דור מדפסות התלת מימד החדש של Ultimaker נחת בישראל
המדפסת החדשה כוללת פיצ׳רים מעניינים בהם ראש הדפסה כפול וחיישן NFC כדי להנגיש קצת יותר את ההדפסה המתקדמת גם לאנשים ללא ידע מקצועי. המחיר: החל מ-16,000 ש׳׳ח, אבל יש גם דגמים זולים יותר משמעותית
חברת ״מפעיל״, הנציגה של ענקית המדפסות השולחניות בתלת מימד ובקוד פתוח בישראל Ultimaker השיקה היום (ב׳) את המדפסת החדשה שלה – Ultimaker3. תכליתה של המדפסת היא להפוך את תהליך ההדפסה בתלת מימד לכמה שיותר קל, פשוט ושקוף עבור המשתמשים, שלאו דווקא מחזיקים בתואר הנדסאי ובעלי שנות ניסיון רבות. צביקה צבר, מנהל תחום תלת מימד במפעיל הסביר בקצרה כי ״הרעיון הוא להציע חוויה פשוטה למשתמש ללא כל התפשרות בתוצרים״.
לטוס בתלת מימד
קצת היסטוריה ברשותכם: בשנת 1984 הוצגה המדפסת התלת מימדית הראשונה, בשנת 2007 מדפסות תלת מימדיות נמכרו כבר תמורת פחות מ-10,000 דולר והחל משנת 2010 יותר ויותר יצרניות נכנסו לתחום, מה שכמובן תורם לתחרות ולהורדת המחירים (היום ניתן לרכוש מדפסת תלת מימדית מתקדמת בפחות מ-10,000 ש״ח). התחום עד כדי כך שימושי ופורח שגם יצרנית המטוסים בואינג עושה שימוש ברכיבים תלת מימדים במטוס הדרימליינר 787 שלה, שבו משהו כמו 30 חלקים הודפסו בתלת מימד.
אז למי מתאימות המדפסות החדשות בסדרת Ultimaker 3? ההתמקדות היא בשוק האמצעי – שוק שלא ממש היה קיים עד עכשיו. דוגמאות לשימושים שימחישו את קהל היעד הם למשל בעולם הרפואי – כל מה שקשור להדפסת רקמות, יישומים דנטליים, פרוטזות ושחזור איברים. הפנייה היא גם למעצבי אופנה ואמנים ועד לשימוש לייצור מתכות – בין אם ליצירות אומנות, חלל ותעופה או תכשיטים.
בין התכונות הבולטות של Ultimaker 3 ניתן למנות את האפשרות ליצור מספר בלתי מוגבל של תצורות גיאומטריות מורכבות ככל שיהיו ובמגוון רחב יותר של חומרים כולל ניילון, PVA נמס במים ושילובי צבעים. אופציה זו מתאפשרת הודות למערכת ראש הדפסה כפול שבאמצעותו ניתן לבצע הדפסה משולבת בשני צבעים או בשני חומרים במקביל. מאפיין נוסף של המדפסות הוא מנגנון אוטומציה משופר, המגדיל את דיוק ההגדרות כבר בשלב ההכנה להדפסה ומנגנון זיהוי חומרים אשר יודע להתאים את ההגדרות בהתאם לחומר באופן אוטומטי. המדפסת כוללת מנגנון זיהוי חומרים חכם המבוסס טכנולוגית NFC כמו גם מנגנון כיול ואיזון משטח העבודה. כמו כן כוללת המדפסת קישוריות WiFi, חיבורי USB ו-Ethernet ופיצ׳ר מגניב למדי – מצלמה מובנית, המחוברת לתוכנת קוד פתוח CURA המאפשרת ניטור מרחוק של ההדפסה.
רז דרבי, מנכ״ל חברת מפעיל אמר כי ״Ultimaker 3 מייצגת שלוש שנים של פיתוח במטרה לספק מוצר המשרת בדיוק את קהילת המשתמשים לקטגוריית האמצע (Midway) של שוק ההדפסה בתלת מימד, המגיעה לידי ביטוי בדרישה למדפסות תלת מימד שולחניות אמינות ואיכותיות המתאימות לצרכים מקצועיים של עסקים תובעניים. כל המדפסות השולחניות של Ultimaker מותאמות לעבודה שקטה, מהירה, מדויקת, אמינה ונטולות מאמץ לשימוש, כך שהמפתחים יוכלו להתרכז רק בדבר אחד – פיתוח והרחבת אפשרויות היצירה. גם מבחינה היסטורית הדפסה בתלת מימד תמיד התקשרה ליזמים ועסקים שרוצים להוציא את המודל שלהם לייצור כמה שיותר מהר. אנחנו שמחים וסקרנים לראות כיצד היכולות המורחבות של Ultimaker 3, המציגות מגוון רחב של יישומים חדשים, ינוצלו ע״י אנשי מקצוע יצירתיים ומוכשרים במגוון רחב של תעשיות״.
מבחינת מחירים, Ultimaker 3 זמינה לרכישה החל מהיום באמצעות חברת מפעיל במחיר של 16,370 ש״ח בעוד שהדגם המשודרג יותר, Ultimaker 3 extended עולה כ-19,410 ש״ח. דגמים אחרים וישנים יותר אגב של Ultimaker ניתן למצוא בהחל מ-6,800 ש״ח.
להתרשמות נוספת בוידאו מוזמנים לצפות בסטוריז שלנו באינסטגרם של גיקטיים geektimecoil
הגב
6 תגובות על "דור מדפסות התלת מימד החדש של Ultimaker נחת בישראל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זה מעפן… העתיד בתלת מימד הוא בsla… הדפסה עם לייזר או lcd רק שהנוזל מאוד יקר… אבל זה יירד עם הזמן לגרושים… גם הרכיבים זולים וגם הרזולוצייה מאוד גבוהה והמהירות גם… חפשו לדוגמא form 1
הנוזל יקר, והאמינות של ההדפסה הרבה פחות טובה ממדפסת FDM. והטיפול יותר אינטנסיבי.
לא אחת ההדפסה מתנתקת, או שלכלוך הורס את ההדפסה, או ששיירים של שרף הורסים הדפסות
זה נכון אבל עדיין FDM לא יכול להתקדם הרבה, אתה תמיד תהיה מאוד מוגל בFDM.
ה form 1 היתה אחת המדפסות הכי לא אמינה שאי פעם יצאה בתחום הזה וה bcn נחמדה אבל רחוקה מלהיות אולטימייקר
אם כבר מדברים על sla לחברה הזו יש את ה xfab שהיא הכי טובה בתחום הזה היום