spot, הרובו-כלב של בוסטון דיינמיקס מיועדים בכלל לתחומי התעשייה. אבל יכול להיות שהישועה של העצלנים תגיע דווקא מארץ הקודש.
לא רק רובוט
הסטארטאפ הישראלי Unlimited Robotics החליט לפתח רובוט בשם Gary, שלא מיועד רק לארגונים או למשרדים, אלא גם לצרכן הפרטי הרגיל כמוני וכמוכם (כלומר, אם אם אתם גרים בינתיים בארצות הברית וקנדה). גארי מסוגל לנוע ב-4 קמ"ש (כ-1.2 מטרים לשניה), ויכול לעבוד על דשא, אריחים וגם שטיחים (היי iRobot). הוא מצויד ב-12 חיישני מרחק, מצפן, טרמוממטר, חיישן טביעות אצבע, חיישן LiDAR ו-2 מצלמות "Real Sense", ובפנים מחכה מעבר i7K של אינטל שמריץ את לינוקס, ונפח איחסון של 512 גיגה.
לכל זה תצטרפו מסך מגע FHD בגודל 10.1 אינץ', מיקרופונים, רמקולים ו-2 סוללות שמאפשרות לו לעבוד עד כ-12 שעות ברציפות, עם זמן טעינה של 6-8 שעות בעמדת העגינה. לגארי יש שתי זרועות שיכולות לפעול בנפרד כדי לאחוז או לסחוב חפצים, אבל יחדיו יכולות לסחוב מטען של עד 7 ק"ג (ומסוגלות להגיע לגובה של 2.1 מטרים). אבל Unlimited Robotics לא סתם משחררים את גארי עם סט יכולות מוגדר מראש, אלא מפתחים לו גם פלטפורמת מפתחים בשם Ra-Ya, שאמורה להפוך לאפסטור של גארי, וכך המשתמשים יוכלו להוריד לו עוד יכולות כמו קיפול כביסה, סידור כלים, השקיית עציצים, ניקיון במסעדה ופחות או יותר כל דבר שהמפתחים יוכלו לחשוב עליו.
לטענת החברה, במקום שרק אנשי רובוטיקה ומומחים יוכלו לפתח לגארי, כל מפתח תוכנה עם ידע ב-JS או פייתון יוכל לפתח את הסקילים הללו. לדברי החברה, השימוש ב-Ra-Ya יהיה חינמי עבור המפתחים, ואלו יוכלו לגבות מהמשתמשים תשלום או להציע את הסקילים והאפליקציות בחינם. "אנחנו רוצים לייצר עוד "זירה" שבה ניתן לייצר אפליקציות – הזירה הפיסית-מכנית", כך לדברי גיא אלתגר, מנכ"ל Unlimited Robotics, שמסביר כי בהמשך האפסטור מתוכנן להתממשק עם עוד רובוטים, ולא רק עם Gary.
לשאלת גיקטיים נמסר כי אנלימיטד רובוטיקס תנקוט בגישה של גוגל ואפל ותגבה 30% מרווחי המפתחים. באופן מקורי מאוד, אנלימיטד לא רק משאירה למפתחים את האתגר של לחשוב על סקילים, אלא נותנת לכל אחד להציע רעיונות שיופיעו בבורד פתוח, ומפתחים יוכלו לאמץ את הרעיון שהוצע ולהתחיל את הפיתוח בעצמם.
אלתגר מסביר כי למרות שהמפתחים יוכלו לגשת לפחות או יותר כל רכיב בגארי (למעט כרטיס ה-FPGA והלוגיקה הפנימית של בקרת הרובוט), החברה בכל זאת תשים דגש על פרטיות ותבחן כל אפליקציה שתבקש גישה למצלמות של גארי. "כך למשל, המצלמות שעל Gary יהיו מכוסות, אלא אם כן המשתמש בעצמו הרים את העינית, כדי שהרובוט יוכל לבצע את הפעולות שהוא התבקש לעשות ואשר דורשות קומפיוטר ויז'ן".
בעת האחרונה פתחה Unlimited Robotics את המכירה של Gary (במודל של רשימת המתנה) והמכשירים הראשונים צפויים להגיע ללקוחות פרטיים ועסקיים בארצות הברית במחצית הראשונה של שנת 2022. עד אז, החברה יצרה סימולטור ומערכת דוקומנטזציה שמאפשרת לנסות את הפעולות שהמפתחים יוצרים לגארי עד שהוא יגיע לידיהם באופן פיזי. "הספריות שלנו פתוחות במובן זה שכל מפתח יכול להוסיף עליהן את הפידבק שלו, ולייעל את הביצוע של יישומים שונים ובנוסף – במרכז שנפתח בתחילת 2022 – יוכלו המפתחים להגיע פיסית ולראות איך היישומים שלהם עובדים בפועל".
עם זאת, אם בא לכם כבר להתנסות בגארי ויש לכם סבלנות להמתנה הממושכת, תצטרכו לשלם 5,900 דולר (או לשלם 129-149 דולר בחודש), ואם אתם עסק, תצטרכו לשלם כ-999 דולר לחודש. עם זאת, יכול להיות שיש לחלקכם הזדמנות לממש כמה השקעות חכמות שעשיתם ב-2016, כיוון שאנלימיטד מקבל גם ביטקוין, Dogecoin ואת'יריום בתור אמצעי תשלום.
הגב
28 תגובות על "סטארטאפ ישראלי בנה רובוט שכל מפתח Python או JS יכול לתכנת לו סקילים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
איזה כיף! תודה גיקטיים על הסיקור.
אגב, יש לנו גם האקת'ון למפתחים שרוצים לפתח על Gary ולהציע פתרונות לתעשיות כמו המלונאות והאירוח הביתי (הנה הלינק להאקת'ון – http://www.unlimited-robotics.com/hackathon )
וגם לפתרונות לאנשים עם מוגבלויות פיסיות.
נשמח לענות על שאלות.
גיא אלתגר (Unlimited Robotics)
סקילים?
למי ששכח את העברית שלו, סקילים וסקינים זה דבר ברור ולא שהם מומחים בתרבות האנגלוסקסית או משהו, חס וחלילה. סתם כי זה … קול.
אפשר לדעת מה זה סקילים? חיפשתי במילון אבן-שושן ולא מצאתי
תודה
אבן כלשהי תספיק כדי להראות מה חושבים עליהם. אנשים שמשתמשים במילים אלו, לא מכירים היטב לא עברית ולא אנגלית.
יש לכם טעות בכתבה בנוגע למחירים…
יאללה לעשות איתו דברים מצחיקים וסוטים
מוזמן להציע יישומים, ונשקול.
זה באמת רעיון שעלה לי לא מזמן
שאפו!
אולי במקום לחכות ששיאומי יעתיקו אותו ברבע מחיר… תנסו לייצר אותו בסין במחיר קצת יותר שפוי?
תודה. אנחנו בהחלט מנסים להוזיל את עלויות הייצור. נשמח לשמוע הצעות לייעול.
אז אולי תכתוב את הפרטים שלך ואני באופן אישי אשלח לך הזמנה לבוא לבקר אותנו במעבדה ולראות את הרובוט?
מבטיח שלא תצטרך/י לפתח שום "סקיל".
זה לא שחסר קוד, זה פיצ׳ר….
הרובוט הזה יכול לגרד לי בגב? אם לא אנ'לא קונה
תלוי מה כמה גדול הגב שלך. באופן עקרוני – הוא יכול. יש לו 2 אצבעות ביד אחת ו-3 ביד השניה. אתה יכול לבחור.
מה הקמצנות על אצבעות? אני רוצה שההרובוט יגרד לי בגב עם 5 אצבעות וביד השניה יגיש לי מיץ תפוזים סחוט. אין לכם את זה? אני אבדוק אצל המתחרים. (אופס אין מתחרים)
לקנות רובוט באלפי דולרים ואז לשלם עוד כדי שאשכרה גם יעשה משהו… נשמע אחלה מסחטת כספים…
ניסינו לסחוט סתם כספים. לא הצלחנו. אמרנו שאולי נצליח לסחוט אם נבנה רובוט של 6000 חלקים. נשמח לשמוע הצעות לייעול.
מה מניע את האינטרנט? פורנו.
איזו קטגוריה יש סוטים פוטנציאלים וחסך ביצירות מופת? פורנו רובוטים.
עכשיו כל מה שצריך זה רובוט חסר ערכים וAPI פתוח.
זרקת רעיון…
מה חדש בו? יש כל כך רובוטים וחברות רובוטיקה..
עוד חרטא ישראלי ללא פואנטה והלבנת כסף מאחוריה ותו לא
איזה כיף לשמוע. נשמח להבין מה החרטא פה, איפה הלבנת הכסף מאחוריה ואיך נוכל להזמין אותך למעבדה שלנו לראות מה אנחנו עושים.
נשמע שפחות התחברת לרעיון
כמפתח פייתון – נשמע כמו הדבר הבא.
אשמח להגיע למעבדות.
וואוו אני ממש סקרן לגבי מה גרם למבול התגובות השליליות על גבול ההזויות פה..
בכל מקרה נשמע כמו רעיון עם מלא פוטנציאל, שיהיה בהצלחה
אנחנו לא מתרגשים (מהתגובות, כן? מהמוצר – אנחנו מאד מתרגשים!).
דעות זה כמו חצ'קונים. לכל אחד/ת יש/היו כאלה :)
מוזמנים לעקוב אחרי הפעילות שלנו באתר.
נראה כמו חרא של מוצר … גם כאלה יש בשוק הכרמל…
מגניב וחוסך ההרבה מעלויות הפיתוח. גם אלו של בוסטון והחיקוי של שיאומי הם סוג של SDK אבל זה הרבה יותר Consumer grade. בהצלחה!