פיתוח ישראלי: האוכל שאתם אוכלים היום יהפוך לאריזה של האוכל מחר

הסטארטאפ הישראלי TripleW מאפשר למפעלים להפוך פסולת לביו-פלסטיק

ברחבי העולם כבר הבינו שחגיגת הפלסטיק – עם ה-500 שנים שלוקח לו להתכלות – צריכה להגיע לסיומה. באיחוד האירופי כבר אוסרים על שימוש במוצרי פלסטיק לא מתכלים ואפילו בישראל מתחילים לקדם חוקים שיאסרו על הכנסת כלים חד פעמיים מזהמים לגנים לאומיים וגם לחופים ברחבי הארץ. עכשיו מגיע פיתוח ישראלי שמבטיח לקחת את הזבל של רשתות שיווק, מפעלי מזון ומסעדות – ולהפוך אותו לביו-פלסטיק. בכך, היא טוענת שהיא יכולה לצמצם משמעותית את זיהום הסביבה.

כשהחיידקים עושים חמוצים

הסטארטאפ הישראלי TripleW פיתח תוסף ביו-טכנולוגי למפעלים קיימים לטיפול בפסולת מזון, אשר מתלבש על התשתיות הקיימות של עיכול פסולת אורגנית לייצור של ביו-גז וחשמל. פסולת המזון הזו מגיעה בעיקר מרשתות שיווק שמחזירות מוצרים שפג תוקפם, פסולת של מפעלי מזון, וממוצרים שנפסלו בשלב בקרת האיכות, וכן פסולת שהופרדה על ידי מסעדות, שירותי הסעדה ועוד.

הפסולת הזו מוכנסת אל תוך מיכל התססה (או פרמנטור) המצויד בבקרי בחישה, טמפרטורה ורמת חומציות. לתוך המיכל הזה מוסיפה TripleW חיידקים שהינדסה, ואלו מעכלים את אבות המזון בפסולת במהירות, ומשחררים בתמורה חומצה לקטית. “במילים פשוטות, החיידקים עושים חמוצים”, מסביר טל שפירא, מנכ”ל ומייסד TripleW בשיחה עם גיקטיים.

הצוות של TripleW. תמונה: יובל לוי

שפירא מסביר כי אותה חומצה לקטית כלואה בתוך “מרק חום” של פסולת מזון, ועל כן החברה מפעילה עליו מניפולציה כימית על מנת למצות אותו ברמת ניקיון גבוהה ביותר, שתתאים לספציפיקציות שבהן חומצה לקטית נמכרת בשווקים השונים. ולמה כל זה טוב? “חומצה לקטית נקייה יכולה לעבור ‘פילמור’. זהו תהליך כימי שדוחס את המולקולה לשרשראות ארוכות של חומצה לקטית” מסביר שפירא.

התוצאה הסופית היא פולימר PLA פולי-חומצה לקטית, שמשמש בעיקר באריזות מזון. כך, פסולת שלא נגמרת לעולם מעולם המזון חוזרת לעולם המזון בדמות פלסטיק מתחדש, ויוצרת אפקט מעגלי. פלסטיק מתחדש לרוב נוצר באמצעות קני סוכר וגרעיני תירס, חומרים שהמחיר שלהם עשוי להשתנות מדי יום.

החברה הקימה מיזם ראשון במפעל בבלגיה שמעבד 10 טון של פסולת מזון ביום. בזכות הפעילות של החברה, הוא ככל הנראה יוכל לזנק ל-50 טון ביום עד סוף השנה, ואף 500 טון ליום. בהמשך, החברה מתכננת להתרחב למפעלים נוספים באירופה וצפון אמריקה.

גייסה כסף גם מחברת דלק

TripleW השלימה בימים האחרונים סבב גיוס B בהיקף 5 מיליון דולר, כאשר 3 מיליון דולר הגיעו ממיזם מילניום פודטק, והשאר גויס ממשקיעים קיימים וחדשים בחברה. עד כה השקיעו בחברה Elah, קרן “גז ונפט ישראל”, בעלת השליטה בסונול, וחממת האצ’יסון-כינורות. בנוסף, החברה קיבלה מענקים מקרן Bird, הרשות לחדשות בישראל, בבלגיה ומהאיחוד האירופי. עד כה גייסה החברה כ-17 מיליון דולר מאז שהוקמה בשנת 2016.

TripleW הוקמה על ידי טל שפירא ואמיר אורנים, המכהנים כמנכ”לים משותפים. החברה מעסיקה כ-20 עובדים במרכז הפיתוח שלה בנתניה ובמפעל הייצור בבלגיה. מהחברה נמסר כי רוב העובדים הם בעלי תואר שני ושלישי בכימיה, ביו-לוגיה והנדסה ביו-טכנולוגית. מילניום פודטק עצמה השקיעה כבר במספר חברות ישראליות שעוסקות באיזורי המזון כמו SavorEat שפיתחה המבורגר מודפס בטעם של בשר אמיתי ללא רכיבים מהחי, Pytholon המפתחת צבעי מאכל טבעיים, ו-Tipa המפתחת אריזות מתכלות.

עוד ועוד חברות בוחרות בגיקטיים אינסיידר עוד ועוד חברות בוחרות בגיקטיים אינסיידר רוצים לראות את ההייטק הישראלי מבפנים? היכנסו עכשיו

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

5 תגובות על "פיתוח ישראלי: האוכל שאתם אוכלים היום יהפוך לאריזה של האוכל מחר"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
רונן
Guest

מקסים, הצלחה שלהם היא הצלחה של כולנו.

גדעון
Guest

הלוואי ויהיו עוד ועוד השקעות IMPACT מהסוג הזה.
כל הכבוד, והמון בהצלחה!

עודד
Guest

אז יש תקווה לשינוי האקלים?!

יניב
Guest

כל הכבוד ????
מתי ימחזרו את הזבל בארץ?

יניב
Guest

שמתי אייקונים של מחיאות כפיים ובהודעה זה שם סימני שאלה

wpDiscuz

תגיות לכתבה: