המנצחת בתחרות Build for Good: אפליקציה שתעזור לכם להיכנס להייטק
תחרות בניית האפליקציות של חברת AppsFlyer הסתיימה עם שלוש אפליקציות חדשות שנועדו להניב פתרונות אמיתיים לצרכים המשתנים שלנו כיום. אז מי כבשו את המקומות הראשונים, ובמה הם זכו?
המשפט “עולם משתנה” קיבל משנה תוקף עם התפרצות הקורונה, אבל הוא משקף נכונה את המציאות מאז שהטכנולוגיה החלה לשמש אותנו בחיי היומיום. עם השינויים התכופים מגיעים גם אתגרים חדשים, וכדי למצוא להם פתרונות החליטה חברת AppsFlyer לפנות לאחד מהמקורות החדשנות הטובים ביותר: סטודנטיות וסטודנטים.
החברה יזמה תחרות ארצית לבניית אפליקציות שהפגישה את המוחות הטובים מכל רחבי הארץ, במטרה ליצור אפליקציות העונות על הצרכים המתהווים של האוכלוסיה ותעזור להניב פתרונות חיוביים במגוון תחומים החל מבריאות וחינוך ועד תקשורת יומיומית.
מאות סטודנטים וסטודנטיות ממוסדות להשכלה גבוהה בכל הארץ הגישו מועמדות לתחרות, במסגרתה קיבלו גם ידע וכלים שעזרו להם לבנות את האפליקציה המנצחת. 25 קבוצות הגיעו לשלבים האחרונים, ומתוכן שש קבוצות העפילו לגמר.
את הזוכים בחר צוות שופטים המורכב מבכירים בתעשייה: רשף מן, מייסד וסמנכ”ל הטכנולוגיות; ליסה זייצ’יק, סמנכ”לית הון אנושי ואופרציה; ברק ויטקובסקי סמנכ”ל מוצר וגיל מרוז סמנכ”ל חדשנות ב-AppsFlyer; ליאור נוי, מנהל תחום סטארטאפים ב-Google; קייט רוזנשיין, מנהלת תחום סטארטאפים ב-Microsoft; וספיר בן הרוש, מנהלת השקעות בקרן Pitango.
במקום הראשון
Skill Base – היזם בשארה זהראן (המכללה הטכנולוגית להנדסאים, אורט בראודה) הקים פלטפורמה למהנדסים צעירים, המחפשים את הצעד הראשון בתעשיית ההייטק. באמצעות האפליקציה שפיתח המשתמשים יכולים לקבל דירוג מחברות מוכרות בתעשייה, המבוסס על פרויקטים שביצעו. כמו כן, הפלטפורמה תאפשר חיבור עם מנטורים בתעשייה לפי ענפים רלוונטיים, ומהווה פתרון לצעירים המחפשים הכוונה וסיוע.
“היה מאתגר מאוד לפתח מוצר בזמן קצר”, אומר זהראן, “התחריתי לבד, ללא חברי קבוצה, ושאר הסטודנטים והתחרותיות גרמו לי לעבוד קשה יותר. אני מרגיש שהשתפרתי מאוד בזמן קצר, קיבלתי פידבק חשוב מהשופטים ובהרצאות נחשפתי לתכנים שלא הכרתי. למדתי המון ואני מעריך שלולא התחרות לא הייתי מגיע לדבר ולקבל פידבקים מבכירים מחברות ידועות”.
זהראן זכה במקבוק פרו, מלגת לימודים על סך 3,000 שקלים, שעות ייעוץ מהחברות השותפות בתחרות וכן גישה לפלטפורמה של AppsFlyer.
מקום שני
LogiNow – אביאור אהרון, אביב דאי ואיתן חסיד (האוניברסיטה הפתוחה ומכללת עזריאלי להנדסאים, בהתאמה) פיתחו פלטפורמה לייעול תהליך התחברות ורישום למערכות. האפליקציה שיצרו מאפשרת להגדיר את הסמארטפון כמזהה אישי לרישום, להתחברות ולבקרה על ידי סריקת ברקוד ייחודי, ללא צורך בסיסמה. הפיתוח נותן פתרון עיקרי לבקרה ושליטה של הורים על מערכות ואתרים שילדים משתמשים בהם, ורלוונטי במיוחד בעידן הדיגיטלי שאנו חיים בו כעת.
השניים זכו באייפונים חדשים, שעות ייעוץ מהחברות השותפות בתחרות וכן גישה לפלטפורמה של AppsFlyer.
מקום שלישי
Food By Mood – אמנון אשכנזי ואנה זלושינסקי (המרכז הבינתחומי הרצליה והמכללה למנהל, בהתאמה) פיתחו פלטפורמה אלטרנטיבית להזמנת אוכל ממסעדות, המאפשרת להזמין באמצעות קבוצות רכישה רגעיות או קבועות (על בסיס מקום או זמן) במדיה חברתית, וכך להתגבר על מינימום הזמנה. בנוסף, בשונה מהאפליקציות הקיימות, הפלטפורמה תאפשר לצפות במנות ולא במסעדות (סגנון טינדר), כך שגם מסעדות פחות מוכרות יוכלו לפרסם את עצמן.
שני היזמים זכו באייפונים חדשים, שעות ייעוץ מהחברות השותפות בתחרות וכן גישה חינמית לפלטפורמה של AppsFlyer.
הגב
3 תגובות על "המנצחת בתחרות Build for Good: אפליקציה שתעזור לכם להיכנס להייטק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נשמע שהזוכה פשוט העתיק את לינקדין בזמן שמקום שני ושלישי הרבה יותר מרשימים.
היזם בשארה יכול להיות זכה רק בגלל מוצאו? נקודה למחשבה.
מעניין לקרוא על כל האעיונות הנוסים שהשתתפו בתחרות הנ”ל
מעניין לקרוא על כל הרעיונות הנוספים שהיו בתחרות הנ”ל