סבב הסיד הגדול ביותר בהייטק הישראלי הפך עכשיו לקצת יותר גדול
הסטארטאפ הישראלי Talon, שפיתח דפדפן מאובטח לארגונים, מרחיב את סבב הסיד שלו ל-43 מיליון דולר. אבל אולי הסכום קצת פחות מפתיע כשמסתכלים על זהות המייסדים
הסטארטאפ הישראלי Talon, שהוקם לפני קצת יותר משנה, הספיק להכריז – חודשיים בלבד לאחר ההקמה שלו, והרבה לפני שהיה מוצר – על ”גיוס הסיד הגדול ביותר בהייטק הישראלי”. עכשיו, כבר יש מוצר ואפילו לקוחות, אבל הסבב הזה מתרחב עוד קצת ועומד על 43 מיליון דולר. המוצר אגב הוא דפדפן מאובטח, שנועד להגן על משתמשי הקצה בארגונים.
דפדפן ארגוני מאובטח
הדפדפן הזה, שנקרא TalonWork, מבוסס כמו כמעט כל דפדפן כיום על כרומיום, פרויקט הדפדפן בקוד פתוח שמובילה גוגל. על פי החברה, הארגונים יכולים להתקין את הדפדפן תוך פחות משעה, ולהגן כך על כל מכשיר של הארגון והעובדים: החל ממחשבים פרטיים, דרך מחשבים ארגוניים ועד מחשבים של עובדי קבלן ואאוטסורסינג. בטאלון מסבירים שהדפדפן שלהם מספק הגנה מפני נוזקות הנמצאות על המכשיר, הגנה על הדפדפן עצמו מפני שימוש בחולשות המנוצלות לצורך גניבת מידע וגישה לא מאושרת למשאבים, וכן הגנה על סביבת העבודה בעת שימוש בשירותי הענן עצמם – כולל מנגנונים המונעים דליפת מידע.
בפועל, מרגע שהדפדפן מותקן, הארגון מאפשר למעשה גישה לכל שירותי הענן הארגוניים רק באמצעותו, וכך נוצרת סביבה סטרילית יחסית בתוך מערכת ההפעלה של העובד, שכוללת בין היתר שמירה של כל הסיסמאות בצורה מוצפנת. שימושים פרטיים – שהכרחיים מן הסתם לעובדים – נעשים בעזרת הדפדפנים הרגילים.
יזמים מוכרים, אנג'לים מוכרים
סדרי הגודל של הגיוס מפתיעים עד שמסתכלים על זהות היזמים. מי שעומד מאחורי טאלון הם שני יזמים ותיקים ומוכרים בסצנת הסייבר הישראלית: עופר בן-נון, המנכ”ל, שהקים בשנת 2013 את חברת הסייבר לרכב Argus (ארגוס), שנמכרה 4 שנים מהקמתה לקונטיננטל הגרמנית תמורת כ-430 מיליון דולר; ואוהד בוברוב, סמנכ״ל הטכנולוגיות, שהקים ב-2011 את חברת הסייבר למכשירי סלולר Lacoon, ומכר אותה גם הוא אחרי 4 שנים לצ׳ק פוינט ב-100 מיליון דולר. חלקו הראשון של סבב הסיד, בגובה 26 מיליון דולר, הובל על ידי קרן Lightspeed Venture Partners ו-Team8 Capital, זרוע ההשקעות של Team8; והשתתפו בו גם יזם ההייטק הסדרתי זוהר זיסאפל, ואנג’לים בולטים מתחום הסייבר כמו ג'ורג' קורץ, מנכ"ל CrowdStrike; יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי Armis; מיכאל שאולוב, מנכ״ל ומייסד Fireblocks; אבי שוע, מנכ״ל ומייסד Orca Security; ואסף רפפורט, המייסד והמנכ״ל של Wiz.
כאמור היום (ב') הודיעה החברה על הצטרפות של משקיעות חדשות – הקרנות Sorenson Ventures ו-Evolution Equity Partners והרחבה של סבב הסיד ל-43 מיליון דולר. טאלון מעסיקה כיום כ-45 עובדים במרכז הפיתוח שלה בישראל ובמשרדים שנפתחו לאחרונה בארה"ב, ועל פי נתוני החברה, המוצר שלה נמצא בשימוש של עשרות חברות, בהן "המעסיקות הגדולות ביותר בארצות הברית".
תחום הדפדפנים הארגוניים המאובטחים הפך לפופולרי בתקופה האחרונה עם מספר חברות שפעילות בתחום, כשהבולטות שבהן הן Talon וחברת Island, שהוקמה על ידי מייק פיי ודן אמיגה, שטרם נחשפה רשמית. על פי דיווח של כלכליסט, גייסה איילנד כ-100 מיליון דולר.
הגב
15 תגובות על "סבב הסיד הגדול ביותר בהייטק הישראלי הפך עכשיו לקצת יותר גדול"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
30-50 מהנדסי תוכנה עם יזמים מבריקים ומשקיעים עם איתנות פיננסית איתנה זה ראוי להערכה.
ואז בא איזה בן 16 גאון מחשבים ופורץ את כל מעגלי האבטחה כאתגר במקרה הטוב או כטרור וריגול תעשייתי במקרה הרע, וכל המאות מיליונים שהשקיעו במערך האבטחה הטכנולוגי נזרק לפח.
אז איך זה שתמיד יש גאון אחד שמצליח לעשות את מה ש50 מהנדסי תוכנה מהטופ של הטופ לא מסוגלים למנוע (את הפריצה)?
כי הילד בן 16 לא צריך לדלוור. אין לו לקוחות, הוא לא צריך לרשום בצד חובות טכניים ולהתפשר על ארכיטקטורה ו"נשים את זה בבקלוג".
יותר קל למצוא טעויות של אחרים, מאשר לא לעשות טעויות בעצמך.
הכל טוב ויפה.אבל הלקוח שבסוף משלם הרבה על הבטחות מסוג "אנחנו יודעים לעצור 0day" שאין להם כיסוי. וכאחד שהיה בתעשיית הסייבר ההגנתי למדתי שהרוב זה כסת"ח ולעמוד ברגולוציות.
קצת מוזר שהם הוציאו כבר מספר רב של כתבות יח"צ והודיעו על סיבוב סיד הכי גבוהה בהיסטוריה, ובמקום ללכת לסיבוב A אחרי שנה, פתחו שוב את הסיד ?!?!
לא הבנתי, נגמר הכסף?
למה עוד סיד? חשבתי שהסיד הכי גדול בהייטק הישראלי יהיה מספיק כדי להגיע עד לראונד איי
Reskin של כרום ב40 מיליון דולר lmao
אוכלים את איילנד בלי מלח
מבחינת צוות פיתוח. איילנד לא מתחרים בטאלון מבחינת טאלנט R&D. מצד שני, צוות ה-Sales והמשקיעים של איילנד לא רואים ממטר את טאלון
אין מצב שהם יסתדרו בלי חוסם פרסומות
ניחוחות 96-97
חח.. הסיד הכי גדול אי פעם היה סיד וישס, והשני בגודלו היה סיד.רתי.לכם.סקנדרי
הסיד הכי גדול הוא גרעיון האבוקדו. כל השאר שטויות.
אז גם אם המוצר הזה יהיה הצלחה כבירה, מה מונע מגוגל פשוט להכניס את הפונקציה הזאת (סט כלים ליצירה של סביבה מאובטחת כדי לגשת למשאבים ארגוניים) לכרום הרגיל שלה?
שום דבר, חוץ מזה שגוגל די גרועים היסטורית ביצירת מוצרי אבטחה, למרות שיש להם מהנדסי על.
הקוד של כרומיום הוא פשוט עצום, ממש כמו מערכת הפעלה.
רק להכיר שם חלקים קטנים וללמוד לוקח לפחות שנה.
אם יצלחו לפתח מוצר שמגן מכל הטרקרים ומונע טביעות אצבע לחלוטין יחד עם הגנות נוספות זה יכול להיות גם מוצר טוב למשתמש הסופי.
מאחל להם המון בהצלחה, זה תחום לא פשוט בכלל