הרשימה ששווה מיליונים: קובץ חדש מכיל את פרטי המשקיעים הישראליים ואיך תגיעו אליהם
רשימה חדשה שזמינה עכשיו ברשת כוללת שמות של יותר מ-100 משקיעים ישראליים, פרטי הקשר אליהם ובאילו תחומים הם משקיעים. מאחורי הרשימה עומד המשקיע והיזם אדן שוחט
המכשול הגדול ביותר שעומד בפני יזם שרוצה לגייס השקעה, הוא כיצד להגיע למשקיע הנכון. קודם כל, למצוא משקיע שאכן מתעניין ומשקיע בתחומי העיסוק של המיזם ושנית, כיצד להגיע אליו – טכנית. אדן שוחט, יזם סדרתי (face.com שנמכרה לפייסבוק ו-aternity) ומשקיע ותיק ובעל ניסיון (קרן ג’נסיס בעבר וקרן Aleph עכשיו), רוצה לעזור לכם היזמים ויוצא ביוזמה חסרת תקדים שמרכזת על גבי מסמך אחד את שמות כל האנג’לים בישראל, דרכים ליצירת קשר ופרטים אודות ההשקעות אותן הם מחפשים.
רשימה יקרת ערך עם טוויסט חברתי
הרשימה שיצר שוחט, שהיא הראשונה מסוגה להתפרסם בפומבי, מכילה שמות של כ-130 אנג’לים ישראליים. בנוסף לשמות מופיעים הסטארטאפים בהם כל משקיע היה שותף, מקום מגורים ופעילות, שם החברה בה הוא פעיל, תחומי עניין עיקריים להשקעה ותחומי עניין משניים, סכום השקעה מינימלי ומקסימלי, רמת פעילות (כמה השקעות ביצע אותו משקיע) – לבסוף, כוללת גם הרשימה מידע האם המשקיעים מבצעים השקעות חוזרות בשלבים מאוחרים יותר של המיזם (Follow on).
החידוש ברשימה, מעבר לפומביות ולהיקף שלה, הוא שהיא שיתופית לגמרי. שוחט פתח מסמך גיליון אלקטרוני ב-Google Sheets, שכל אחד יכול לראות, לערוך, לתקן ולהוסיף פרטים מהידע ומהניסיון שלו. בשיחה עם גיקטיים הסביר שוחט כי הרשימה התחילה מ-15 אנג׳לים שמהם קיבל שוחט רשות לפרסם את הפרטים וכל המשקיעים האחרים נוספו לאחר מכן על-ידי הקהילה. כמו כן, הוסיף שוחט כי אם אנג’ל לא נמצא ברשימה ומעוניין להוסיף את עצמו, או לחילופין, אנג’ל לא מרוצה מכך שהוא מופיע ברשימה – אין בעיה והם מוזמנים לתקן או למחוק את הערך המתאים. כמו כן, משקיעים המעוניינים שיגיעו אליהם באמצעות חיבור ממכר משותף בלבד מוזמנים לציין זאת במקום כתובת המייל שבקובץ (בין המשקיעים שכבר בחרו באופציה האחרונה ניתן למצוא את אחד מהאנג׳לים הישראלים המוכרים ביותר, אורן זאב).
מרגע שהתפרסמה הרשימה נכנסו אליה מאות משתמשים, ששינו וערכו אותה כך שתהיה הכי מעודכנת. בנוסף, כוללת הרשימה עוד רשימה גולמית של שמות שנאספו על ידי שוחט מהרשת, וזקוקים לעדכון, וכן, רשימת סטארטאפים שמחפשים השקעת סיד.
בתגובה לגיקטיים מסר שוחט: “אנחנו פה ב-Aleph אוהבים מידע ואנחנו חושבים שהוא צריך להיות חופשי ונגיש לכולם. הכל התחיל כפרויקט של כמה שעות, אבל עכשיו, בזכות המאמץ המשותף, הושקעו בפרויקט כבר עשרות שעות עריכה משותפת – וזה מגניב!”.
טוב הרגתם אותנו, איפה הלינקים?
אם אתם מעוניינים רק לצפות ברשימה, השתמשו בלינק הבא:
http://bitly.com/ViewIsraeliAngels
אם אתם רוצים גם לשנות ולערוך, השתמשו בלינק הבא
http://bitly.com/IsraeliAngels
הערה: האופציה של עריכה מוגבלת ל-50 משתמשים בו זמנית. במידה ולחצתם על הלינק והגעתם לגרסה לצפייה בלבד, כנראה שיש כרגע יותר מ-50 עורכים שנמצאים בקובץ ותצטרכו להמתין עד שיצאו מספיק אנשים.
הגב
11 תגובות על "הרשימה ששווה מיליונים: קובץ חדש מכיל את פרטי המשקיעים הישראליים ואיך תגיעו אליהם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כל מי שמחזיק ביד את הספר של IVC מחזיק רשימה יותר מעודכנת, יותר מפורטת ויותר מעמיקה…
קודם כל לטמי יש להוריד את הכובע על היוזמה וההשקעה. מראה איכפתיות.
לטענתך, הספר יוצא פעם בשנה ועולה 550 שקל.
המחיר הוא לא הבעיה למי שרציני, אבל הפעם בשנה פוגע בטיעון של ״יותר מעודכן״.
אין לי את הספר. אתה לא חושב שרשימה ״חיה״ נותנת משהוא מעודכן בהרבה לצרכי החברות? הרי טווח של שנה הוא נצח
א. זה טוב מאד
ב. צריך להוסיף עמודה לציון/דירוג מהיזמים שכבר נפגשו עם אותו משקיע – משהו בסגנון TheFunded. כנ”ל אגב לגבי הסטאראפים שמחפשים סיד (ציון מהמשקיעים ליזמים). אם כבר שקיפות – אז עד הסוף…
דירוגים משאיר פתח לדברים מאוד סוביקטיביים ומעבר לזה, אינטרסנטיים או אפילו סגירת חשבונות.
איך מוספים משקיעים נוספים?
הרשימה באמת חייה ?
ניסיתי לפנות למספר לא מבוטל של “אנג’לים” מהרשימה ולא היה מענה
אם באמת יש לכם יכולת השקעתית בסביבות החצי מליון ש”ח
יש לנו את ההשקעה המשתלמת ביותר עבורכם
לפניות: shaytsmls@gmail.com
לרציניים תתואם פגישה עם מנכ”ל החברה התכלול פרזנטציה מקיפה ושקופה לגבי מהות החברה
מה החזון ואיך הוא יתלבש על המציאות? וכמובן הצפי הריווחי
לפניות בטלפון – 052-6768130 שי דרזי
חצי מיליון זה לא המון אבל די יומרני לחשוב שמישהו יצור איתך קשר בעקבות הודעה כאן כאשר לרוב היזמים הם אלו שרודפים אחרי המשקיעים והעובדה המצערת שרוב המשקיעים חושבים שהם איזה אלוהים שהיזמים חייבים להם משהו.
חצי מיליון זה לא המון אבל די יומרני לחשוב שמישהו יצור איתך קשר בעקבות הודעה כאן כאשר לרוב היזמים הם אלו שרודפים אחרי המשקיעים והעובדה המצערת שרוב המשקיעים חושבים שהם איזה אלוהים שהיזמים חייבים להם משהו.
אני מחפש משקיע לספר ילדים מוזיקלי השקעה לא גדולה שנותנת סיפוק
אשמח אם יש פה מישהו שמוכן להשקיע
0506077503 שי
Hi
We are a body that is looking for investors to grow and produce medical cannabis We are about to end the process of obtaining a license to grow production and distribution in a world in Central America we want to call only serious body. For further information, please contact
Natan barahs
E natanba5@gmail.com.
Or skype natanba.
Regards
Natan
Chan Ne | hen3885@walla.com | Angel | israel | $25-$100K|
looking for up and coming startups t