האפליקציה הזו היא הסיוט הכי גדול של מורים למתמטיקה ומרצים לאלגברה ליניארית
עם PhotoMath אתם פשוט מכוונים את המצלמה לתרגיל או משוואה ומקבלים את התוצאה ואת כל שלבי הפתרון. גאוני או נוראי?
בעונה הרביעית של The Big Bang Theory ("המפץ הגדול") עולה ללאונרד רעיון אדיר: אפליקציה שפותרת משוואות דיפרנציאליות. עכשיו, נראה שהרעיון שלו הפך כבר למציאות בעזרת חברת microblink שפיתחה אפליקציה בשם הלא-כל-כך מפתיע PhotoMath. ואם עד עכשיו היה חשש במערכת החינוך וההשכלה הגבוהה משימוש בסמארטפונים לצורך רמאויות בבחינות, עכשיו החשש הזה הופך להיות מוצדק מתמיד.
מכוונים מצלמה ומקבלים תשובה
PhotoMath פועלת בצורה הכי אינטואיטיבית וקלה שיכולה להיות, פשוט על ידי שימוש במצלמה של הסמארטפון שלכם. לאחר הפעלת האפליקציה, אתם מכוונים את המצלמה לעבר המשוואה או התרגיל, ותוך שניות, מבלי בכלל שתלחצו על כפתור אחד, יופיע הפתרון על גבי המסך. ככה פשוט. כדי להגיע לפשטות הזו עושה האפליקציה שימוש באלגוריתם OCR מתקדם ומהיר שמזהה את התווים והספרות שמופיעים מולכם.
אבל האפליקציה לא מסתפקת בזה ואם תרצו, בלחיצה אחת, האפליקציה תציג לכם את הפתרון המלא וכל השלבים שנעשו, כדי להגיע אליו. הפתרון מוצג בדרך של שלב אחר שלב, כשהמשתמש יכול פשוט לדפדף קדימה ואחורה בין הצעדים השונים. כרגע תומכת האפליקציה בפעולות אריתמטיות כמו חיבור, חיסור, חילוק וכפל; השיטה העשרונית ושברים; חזקות ושורשים ומשוואות לינאריות פשוטות עם נעלם אחד או שניים; מפתחי האפליקציה מבטיחים שפונקציות נוספות ומורכבות יותר נמצאות בפיתוח ויושקו בזמן הקרוב.
אפליקציה גאונית או נוראית?
בניגוד לרושם הראשוני, הבעיה העיקרית של האפליקציה, לטעמנו לפחות, אינה הרמאות בבחינות. אמנם סמארטפון שמצוייד ב-PhotoMath יכול לחסוך למשתמש זמן יקר במבחן ולסדר לו ציון מושלם, אבל כיום, כל בחינה, החל מחטיבת הביניים וכלה באוניברסיטאות ובמכללות מתחילה בבדיקה של המורה או הבוחן שהשולחן נקי מסלולאריים, כך שחשש זה קצת פחות רלוונטי. לטעמנו, הבעיה העיקרית של השימוש ב-PhotoMath, היא שהאפליקציה עלולה לפגוע במטלות של תרגול עצמי, כמו למשל בעת הכנת שיעורי בית. אז, אין שום דרך לוודא כיצד התלמיד או הסטודנט הגיע לפתרון ותלמידים וסטודנטים עשויים להשתמש בה, כדי להגיע לפתרון נכון, במקום לתרגל לבד. חשוב לזכור כי האפליקציה צעירה יחסית ומפתחיה עובדים כאמור כל הזמן על הרחבה של יכולותיה המתמטיות. לא מן הנמנע כי האפליקציה שפותרת כרגע משוואות פשוטות בעלות 2 נעלמים, תסייע בעתיד גם בחדו"א או בקומבינטוריקה.
האפליקציה זמינה ל-iOS ול-WP. אנדרואידים, קצת סבלנות. אפליקציית האנדרואיד תהיה זמינה בתחילת 2015.
הגב
16 תגובות על "האפליקציה הזו היא הסיוט הכי גדול של מורים למתמטיקה ומרצים לאלגברה ליניארית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
במקום לפתח אפליקציות מתקדמות שיצליחו לפתח את המוח האנושי קדימה מה עושים ?
מפתחים אפליקציות שרק פוגעות במוח האנושי ועושות אותו יותר טיפש ממה שהוא עכשיו.
דפוק לגמרי.
אותו דבר אתה יכול להגיד על המצאת המחשבון..
יש הבדל גדול!!
אפשר לוודא – במבחן! אבל אכן – בעיה והיא באחריות הלומד
איציק דרור, אתה מבין, שזה רק עניין של זמן ושיוף עד שהאפליקציה תעבוד בצורה תקינה?
נוראי הרעיון… יפגע בהמון תלמידים, שיתפתו לא "לבזבז" זמן בתרגול עצמי.
אם זה עובד – זה גאוני.
מפנה את המוח להתעסק בדברים היותר חשובים.
ומאז שיש מכוניות אנשים כבר לא הולכים ברגל.
זה אחלה של דבר, שדרוג של מחשבון פשוט.
מצד שני הם לא מזהים כתב יד ועוסקים רק במשוואות ממעלה ראשונה, וההסבר שלהם ממש פשטני.
סהכ עבודה יפה, בטח לא סיוט של אף אחד, אבל גם לא פותר את כל בעיות היקום
אני מכיר את symbolab . האפליקציה הכי טובה היום לפתרון משוואות מתמטיות, יותר מוולפארם, היא ישראלית ולא הצלחתי להתקיל אותה עד היום. זמינה באפסטור.
עוזר למי שלא יכול לבד. מה הבעיה?
אין כאן שום דבר חדש. תלמידים גם ככה מקבלים חוברות עם פתרון בסוף או שיש להם את התשובות של שנה שעברה (בעיקר לסטודנטים) או שכמו כולם, זורקים לגוגל. המטרה היא ללמד את נתלמיד להציב לעצמו אתגרים ולכבוש אותם גם שהדרך קשה והפתרון בסופו של דבר פשוט… זה המתודה ולא הכלים. נ.ב. בפרספקטיבה של פעם ניתן היה להגיד את זה על מחשבון…
אני תלמיד בכיתה יא וחייב להגיד שלא חשבתי להשתמש באפליקציה בשביל לדלג על שיעורי הבית, אלא כדי לעזור לי בתרגילים בהם לא הצלחתי לבדי. מה גם שהאפליקציה לא מזהה כתב יד ובספרים לא כתובות משוואות כאלה, יש רק את הפונקציה וצריך להשוות במחברת לאפס או לכל דבר אחר.
הכותרת מטעה.
הרי שירותי פתירת משוואות קיימים כבר שנים, גם לסלולאר. והם רק משפרים את הלמידה.
אני לא חושב שמישהו באוניברסיטה לא מכיר את וולפראם אלפא.
התוספת של צילום המשוואה הוא נחמד, אבל לא "הסיוט הכי גדול של מורי למתמטיקה".
tאם תלמיד משתמש בזה כדי לבדוק את תשובתו מיד אחרי הפתירה ואינו צריך לחכות לשיעור הקרוב – הענין מועיל ביותר
אפליקציה חינמית מומלצת ללימוד חשבון הינה "משחקי החשבון שלי" ללימוד ותרגול תרגילי חשבון : חיבור, חיסור, כפל, חילוק, חזקות ועוד…
מצויינת לילדים בכיתות א'-ט'
לינק לאפליקציה:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gilialafia.braintrainer
היי
קוראים