חדש: צלמו עם הסמארטפון עבירת תנועה והנהג יקבל דוח מהמשטרה
כמעט לכולנו כבר יש סמארטפון על הדשבורד אז למה שלא נשתמש בו כדי לתעד את כל הנהגים שמסכנים אותנו על הכביש? זה בדיוק מה שמציע לכם מיזם חדש של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, אגף התנועה במשטרת ישראל ועמותת ׳׳נתיב בטוח׳׳
גם הנהגים הכי מסוכנים ומועדים לעבירות תנועה לא יעיזו לנהוג בצורה פראית ומסכנת חיים ליד ניידת משטרה; אולם מכיוון שמספר הניידות מוגבל, אנחנו זוכים לא פעם להבחין בנהגים פרועים שמתעלמים מחוקי התנועה ומסכנים כך לא רק את עצמם, אלא גם את שאר הנהגים. מיזם חדש יאפשר לכל אחד מאיתנו לצלם את העבירה, לגרום לנהג להישפט ולהיענש ואולי להגביר כך את ההרתעה.
הוידאו נשלח בעזרת פקודה קולית
הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים יחד עם אגף התנועה במשטרת ישראל ועמותת "נתיב בטוח", השיקו מיזם חדש בשם "שומרי הדרך – שינוי חברתי בכבישים". המטרה של המיזם היא להילחם בתופעת הבריונות בכביש וליצור הרתעה בעזרת אמצעים טכנולוגיים.
ככה זה עובד: מתנדבי המיזם מתקינים את האפליקציה הייעודית שפותחה במיוחד בהשתתפות מומחים לאבטחת מידע ומומחים לחקר תאונות דרכים מהטכניון. המשתמשים מפעילים את האפליקציה בתחילת הנסיעה, והיא מצלמת באופן רציף את הכביש ואת כלי הרכב הנראים מהשמשה הקדמית. כאשר המשתמש מבחין בעבירת תנועה הוא נותן הוראה קולית ומסביר בקולו את מהות האירוע שזה עתה ראה. המערכת שולחת אוטומטית את הדיווח בצורה מאובטחת למרכז הסינון והבקרה המיוחד שהוקם ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים.
כל תיעוד שמתקבל נבדק היטב, כדי לראות האם ניתן לזהות בבירור את עבירת התנועה ואת פרטי הרכב. אם אכן הוידאו שהתקבל מתעד עבירה חמורה ומסכנת חיים, הוא מועבר באופן מאובטח למשטרת ישראל לטובת המשך טיפול והגשת דוחות או העמדה לדין של מבצע העבירה.
מאות פניות כבר הועברו למשטרה
במסגרת הפיילוט שנערך בשנה האחרונה, תיעדו המתנדבים כ-7,500 עבירות תנועה, כשמאות מתוכן כבר עברו לטיפול המשטרה ומרביתן הסתיימו בדוחות. אבל, לפני שאתם מחפשים את הלינק להורדת האפליקציה, שימו לב שכדי להשתמש באפליקציה אתם חייבים לעבור סינון ראשוני.
בשיחה עם גיקטיים סיפרה מוריה מלכה, דוברת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, כי הרשות בודקת קודם כל אם אין למועמד עבירות תנועה חמורות בחמש שנים האחרונות. לאחר מכן נבדק מקום מגוריו של המועמד, כדי לאזן את הפרישה הגיאוגרפית בכל הארץ וכן גילו, מכיוון שמתקבלים רק משתמשים מעל גיל 30. על פי מלכה, מרגע השקת הפרויקט לפני כשבוע ועד היום נרשמו כבר למעלה מ-5,500 אזרחים באתר הרשות במטרה להצטרף לפרויקט ובימים הקרובים תחל הרשות בגיוס מתנדבים חדשים.
האם אתם שומרים על האנונימיות של המשתמש שצילם עבירה?
מלכה: "אכן, האפליקציה משאירה את המתנדבים אנונימיים. מבצע העבירה אינו יודע מי צילם אותו. אך, רק במקרה בו יתקיים הליך משפטי סבוך הכולל ערעור יש אפשרות שפרטי המתנדב ייחשפו. הניסיון מוכיח כי בינתיים למרות עבירות רבות, כולל כאלה שהגיעו לבית המשפט, בפועל זה לא קרה".
מה לגבי מצלמות דשבורד. יש נהגים רבים בישראל שעושים שימוש במצלמות כאלה. האם שקלתם להשתמש בוידאו שהם מצלמים גם כן?
מלכה: "אנו בוחרים בקפידה כל מתנדב שאנו מוסיפים למיזם, לכן, לשאלתך, לא כל בנאדם עם מצלמת דשבורד יוכל לצלם ולהעביר. יש עם זה קושי גם מבחינה משפטית ומבחינת אבטחת מידע".
נשמע לי מגניב ואני רוצה להתנדב. איך אני עושה את זה?
מלכה: "כרגע אנו יוצאים לסבב גיוס ראשון מתוך האלפים שכבר נרשמו, אז אנו לא זקוקים לעוד מתנדבים. אבל, מי שמעוניין להצטרף בעתיד, יכול להירשם עכשיו באתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים".
וידאו: כך פועל מיזם שומרי הדרך
בישראל ובארצות הברית כבר קיים מיזם פרטי דומה
המיזם החדש מצטרף למיזם אחר דומה שכבר קיים ופעיל בישראל של חברת Nexar (נקסר) הישראלית; הטכנולוגיה שפיתחה Nexar הופכת גם היא את הסמארטפון של המשתמש למעין מצלמת דשבורד, אולם בנוסף לדיווחים שלו היא גם משתמשת באלגוריתמיקה מורכבת של ראייה ממוחשבת, כדי לנתח את הוידאו, למפות את התנהגויות הכביש המסוכנות ולרשום את מספרי לוחיות הזיהוי של המכוניות המעורבות. עם זאת, ההבדל הגדול הוא שלפחות כרגע מדובר באקוסיסטם סגור של החברה, בלי נקודות ממשק עם המשטרה, כמו במיזם "שומרי הדרך".
לקריאה נוספת:
דיווח והתרעה על נהגים מסוכנים בכביש, הכירו את Nexar הישראלית
נקסר מגייסת 10.5 מיליון דולר כדי לדווח ולהתריע על נהגים מסוכנים
הגב
28 תגובות על "חדש: צלמו עם הסמארטפון עבירת תנועה והנהג יקבל דוח מהמשטרה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מדינה של מלשנים מנייאקים, מתנדבים כדי לדפוק אחד את השני חינם חינם
מעדיף להיות מלשין מניאק מאשר שיום אחד איזה חלאה כזה יהרוג אותי ואת המשפחה שלי
הוא עדיין יהרוג אותך רק אם קנס שיגדיל למדינה את הקופה
צודק לחלוטין
נהג עבריין בכוונה צריך לשלם ביוקר
כן רק שלא יתחילו גם להלשין על גניבה, רצח ואונס.. אז נהיה ממש מלשנים!
נראה אותך מדבר אחרי שחס וחלילה מישהו מהמשפחה שלך יפגע בתאונת דרכים.
מי שדופק את זה העבריניים שמסכנים את החיים שלכם
חדש: השתמשו כמה שיותר בסאמרטפון שלכם בזמן נהיגה ואם יצאתם בשלום דווחו על עברות של נהגים אחרים בכביש! מדינת חלם
מישהו פה לא קרא את הכתבה..
מיזם מעולה. חבל שהם מתנהגים כאילו הם עושים טובה למתנדבים שלהם במקום להיפך. הם באשכרה מבקשים ממליצים כדי לצרף אותך!
זה דווקא הגיוני צריך לסנן את מי שמשתמש, אני יכול לחשוב על כמה פרמטרים שהייתי פוסל בגללם.
עוד רעיון חשוב:לצלם כוניות בחניית נכים ולשלוח לבדיקה האם יש להם תו נכה
עוד רעיון חשוב:לצלם מכוניות בחניית נכים ולשלוח לבדיקה האם יש להם תו נכה
גועל נפש, 99% מהמקרים יהיו סתם ניסיונות לסגור חשבון עם מישהו שעקף בתור או משהו כזה- שום תרומה למלחמה בתאונות הדרכים.
הציבור לא צריך לעשות את עבודת המשטרה ומשרד התחבורה- במקום להשקיע במצלמות קזינו (לא מצלמות אדום! ולא מצלמות בכבישים אדומים! סתם מצלמות באיזורים אסטרטגיים כלכלית!), ניידות ואופנועים יקרים מדי – שישקיעו יותר בתשתיות – בהרחבת כבישים ובניית מחלפים.
אנחנו גם ככה חשים שאו שמישהו דופק אותנו או שאנחנו אותו, אין צורך להביא את זה לכביש ביתר שאת.
נ.ב
בנוסף פתאום יהיו המון ״מרדפים״ לא מורשים של מתנדבים שרוצים לתפוס מישהו.
תיאור הפרויקט במילה אחת – טיפשות.
בדקתי את השירות לעומק ואתה טועה בכמה נקודות: האנשים ממויינים ודבילים שמנסים לסגור חשבונות לא ייכנסו, מה גם שהדוח לא אוטומטי אלא עובד בדיקה של המשטרה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.מי שיעשה מרדף תשלל ממנו הזכות להשתמש באפליקציה.
אתה צודק בכול מה שקשור בתשתיות ומצלמות המהירות
אם דבילים שמנסים לסגור חשבונות לא נכנסים – רוב שוטרי ישראל פסולים…
עזבו אותי מהפרוייקט, איזו דוברת שווה יש להם!
קראתי בעיון על המיזם הנהדר הזה אבל לא ברור לי מדוע אתם לא פותחים את זה לכמה שיותר נהגים .
לדעתי ככל שיצטרפו נהגים למיזם תהיה להם /לנו יותר מודעות לעבירות שמבצעים הנהגים, וכך כולם "יפחדו מכולם".
מלשינים, אומנם נכון שהמטרה באה לעשות משהו חכם וצודק אבל זה לא דרך לגרום לנהג להלשין בזמן נהיגה בכביש, לא יקח הרבה זמן עד שיקום איזה עו"ד וישים לזה סוף
חחח
מה הבעיה לשנות מספר רישוי בווידאו ולדפוק אחרים.
כיום בדקה ניתן לערוך כל דבר
האח הגדול – על הדשבורד. פעם היה שם רק כלב שהנהן עם הראש…
רעיון גרוע, ואז יבוא בחור עם תוכנה גרפית ויצור איזה עבירה שהוא רוצה.
להזכירכם, כשצולם בכיר במשטרה נוסע במהירות מופרזת נאמר על ידי הדוברות שלא ניתן לתת דו"ח על סמך תמונה שצולמה ללא שוטר שצילם אותה. מעניין מה יקרה אם יצולם שוב בכיר במשטרה מבצע עבירת תנועה באמצעות האפליקציה הזו. באותו הרגע כל הפרויקט ירד לטימיון.
כרגיל מתעסקים בלהעניש. רק הפעם הממשל או ארגון שמקצועיותו מוטלת בספק רוצים לרתום אזרחים להתלונן על אזרחים ולגרום לעליה בלחץ בסיר הלחץ הקיים. במקום להתרכז בחינוך לאנשים להתחשב בשאר האנשים שמסביבם מנסים לשסות אותם בהם.
הבעיה היא לא מהירות, הבעיה היא מהירות שלא תואמת את תנאי הדרך. וכדי לפתור אותה לא מענישים. מחנכים.
חשוב שזהות המדווח המתנדב תהיה גלויה אחרת שמדובר ב"מלשינון".
איך יוצרים קשר עם המקום שאליו מגיעים כל ההלשנות?
איך ניתן ליצור קשר למקום שאליו כל ההלשנות מגיעות? לאיפה זה בכלל מגיע? זה אגף במשטרה או למקום אחר?