שווה את הכסף? בדקנו האם שווה לכם לשלם על טרוקולר
אפליקציית זיהוי השיחות הפופולרית מציעה גם גרסת פרימיום בתשלום. מה היא כוללת, מה לא והאם שווה לכם לשלוף את הארנק בשבילה?
בעשור האחרון השתלטה גישת ה-Freemium על כל תחומי חיינו כמעט, כאשר מגוון שירותים ואפליקציות מציעים גרסאות חינמיות מוצלחות מאוד, אבל מנסים לפתות אתכם לשדרג לגירסה בתשלום עם פיצ’רים מתקדמים והטבות שונות. בכל פעם נבדוק את גירסת הפרימיום של שירות אחר במקומכם, וננסה להכריע האם הפיצ’רים המיוחדים שמנסים לפתות אתכם שווים את השדרוג, או שאולי שווה לוותר. והפעם: Truecaller.
את אפליקציית Truecaller כמעט שלא צריך להציג. בכל פעם שאדם מתקשר אליכם, והוא לא ברשימת אנשי הקשר שלכם (או חסוי), האפליקציה מציגה לכם את הזהות שלו. המשתמשים יכולים לדווח על מספרי ספאם, וכך אתם לא צריכים לענות לשיחת המכירות המנג’סת מחברת הסלולר, או לספאם של מפלגה כלשהי. כן, בדרך אתם מסגירים לידי האפליקציה את כל אנשי הקשר שלכם בלי אישורם, אבל זו סוגיה לדיון אחר.
בגירסה החינמית יש פחות או יותר הכל
הגירסה החינמית של Truecaller מאפשר לכם לעשות לא מעט: לזהות מי מתקשר אליכם ולאתר את הזהות של מספר מסוים בעזרת מנוע החיפוש, או אפילו למצוא מספרים של אנשים אחרים באמצעות שמם המלא. זה פשוט, וזה עובד מספיק טוב כדי להביא לאפליקציה כ-140 מיליון משתמשים שמשתמשים בה מדי יום. האפליקציה גם מנסה להפוך לסוג של אפליקציית התכתבויות ושיחות, אבל זה ממש לא לב המהות שלה.
הגירסה בתשלום מבוססת בעיקר על סקרנות ו-FOMO
ב-Truecaller מציעים קטגוריית משתמש נוספת שנקראת פשוט “Premium”, והיא מציעה כמה פיצ’רים מעניינים ובראשם “Who Viewed My Profile”. משתמשים אחרים של האפליקציה מחפשים אתכם, בין אם על ידי השם או מספר הטלפון שלכם, ונכנסים לפרופיל הטרוקולר שלכם. ממש כמו בלינקדאין, כשמישהו נכנס לפרופיל שלכם, אתם מקבלים הודעה על כך בזמן אמת, וממש כמו בלינקדאין, האפליקציה לא תראה לכם את זהות אותו אדם שחיפש אתכם, אלא אם תשלמו.
מהרגע ששדרגתי לגירסת הפרימיום, נפתחה לי האפשרות פשוט לראות מיהם אותם אנשים שביקרו בפרופיל שלי. הפיצ’ר הזה, לפחות מבחינתי, עובד יותר על FOMO והוא לא באמת הכרחי לכולם. זאת בניגוד ללינקדאין שיכולה לחשוף לך שחברה מסוימת אולי מעוניינת בך, מה שיאפשר לך לחשוב על המהלך הבא שלך בכל הנוגע לקריירה. בטרוקולר זה קצת יותר לדעת מי בא להקריפ אותך.
משתמשי הפרימיום, אגב, הופכים לאליטה בכל הנוגע לחשיפה של פרופילים. אלו שישדרגו לגירסה בתשלום, יהנו מחסינות מפני הפיכתם למקריפים באמצעות “Incognito Mode” שלא ישלח הודעה למי שהם מציצים לו בפרופיל. אם בכל זאת משתמש פרימיום ינסה להציץ לכם בפרופיל, אתם לא תקבלו את כל הפרטים שלו, אלא תוכלו לשלוח לו מעין הצעת חברות שאם הוא יאשר אותה, תחשוף את כל הפרטים שלו. בכל חודש אתם יכולים לשלוח 30 בקשות כאלו למשתמשי פרימיום אחרים. אז בעצם טרוקולר יוצרת כאן מערכת FOMO, מערכת חסינות ל-FOMO, ומערכת FOMO נוספת למשתמשים בתשלום שמוגבלת בכמות. גם אם זה לא שימושי, זה די חכם. להגיד לכם שאני מצאתי הרבה תועלת בפיצ’ר הזה? לא ממש.
מלבד פיצ’רי הזיהוי, אתם תעוטרו בתג מרהיב וחסר משמעות שיעיד למשתמשים אחרים שאתם משתמשי פרימיום ולא אספסוף פשוט כמוהם. כמו כן, אתם תקבלו פטור מפרסומות באפליקציה (לא שהן היו אגרסיביות למדי מלכתחילה, ועדכון אוטומטי של רשימת הספאמרים המובילים.
את הפיצ’ר הגדול ביותר של טרוקולר פרימיום שיהיה אהוב מאוד על הישראלים, פשוט לא יכולתי לבדוק, וזוהי כמובן פונקציית הקלטת השיחות. זו פשוט לא זמינה מגירסה 9 של אנדרואיד וגם לא ב-iOS. בשני המקרים מדובר בהגבלה של מערכת ההפעלה, לצערנו.
אז שווה או לא שווה את הכסף?
הפיצ’רים שטרוקולר מציעה בתשלום נראים רבים על הנייר, אבל בסופו של דבר לא כולם ראויים להקרא “פרימיום”:
הסרת פרסומות – נחמד לעין
תג פרימיום למשתמש שלכם – מיותר לגמרי
מצב אינקוגניטו – נחמד ויכול למנוע פאדיחות
עדכון אוטומטי של רשימת ספאמרים – חביב רק אם אתם משתמשים בחסימה האוטומטית של האפליקציה
“מי הציץ לי בפרופיל” – תלוי רק בכם וביכולת שלכם להתאפק, אבל יכול להיות שימושי
הקלטת שיחות – לא רלוונטי לרוב המכשירים, ולאלו שכן, יש חלופות חינמיות מעולות
מחיר: כ-3 דולר לחודש, כ-15 דולר לחצי שנה. יש לא מעט מבצעים במהלך השנה
שירות הפרימיום של טרוקולר מבוסס בעיקרו על סקרנות, בעוד שהגירסה החינמית של השירות מבוססת על שימושיות אמיתית ויכולה לחסוך לכם הרבה כאב ראש. אם פשוט תכבו את ההתראות של “מי הציץ לי בפרופיל” בהגדרות ההתראות, אתם אפילו לא תדעו כשהדבר קורה. אם העובדה שמישהו מציץ לכם בפרופיל ואתם לא יודעים מיהו באמת מטרידה אתכם, התשלום עבור שירות הפרימיום הוא לא גבוה במיוחד. כל השאר יכולים לוותר בלי בעיה, ובלי הרבה FOMO.
גזר הדין: לא שווה את הכסף.
הגב
25 תגובות על "שווה את הכסף? בדקנו האם שווה לכם לשלם על טרוקולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הייתי שוקל לשלם על גרסה שאין לה גישה לשתות לי את אנשי הקשר
מבחינתי התוכנה הזאת בלתי מוסרית וכל מי שמתקין אותה מבצע עבירה בתחום זה כלפי אנשי הקשר שלו.
אתה רוצה תוכנה שתגיד לך מי מתקשר אלייך, אבל לא לומר לה את השמות של האנשים? אז מאיפה היא אמורה לדעת? ולגבי שיתוף אנשי קשר זה לא האפליקציה היחידה במכשיר ששותה לך אותם, היא פשוט האפליקציה היחידה שנותנת לציבור הרחב גישה עקיפה לאותו מידע שיש לה.
אני לא זקוק לזיהוי בזמן אמת, חיפוש במאגר יספיק לי. אכן היא לא היחידה ששותה, אבל א. הגישה לציבור מפרה את הפרטיות באופן גס וחמור יותר ב. אני משתדל להימנע מאפליקציות ששותות ללא צורך או אני לא סומך עליהן לשמור על המידע לעצמן
אתה חי בסרט אם אתה חושב שאין לך אפליקציות על המכשיר שלא שותות ממך אנשי קשר ומידע כמו באלו אפליקציות אתה משתמש .
אם אתה עד כדי כך פרנואיד , אני מציע שתקנה נוקיה ישנה ואל תשתמש בסמרטפון , או שתבזבז שעתיים על כל אפליקציה שאתה מתקין , לקרוא את תנאי השירות .
מי אמר שאין? ומי הזכיר מידע על אפליקציות? מידע על אנשי הקשר שלי הוא לא מידע שלי, אין לי זכות מוסרית לסחור במידע של אחרים בידיעה שזה יפורסם ברבים, רק כדי להשתמש באפליקציה. לא כל אפליקציה מבקשת או מקבלת הרשאה לאנשי קשר. בטח שאפליקציה שהופכת את המידע הזה לנגיש לציבור לא תקבל ממני לעולם הרשאה כל עוד אני מודע לכך. קוראים לזה מודעות מינימלית, אפשר לעשות את זה גם עם פיקסל 4 ולא צריך לקרוא תנאי שימוש, רק לא לטמון את הראש לחול.
הייתי מצטרף לדעתך, לו היה אסור לחברות הסלולר משלוח הודעות עם SenderID במקום מספר, ושיחות ספאם היו חוטפות כראוי. כרגע זו ההתגוננות היחידה שלי בפני הונאות, שלא לדבר על אנשים תמימים ממני או מבוגרים. אני מוכר את מספר הטלפון שלך בכיף בשביל ההגנה הזו, זה מה יש.
FOMO = סקרנות
והנ”ל כתב את המילה 7 פעמים בכתבה
אדון כתב לא כולם מכירים את קיצורי כל המילים באנגלית, להבא כדאי לך לשקול לפחות בפעם הראשונה להסביר מה המילה אומרת.
מחזק
חזק ובּרוּך
תודה שהשקעת בלנקד לנו את התגובה, אבל הדגש בתחילת המילה “ברוך” הוא דגש קל בראש מילה, לכן כשמוסיפים וו החיבור יש להשמיטו.
Fear Of Missing Out
חלק מהכיף זה ללמוד מושגים חדשים. וכדי לדעת מה זה FOMO, בשביל זה יש גוגל.
מה אכפת לי יש לי מי
FOMO = Fear Of Missing Out
יש את FindCall בטלגרם עושה בשבילי את העבודה
https://t.me/FindCallBot
בטלגרם יש גם Truecaller premium פרוץ , חינם!
לא דיברו פה על טלגרם…
בטלגרם יש הכל!!
מאז שמחקתי את האפליקציה הסוללה מחזיקה הרבה יותר זמן וחוץ מזה טוענים בחו”ל שהיא די זדונית ומעבירה פרטים לחברות בחו”ל
Cube ACR מקליטה שיחות מצוין גם באנדרואיד 10, אחרי בדיקה של שיטות ההקלטה בהגדרות. פיקסל 3a
בשביל לקבל את מספר הטלפון של אדם שאני מחפש, האפליקציה מבקשת מנוי פרימיום, לא כמו שצוין בכתבה….
דבר שיכול להיות מועיל להרבה אנשים
בדיוק. הסיבה למנוי פרימיום היא ספר הטלפונים הגדול בעולם. מביך שכתבות כתבה שלמה בלי לעלות על זה
עוד משהו חשוב (ואולי הכי חשוב בעצם…) שהתפספס בכתבה זו האופציה למנוי פרימיום להגדיר מה יהיה השם שלו לכל המשתמשים באפ’ ולא יהיה מבוסס על איך משתמשים אחרים החליטו לקרוא לו (במקרה הטוב צוצי.. מוצי ובמקרה הפחות טוב… משאיר לדמיון שלכם)
לדעתי Drupe טובה יותר מכמה בחינות. יש לה גם זיהוי שיחות כמובן והיא עושה עוד הרבה דברים נחמדים.
למשל, לא תצטרכו לשמור איש קשר כדי לשלוח לו הודעה בוואצאפ ועוד.
גם היא עמוסה בפרסומות אבל גירסת הפרו היא תענוג.
להקריפ. FOMO. מילניאלז (שזו עוד מילה שמשתמשים בה בגיקטיים בלי הפסקה).
אפשר תרגום?
מי שרוצה את גרסת הפרימיום של TrueCaller בחינם שפשוט ייכנס לכאן:
T.me/alltheapphack