הכללים והסודות: כיצד מחליטים מנהלי הון סיכון במה ובמי להשקיע?
רונן ניר, שותף כללי מנהל ב-Viola Ventures, חושף את השיקולים המרכזיים של מנהלי הון סיכון, ומגלה מהו המנבא הכי מדויק להצלחה של חברות. האזינו לפרק המיוחד של הפודקאסט "Future of Tech" (חלק ראשון)
בעשורים האחרונים הפכו קרנות ההון סיכון לשחקניות מפתח בעולם העסקים וההשקעות, והיום יש מגוון רחב של קרנות בגדלים שונים ותחומי עניין רחבים, המשקיעות בשלבים שונים של מיזמים.
רונן ניר, שותף כללי מנהל ב-Viola Ventures, התארח בפרק מיוחד של "Future of Tech" המורכב משני חלקים ("The Future of Venture Capital: Part 1"). בפרק הוא מסביר שבדרך לביצוע השקעה טובה ישנם שני גורמים קריטיים: גישה ושיקול דעת. הכוונה בגישה היא שיש הכרה והבנה של החברה והיזמים ויש אפשרות לערוך את בדיקת הנאותות הדרושה כדי להבין את הדברים הבסיסיים ביותר הנוגעים לחברה מבפנים ומבחוץ. שיקול דעת פירושו להיות בעלי חזון ארוך טווח ויכולת לראות עתיד לחברה.
לדבריו, משקיעים כיום צריכים לקבל החלטות לפי שיטות ומדדי ביצוע שונים. אחד מהם הוא ה-AAR – התשואה השנתית הממוצעת – שנחשב למנבא המדויק ביותר לבריאות ועתיד ההצלחה של חברה בצמיחה מואצת.
בפרק מסביר ניר מה זה באמת אומר להיות יועץ הון סיכון (VC), סוקר את ההיסטוריה של התחום ומסביר כיצד עולם החדשנות הטכנולוגית והיזמות הם שהולידו את הון הסיכון. בנוסף, ניר גם מסכים לחשוף כיצד בדיוק מנהלי הון סיכון מחליטים במי ובמה להשקיע.
האזינו לפרק המלא:
הגב
3 תגובות על "הכללים והסודות: כיצד מחליטים מנהלי הון סיכון במה ובמי להשקיע?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ספוטיפיי קנו את הפודקאסט?! הוא לא מעודכן כבר חודשים בנגנים רגילים.
ARR
Average Recurring Revenue
לא AAR
יוכי גם אתה טועה – מדובר ב annual recurring revenue, זה המדד בו משתמשים עבור חברות SaaS שמחייבות משתמשים ע"י subscription.