שירות הסטרימינג TIDAL השיק מינוי חינמי רק בארצות הברית – אבל זה לא צריך לעצור אתכם
שירות המוזיקה של האודיופילים מנסה להתחרות באפל מיוזיק וספוטיפיי, ובדרך לשם משנה את שיטת התמלוגים של המעריצים הגדולים ביותר וגם מוסיף אפשרות חינמית חדשה
למרות שבשנים האחרונות ספוטיפיי ואפל מיוזיק תופסות פחות או יותר את כל תשומת הלב בעולם הסטרימינג למוזיקה, שירות המוזיקה TIDAL עדיין חי ובועט – בעיקר הודות לאיכות הסאונד המוצלחת שלו. רגע לפני שגם ספוטיפיי תשיק מינוי באיכות גבוהה ורגע אחרי שאפל מיוזיק כבר עשתה את זה ללא תוספת תשלום, גם TIDAL רוצה לפתות אתכם לנסות אותה, ובשביל זה היא משיקה לראשונה מינוי חינמי לחלוטין. אמנם הוא זמין רק בארצות הברית, אבל אנחנו כאן כדי לעזור.
כמה קליקים ואתם מסודרים
המינוי החינמי החדש של TIDAL מאפשר כמיטב המסורת גישה לכל ספריית המוזיקה של השירות, אך עם "הפרעות מוגבלות" (כלומר, פרסומות) ואיכות סאונד מקסימלית של עד 160kbps. לא מדהים, לא נורא. אתם גם כמובן לא מקבלים גישה להורדת מוזיקה להאזנה ללא חיבור רשת וגם מפספסים את אפשרות הוידאו ועוד כמה אפשרויות התאמה אישית שמשתמשי טיידל מאוד אוהבים. מצד שני – זה בחינם.
אבל מי מכם שכבר רצה להתנסות בשירות של האודיופילים וניסה לעשות זאת מישראל כבר גילה שהמינוי החינמי לא מופיע בשום מקום, וזאת לאור העובדה שהוא כאמור קיים כרגע רק בארצות הברית. גישה מישראל תוביל אתכם להתנסות חינמית בשירות המלא ואז תשלום.
אז עשינו מה שכל גיק היה עושה, הפעלנו את ה-VPN (במקרה שלנו, Express VPN), ותוך רגע קיבלנו את האופציה להירשם למסלול החינמי החדש. לשם הבדיקה, עברנו למחשב אחר ללא VPN פעיל, והמינוי החינמי עדיין עבד כראוי, כך שמדובר במעקף לא רע.
עם זאת, כרגיל נסתייג ונגיד שזהו עדיין מעקף, ומעקפים נוטים להיסגר על ידי החברות שרוצות להישאר בשליטה מלאה, כך שיכול להיות שאפשרות ההרשמה עם VPN תיחסם, או שמשתמשים שיזוהו ככאלו שנרשמו באמצעות שירות כזה או אחר יחסמו מהשירות או שהמינוי החינמי שלהם ינוטרל. איך אומרים? האחריות כולה עליכם.
טיידל מנסה לשמור על המעמד של השירות של חולי המוזיקה
בנוסף למינוי החינמי החדש, טיידל בעצם שיפרה את ההצעה של המינויים שלה בתשלום, כך שהמינוי הסטנדרטי שעלה 9.99 דולר לחודש הוא כעת Tidal HiFi עם סטרימינג באיכות של עד 1411kbps, מה שבעצם משווה את ההצעה של טיידל לזו של אפל מיוזיק שמציעה האזנה באיכות גבוהה ללא תוספת תשלום (גם אמזון מיוזיק ביצעה מהלך זהה מיד אחרי ההכרזה של אפל. תחרות היא דבר נפלא).
בנוסף למינוי החינמי והמינוי הסטנדרטי בתשלום, טיידל הוסיפה מינוי חדש בשם Tidal HiFi Plus בעלות של 19.99 דולר לחודש, שנותן לכם גישה לפורמטים באיכות גבוהה אפילו יותר וגם לפורמטי "סאונד תלת מימדי" כמו Dolby Atmos ו-Sony 360. ואם זה לא מספיק, טיידל רוצה להראות שהיא פועלת למען האומנים, ומסבירה שבכל חודש אחוז מסוים מדמי המינוי של משתמשי HiFi Plus יוזרם ישירות לאומנים המושמעים ביותר שלהם, והם יוכלו לראות זאת בפיד של האפליקציה. בנוסף, ב-2022 טיידל טוענת כי התמלוגים שמחולקים לאמנים ממשתמשי HiFi Plus יעברו רק על פי השימוש של אותם משתמשים, כך שגם כאן המשתמשים בעצם יוכלו להרגיש שהם תומכים באומנים שהם מאזינים להם.
הגב
9 תגובות על "שירות הסטרימינג TIDAL השיק מינוי חינמי רק בארצות הברית – אבל זה לא צריך לעצור אתכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חשוב לציין שב Apple Music מקבלים ב 20 ש"ח איכות Hi-Res וב Tidal איכות HIFI, אבל ל TIDAL יש איכות גבוהה גם במחשב שם אפל מפגרת מאחור עם איכות של 320Kbps במקסימום…
מי צריך יותר מ – 320? מי צריך יותר מ – 256 ???
אנשים שרוצים לשמוע מוזיקה ברמה הכי גבוהה שיש והכי נאמנה למקור? בתור audiophile אנלא יכול לסבול 320. עברתי לאפל מיוזיק אחרי 5 שנים בספוטיפיי רק בגלל ה-lossless שלהם
לא מדויק. באייטיונז בווינדוס ניתן לשנות בהגדרות ל-48KHZ וצריך להיות מחובר כרטיס קול. ובמאק יש אפשרות באפל מיוזיק בהגדרות בדיוק כמו באייפון
אני מנוי בגלל שאני לא רוצה להשתייך לחברת ענק יותר מדי
יפה, אידיאולוגיה מעניינת.
יש צדק…
בעוד לספוטיפי יש קליינט ללינוקס, בTidal זה לא קיים בכלל
כתוצאה, הדפדפן מגמגם כששומעים באיכות מאסטר וזה גורע משמעותית מהחוייה
עד שלא יתמכו כמו שצריך בלינוקס, ויתרתי
חשוב לציין את Deezer שקיימת פה ונותנת שירותי הייפיי ב29₪ עם ממשק סופר מתקדם הרבה יותר מספוטיפיי, אפל וטיידל
אני מכור לשירות וממליץ בחום לאודיופיל ולכל אחד שמחפש איכות, ממשק פונקציונלי צבעוני ואין ז׳אנר מוזיקה שלא תימצא במאגר
איך האיכות ביחס ל Tidal?
כי באפל מיוזיק למשל גם ה loseless על הפנים