עתיד ה-VR תלוי בדבר אחד, וכולם מנסים לעשות את זה הכי טוב שיש
אלכס האולנד, שהקדים את המטאברס של פייסבוק עם Virbela, מסביר לאן רצות כל חברות ה-VR ואיך יוצרים תחושת "ביחד" בעולם שעובד יותר ויותר מהבית. האזינו לפרק מתוך הפודקאסט Future of Tech
כבר לפני כמה שנים ההתלהבות סביב מציאות מדומה הייתה בשיאה, והציפייה לכך שהטכנולוגיה תהיה בכל מקום הייתה ממשית. אך נראה שזה לא קורה במהירות המצופה.
תעשיית המציאות המדומה בהחלט עושה צעדים בכיוון הנכון. במבחן המציאות, מי שלא נסחפו בהייפ – כלומר, חברות שבחרו בגישה איטית ובטוחה בפיתוח טכנולוגיית ה-VR שלהן, הצליחו פי כמה וכמה יותר מחברות שבחרו לרוץ מהר מדי, ובסוף לא השיגו דבר.
אם נוסיף על זה את העובדה שגם המציאות שלנו השתנתה, כעת כבר די ברור מהו הדבר שבו תלוי עתיד ה-VR: היכולת של חברות למכור או לשחזר דברים פיזיים מהעולם האמיתי אל תוך העולם הווירטואלי. לדוגמה, חברות שונות בעולם הנדל"ן מציגות סיורים וירטואלים בעזרת VR למכירת נכסים (אמיתיים, כמובן). גם מתחמי עבודה וירטואליים מנסים לענות על הצורך של אנשים בחווייה החברתית במשרד בימים שבהם העבודה מרחוק הופכת ליותר ויותר סטנדרטית.
בפרק זה של "Future of Tech" מתארח אלכס האולנד, מייסד Virbela – המטאברס שהקדים את זה של פייסבוק – שהיום עובד על הטכנולוגיה הכי מתקדמת בתחום מבלי להחזיק ברקע טכנולוגי עשיר.
אז מהו התפקיד שלמידה ניסיונית משחקת בעתיד המציאות המדומה, כיצד כל זה הולך להיראות ומה בדיוק קורה עם השימוש ב-VR באימוני חיילים בצבא? האולנד יענה על כל השאלות וגם יצלול לתוך העולמות הווירטואליים שארגונים, חברות ומערכות חינוך משתמשים בהם היום כדי ליצור תחושת ביחד בעולם שעובד יותר ויותר מהבית.
האזינו לפרק המלא:
הגב
5 תגובות על "עתיד ה-VR תלוי בדבר אחד, וכולם מנסים לעשות את זה הכי טוב שיש"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
איך אתם לוקחים את זה לכיוונים שונים ולא רלוונטיים אני לא מבין.
VR זה גיימינג ועוד תחום שלא נזכיר את שמו.
עבודה? תסלחו לי, אם הבוס ירצה שאני אעבוד עם משקפי VR, או שתמציאו טכנולוגיה שתחליף לי את העיניים או שתשפרו את טכנולוגיית המסכים שיושבים סנטימטרים בודדים מול העיניים בכדי שלא יפגעו בראיה אם משתמשים ב-VR לאורך זמן.
עד אז VR זה גימיק נחמד ששווה מדי פעם להוציא ולשחק סימולטורים, כל מני משחקי VR אחרים וזהו.
מוגי, מסכים איתך שהטכנולוגיה, כפי שהיא כיום, מאוד לא נוחה בשימוש ממושך, ולא מותאמת לסביבת עבודה. אבל מהיכן הביטחון, שVR פוגע בעיניים? למיטב ידיעתי, אין אף מחקר כיום שיכול להוכיח את הטענה שלך. כן גורם לכאבי ראש, ולפעמים לסחרחורת בחלק מהמשתמשים, הנושא עדיין נחקר. לדעתי כולנו נופתע מהמהירות בה VR תיכנס לחיינו.
האמת היא כנראה בין שניכם. יש עבודות שVR וAR יתנו להם ערך מוסף – לדוגמה ענף התיירות והבידור וגם ענפים כמו בנייה וסימולטורים. וגם הרבה עבודות שכנראה שלא.
אבל כן יש יותר מדי באז לגבי זה, ככל הנראה בעידוד הגורמים הנכונים – אשמח לשמוע על פריצת דרך שקרתה בענף, חוץ מההכרזה של צוקי.
נוחות, קלות, ואיכות זה הגביע הקדוש של ה vr כרגע לא נוח,לא קל ויש הרבה מה לשפר באיכות התמונה
כתבה מעניינת מאוד