במקום אקזיט מהיר העדיפו לגייס: "כשאתה מקבל הצעות כאלה ביד זה מרגש"
למרות שהסטארטאפ Lightlytics (לייטליטיקס) נוסד לפני פחות משנתיים, הוא כבר טוען כי קיבל הצעות רכישה, אבל החליט Go Big or Go Home
אין יותר מדי ספק שעם המעבר המואץ של ארגונים לפלטפורמות ענן, הלקוחות הרוויחו לא מעט, אבל ה-DevOps הפכו לסוג של צוואר בקבוק עבור הארגון, שצריכים כל הזמן להקצות משאבים, לנהל הרשאות ולעשות לא מעט עבודה די מתישה ורפטטיבית. יש לא מעט חברות ישראליות שמתגייסות כדי להפוך את ניהול סביבות הענן לתהליך קצת יותר סימפטי, ולרשימה הזו אתם יכולים להוסיף עכשיו גם את Lightlytics, שנחשפת היום עם גיוסי Seed ו-A בהיקף כולל של 30 מיליון דולר. וכן, יש להם הסבר למה הם שונים מכל המוצרים הקיימים – מה שבין היתר הוביל גם להצעות רכישה בשלב מוקדם.
מיני-מי בענן
לייטליטיקס פיתחה פלטפורמת SaaS, שמאפשרת סריקה וקבלת תמונה מלאה של פעילות הענן של הארגון, וניתוח של התהליכים המתרחשים בו. אבל אז היא עושה עוד משהו מעניין, כשהיא בונה סביבה תאומה בענן, שעליה היא מריצה סימולציות של השינויים שאתם מכניסים למוצר שלכם, כך שלפני שאתם משגרים את השינויים לפרודקשן, תוכלו לדעת מה תהיה ההשפעה שלהם. כך למשל, הארגון יכול לגלות האם הספריה החדשה שבה השתמשתם תיצור בעיית אבטחה, או האם ה ; שהוספתם יוביל לקריסות ותקלות. לדברי החברה, הפריסה של הפלטפורמה אורכת דקות בודדות, והחיוב מתבצע על פי כמות הרכיבים שיש לכם בענן.
"מה שנעשה מאחורי הקלעים זה שהמנוע הסימולטיבי בונה את המודל של ארכיטקטורת הענן המחודשת בהינתן ונכנס השינוי לסביבה, ומציג תמונת מצב של ההשפעות על כל הסביבה' ולא על הרכיב הבודד ששונה. לאחר מכן המערכת חוזה מראש נפילת שירותים, בעיות אבטחה והאם הקוד מממש את מטרתו", מסביר לנו אור שושני, מייסד שותף ומנכ"ל החברה. בהמשך, הוא מסביר, המערכת יכולה לאפשר לכם גם לראות מי עשה איזה שינוי בקוד, ומה הייתה ההשפעה שלו על הסביבה בדיעבד.
בשנים האחרונות שמענו על לא מעט סטארטאפים ישראליים שרוצים כולם לייצר פלטפורמות ניהול ענן שמיועדות ל-DevOps ול-SecOps כמו env0, SeaLights, Quali, Bridgecrew ועוד – אבל שושני טוען כי "התאום הדיגיטלי" שהפלטפורמה יוצרת הוא ייחודי לחברה, בעוד שאר המוצרים נבנים על ידי חוקים שמוגדרים מראש ומנתחים קוד בצורה סטטית, מה שלטענתו יוצר "רעש רב לצוותים" ומיועד בעיקר לנושאי אבטחה. "אבטחה היא רק אחד ה-Use cases. היכולת לתת תחזית השפעה לפי הפריסה וגם אחריה מאפשרת לצוותים להוריד משמעותית את הזמן שלוקח לפרוס שינויים ולעשות זאת בצורה בטוחה יותר", כך לדבריו.
קיבלו כבר הצעות לרכישה
היום Lightlytics מודיעה כאמור על שני סבבי גיוס, כשהראשון הוא סבב Seed בהיקף של 4 מיליון דולר מאוגוסט 2020, בסמוך להקמת החברה; והשני סבב A בהיקף משמעותי של 26 מיליון דולר בהובלת Energy Impact Partners ובהשתתפות Cervin Ventures, TLV Partners, ו-Glilot Capital Partners. מי שעומדים מאחורי לייטליטיקס הם אור שושני (CEO), שייסד את Cigol שנמכרה למלאנוקס (שנמכרה בתורה ל-NVIDIA); סתיו סיטניקוב (CTO) שניהל את צוות השיווק הטכנולוגי במלאנוקס; ולירן רופמן (סמנכ"ל הנדסה), שניהל את צוות ה-Platform באימפרבה.
לדברי שושני, במהלך השנה וחצי לקיומה של החברה, היא כבר קיבלה הצעות רכישה מצד "חברות סייבר" בתחום הענן לאחר בקשות לשיתופי פעולה אסטרטגיים. "האג'נדה שלנו היא Go big or Go home. בנינו טכנולוגיה ייחודית שיקח לחברות לא מעט זמן להתגבר על ה-Gap, אם בכלל", כך טוען שושני. "כשאתה מקבל הצעות כאלה ביד, והצעות אגרסיבית, זה מרגש, אבל המשקיעים תמכו בנו וברצון שלנו לבנות חברה גדולה וצומחת".
הגב
8 תגובות על "במקום אקזיט מהיר העדיפו לגייס: "כשאתה מקבל הצעות כאלה ביד זה מרגש""
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
שיגידו כמה הציעו להם ואז נדע אם זה מרגש או שהם מחרטטים …
נשמע כמו חרטוט, אם צריך לבדוק את התוכנה אפשר ישירות להשתמש בסביבת בדיקה, אין שום צורך להסתרבל עם עוד פלטפורמה.
ולגבי סריקת הענן, וזיהוי שינויים בסביבה -> זה לא עובד ולא יעבוד, כשיש באג בתוכנה בוודאות לא יעזור להסתכל על גרפים יפים כאלו ואחרים של הפלטפורמות SAAs האלו.
נדרש להבין את המערכת, ואת הקוד כדי לחקור ולפתור את הבאג
ומי מחרטט עכשיו?
החברה מביא IMPACT על שינוי קונפיגורציה (infra as code) ולא על שינוי קוד באפליקציה, כאשר הם מציגים כיצד השינוי ישפיע על כל הסביבה וגם על שכבת האפליציה שרצה מעל. בלבלו פה דברים בכתבה..
יצא לי להכיר מקרוב את הצוות , ואת המוצר, הם באמת עושים משהו שונה בנוף.
שיהיה להם המון בהצלחה!
לכלבה קוראים מיקה !! לא קלאדיו !!
במידה והם לא מחרטטים, זאת נראית אחת הטוכנולוגיות היותר מעניינות שנתקלתי בתחום הזה
או שהם עושים מיררורינג לדאטה עם שינוי מזהים, או דאטה סינטטי מתוחכם מהרגיל.