רשת ביתית במהירות 1.2Gbps – מתאמי ה-Home Plug מטפסים מדרגה
מתאמי ה-Home Plug מאפשרים להפוך את רשת החשמל בבית לרשת תקשורת מהירה במיוחד. בשבועות האחרונים, זכתה הטכנולוגיה לזינוק בביצועים באמצעות שורה של מתאמים חדשים
מתאמי ה-Home Plug מאפשרים להשתמש בכבלי החשמל הקיימים כתשתית לרשת ביתית. השימוש במתאם זה חוסך את הצורך לסלול תשתית המבוססת על כבלי CAT5E והוא אינו חשוף למגבלות של חיבורים אלחוטיים. המתאמים "מדברים" האחד עם השני על גבי רשת החשמל ומעבירים את אותות התקשורת על גביה. בסביבה ביתית אחת ניתן לפרוס עד 16 מתאמים שונים, מה שיכול לחסוך כליל את פריסת כבלי התקשורת. יחד עם זאת גם לטכנולוגיה זו ישנן מגבלות.
קפיצת מדרגה
בשבועות האחרונים החלו חברות התקשורת העיקריות לשווק מתאמי Home Plug המבטיחים מהירות של 1.2Gbps. כך למשל חברת TRENDnet החלה לשווק קיט המכונה TPL-420E2K הכולל שני מתאמים התומכים במהירות 1.2Gbps (בעלות של $110) וחברת Netgear החלה לשווק קיט דומה, המכונה PL1200 (בעלות של $79). מתאמים אלה, התומכים בתקנים המתקדמים ביותר בתחום ה-Home Plug, מתבססים על רכיב ה-QCA7500 של חברת Qualcomm וכוללים יציאת LAN אחת הפועלת במהירות של 1G.
חברה נוספת שהחלה לשווק מוצר Home Plug, התומך במהירות העולה של 1Gbps, היא D-Link עם הקיט DHP-701AV (בעלות של $130). למרות שמוצר זה מתבסס על אותו רכיב כמו אלה של TRENDnet ו-Netgear, טוענת D-Link למהירות של עד 2Gbps.
שלושת הקיטים האלה מצטרפים למוצרים דומים של חברת TP-LINK מדגם TL-AV1200 (בעלות של €119) ושל חברת Zyxel מדגם PLA5405 (בעלות של $100) ששיווקם החל לפני מספר חודשים. גרסת 220V של שני דגמים אלה, כולל משלוח "עד הבית", ניתן לרכוש בעלות של כ-550 שקל מ-Amazon באנגליה או גרמניה.
המוצרים של Netgear ו-D-Link עדיין לא נבדקו במבחן ביצועים עצמאי, אבל לאור ניסיון העבר שלי עם מוצרי Home Plug סביר להניח שהמהירות בפועל תהיה בין רבע לשליש מהמהירות המוצרת. הנחה זו מתגברת לאור תוצאת הביצועים של ה-TPL-420EK וה-PLA5405 המעלים ביצועים מקסימאליים של כ-480Mbps וכ-333Mbps, בהתאמה. בנוסף, מבחני ביצועים אלה מוכיחים פעם נוספת שלמימד המרחק בין המתאמים ושלמידת הרעש האלקטרומגנטי על קווי החשמל, השפעה מכרעת הביצועים האפקטיביים של מתאמי ה-Home Plug.
אך למרות חסרונות אלה, כדאי לזכור שמוצרי ה-Home Plug המודרניים, התומכים במהירויות גבוהות, מהווים פתרון חלופי לשרשור אלחוטי של נתבים ויכולים להוות מענה לצפיפות ולרעש האלחוטי סביב תדר 2.4Ghz.
מגבלות המתאמים
הביצועים של מתאמי HomePlug מושפעים מארבעה פרמטרים שונים:
- רעש אלקטרומגנטי – רעש אלקטרומגנטי נוצר על ידי מכשירים המחוברים לרשת החשמל הביתית, הן באמצעות שקעי חשמל והן באופן ישיר (כמו מנורות תאורה). ככל שרשת החשמל הביתית עמוסה יותר, כך הרעש האלקטרומגנטי שנוצר בה יהיה גדול יותר וביצועי מתאמי ה-Home Plug יהיו נמוכים יותר.
- שימוש במפצלי חשמל – מתאם HomePlug שיחובר לשקע דרך מפצל חשמל ("אמבטית שקעים") ישיג ביצועים נמוכים מאלה של מתאם המחובר ישירות אל שקע החשמל.
- איכות חיווט הרשת – במידה ואיכות כבלי החשמל הביתיים והשקעים אינה גבוהה או אם רשת החשמל היא בת שנים רבות, יתקשו מתאמי ה-HomePlug להסתנכרן במהירות גבוהה.
- מרחק – ככל שהמרחק בין מתאמי ה-HomePlug הוא גדול יותר (כלומר החיבור ביניהם מתבצע על ידי חוטי חשמל ארוכים יותר) כך מהירות החיבור ביניהם תהיה נמוכה יותר.
הערה: בניגוד לעבר, מתאמי ה-HomePlug המודרניים יכולים לעבוד גם אם הם מחוברים לפאזות חשמל שונות. כאשר המתאמים מחוברים לפאזות שונות, מהירות החיבור נפגעת אבל לא נקטעת.
הפוסט פורסם לראשונה בבלוג NetCHEIF.
הגב
15 תגובות על "רשת ביתית במהירות 1.2Gbps – מתאמי ה-Home Plug מטפסים מדרגה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זה גם פותר את הבעייה של תשלום חודשי לאינטרנט?
רועי,לא בטוח אם שאלת בציניות אבל אענה בכל זאת: זה מחובר למודם שלך כדי לקבל אינטרנט ולהכניסו לחשמל. זה לא יוצר אינטרנט יש מאין.
דבר אחד אני לא מבין.
איך אפשר להעביר יותר מאחד ג'יגהביט לשניה אם הכרטיס רשת הכי מהיר לפיסי הוא 1 ג'יגהביט לשניה.
אני מכיר חיבורים SFP/QSFP או פייבר שיכולים להעביר מן הסתם יותר אבל זה בסיסקוים מלאנוקסים וכאלה..
אז מה זה משנה אם המתאמים יכולים לדבר ב2 ג'יגהביט לשניה או אפילו 10, אם יש צוואר בקבקוק בכניסת הרשת עצמה ?
המהירות של 1.2Gbps היא תאורטית בלבד וכוללת את כל התקורה (overhead). בפועל, וכפי שכתוב בכתבה המהירות האפקטיבית היא רבע עד שליש מהמהירות המוצהרת כך שכרטיס של 1G עדיין רלוונטי למתאמים מסוג זה.
רוני, יש מתאמים עם יותר מ-PORT יחיד, כך שיש משמעות למהיות גבוהה מ-1GB
חסרון נוסף – בבית עם חיבור תלת פאזי (רוב הבתים החדשים) המתאם לא יכול לדלג בין הפאזות
לא יודע מה פירוש "לדלג", אבל אצלי, שיש לי תלת פאזי, המתאם עובד (עובד גרוע עם ניתוקים רבים-אבל עובד)
המתאמים המודרניים מתמודדים עם חשמל תלת פאזי. יש גם הערה על הנושא בסוף הכתבה.
ניתן לרכוש מכאן: https://www.facebook.com/1484835238416583/photos/a.1513675295532577.1073741828.1484835238416583/1625706827662756/?type=1&theater
המוצר כבר נמכר בישראל (ולכתבה בחרתם תמונה של דגם עתיק)
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PLA5405
היי..רק להבין..יש לי תשתית בזק של 40 מגביט.אז איך מחבר כזה מקפיץ את זה ל 1.2 גיגביט..???
המתאמים הללו מאפשרים (על הנייר) חיבור בין שני מחשבים על אותה רשת (להלן "רשת ביתית") במהירות 1.2Gbps .
קצב התקשורת בינך לבין ספקית האינטרנט לא קשור לקצב התקשורת בין שני מחשבים על הרשת.
תודהה
האם ניתן לחבר 2 סטים של מתאמים על אותה רשת חשמל?