טסלה הציגה רעפים סולאריים חדשים, שנראים טוב ועולים פחות מגג רגיל
בשישי האחרון השיקה טסלה רעפים סולאריים שמחליפים את הגג עצמו ובמקביל מייצרים אנרגיה. זוהי הגרסה השלישית של המוצר מאז הכרזתו לפני 3 שנים, ולדברי מאסק: ”זה הדבר האמיתי”
טסלה אולי מוכרת לנו בעיקר כיצרנית של רכב חשמלי חכם, אבל החברה הגיעה גם לכמה הישגים בתחום הסוללות והאנרגיה המתחדשת. בסוף השבוע האחרון השיקה החברה את ה-V3 Solar Roof: הגרסה השלישית של הרעפים הסולאריים שלה לשימוש ביתי. לדברי המייסד והמנכ”ל, אילון מאסק, החברה תחל בהתקנות הראשונות כבר בשבועות הקרובים והיא מקווה להגיע ל-1,000 גגות חדשים בשבוע ול-100 מיליון בתים בעולם בסך הכל.
החברה הכריזה לראשונה על המוצר לפני כשלוש שנים, במהלכן ערכה ניסויים בשתי גרסאות. בזמן הזה ספגה החברה ביקורות על כך שמספר ההתקנות לא עמד בציפיות, ובשבוע שעבר אמר מאסק כי “בשתי הגרסאות הקודמות עדיין נאלצנו לפתור בעיות, אך הגרסה השלישית סוף סוף מוכנה לדבר האמיתי”.
לנהל את הצריכה באפליקציה
הדבר הראשון שקופץ לעין הוא עיצוב המוצר המרשים, שכן לא מדובר בפאנלים סולאריים שמותקנים על גגות הבתים, אלא כאלו שמוטמעים בתוך הרעף עצמו ובמקביל מייצרים אנרגיה. את צריכת האנרגיה ניתן לנהל באמצעות האפליקציה של טסלה, בה אפשר לראות את הצריכה עולה ויורדת בזמן אמת וכן לראות את היסטוריית צריכת האנרגיה שלכם.
באתר המוצר כבר ניתן להזמין את ה-V3 ואפילו לקבל אומדן מחירים: 42,500 דולר לכ-200 מ”ר, עם פאנלים סולאריים של 10 קילוואט. באתר מצוינות גם הטבות שניתנות (כרגע לאזרחים אמריקאיים בלבד) ומוזילות את המחיר. בישראל, אגב, מחירה של מערכת סולארית מתחיל בכ-30,000 שקלים, אך צריך לזכור שהמערכת של טסלה היא גם גג וגם פאנלים סולאריים, כך שלמעשה היא זולה יותר ממחירו של גג רגיל בלבד.
אך היתרון הזה הוא גם אתגר גדול לטסלה. לדברי מאסק, החברה התעסקה רבות רק בפיצוח תהליך ההתקנה של ה-V3. כדי למצוא את הפתרון הטוב ביותר החברה ערכה מעין “התקנתון”, או סוג של האקתון, שבו שני צוותים התחרו זה בזה כדי לצמצם את זמן ההתקנה. בהמשך, הכוונה היא להכשיר גם מתקינים חיצוניים, כך שכל מתקין גגות מורשה יוכל לתת שירות גם ל-V3. המטרה הסופית כמובן היא להתקין את המוצר מהר יותר מגגות אחרים ובטח ממערכות סולאריות אחרות.
ה-V3 מגיע עם אחריות של 25 שנה, ועל אף שהפאנלים של טסלה קצת פחות יעילים מפאנלים סולאריים מסורתיים, הגג ככלל מגיע לביצועים אנרגטיים טובים יותר בזכות שטח הפנים הגדול שהוא מכסה.
הגב
21 תגובות על "טסלה הציגה רעפים סולאריים חדשים, שנראים טוב ועולים פחות מגג רגיל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
גאוני!
הם לא עולים פחות מגג רגיל, הם עולים פחות ממערכת סולארית + גג.
כמה עולה לעשות גג רגיל בארה”ב?
בהתחשב בכך שזה במקום גג בשלב הבנייה זה באמת יכול לצאת יותר זול (אולי)
2000 מ”ר ורק 10 קילו וואט ? זה בקושי 5% מההספק של מערכת עם פנלים רגילים….
מצד שני זה מחליף את הגג ועולה פחות מהפנלים הסטנדרטיים, השאלה כל כמה זמן צריך לנקות אותם ואחרי כמה זמן היעילות שלהם יורדת, צריך לקחת בשחבון את כל הפקטורים בשביל לראות אם זה שווה…
לדעתי זה 200 ולא 2000 מר
זה כנראה 2000 פיט מרובע ואז זה מקביל לכל 200 מ”ר
בדקתי באתר של החברה.
אכן מדובר על פיט ולא על מטר.
לפחות בתרגום לעברית, כל המספרים לא אומרים כלום ואפילו מטעים. 2000 מ”ר ??? אולי פיט רבוע? 10 KW ???
וזה מחליף את הרעפים בלבד ולא את השלד עליו הם מורכבים, בארה”ב יש דמוי רעף מכל מיני חומרים זולים ולא רעפים מחרס טרקוטה כמו אצלנו
V3 – הפעם הפאנלים של טסלה לא יציתו את הסניפים של וולמארט?
היה לי רעיון דומה כבר לפני עשור אבל כל אחד שפניתי אליו אמר שזה בתלי אפשרי
היום אני מצטער שלא חיפשתי ממון ועשיתי את זה לבד
רעיון זה לא מספיק, ורוב הכסף הוא לא של אילון אלא של משקיעים.
אילון הוא מותג לכן אין לו בעיה לגייס משקיעים לרעיונות ההזויים ביותר.
האנושות הוכיחה שאם יש כסף וצורך אמיתי אין אתגר הנדסי שלא ניתן לפיצוח.
בארץ יש לזה פחות פוטנציאל כי כמות הבתים עם גגות הרעפים קטנה בהרבה
דווקא לא הזוי בכלל. זה מאוד הגיוני. (וגאוני). רק לא חשבו על זה קודם..
חשבו חשבו
כבר לפני עשר שנים
גם לאלון מסק זה היה לא פשוט, וזה עדין לא חדר שוק, שהוא שמרני מטבעו
ועוד א דובר על הרגולציה והיכולת זיכוי עודפים מחברת חשמל – על זה אין אחריות ל 2 שנה….
מה שיכול להפיל את כל המודל הכלכלי
לדעתי הכל נועד למכור יותר סוללות כדי להוזיל את מחיר הרכבים של טסלה
הוא רוצה למכור סוללות לבתים ולשם כך יהיה מוכן למכור רעפים סולרים במחיר עלות
אולי 200 מ”ר ?? חשוב לדייק בנתונים בנושא כזה
מה שבאמת חסר בכתבה או בנתוני החברה זה כמה מעלות הרעפים יורידו מטמפרטורת הבית? כי את הנתון הזה צריך להוסיף למשוואה. במיוחד בישראל. האם יהיה ניתן להגיע להפחתה של עשרות אחוזים משעות המזגן? או לפחות מספר דו ספרתי כלשהו?
עלות של בערך 150000 שח
חשבון חשמל ממוצע של משפחה בערך 600 שקל בחודש גם אם נניח שהגג מספק את כל תצרוכת החשמל בלי עזרה של חברת חשמל וברור שהוא לא… מדובר ב עלות של 250 חודשי חשבונות חשמל או 21 שנים
אז איפה החיסכון פה ?
מעניין.
איך אפשר לקבל פרטים ?
הכתבה מעניינית ומחכימה,
קראתי עוד המון על אנרגיה סולרית באתר:
https://greenco-energy.com/