טסלה מתחילה לגבות מהישראלים כסף על טעינה בעמדות שלה. אז למה חלק מהלקוחות שמח?
אחרי שנה של הטענה מהירה בחינם, טסלה מתחילה לגבות כסף, אבל יכול להיות שזה דווקא יפתור כמה בעיות
מאז שהושקה בישראל בשנה שעברה, טסלה הספיקה למסור אלפי רכבים ללקוחות ישראליים חדשים ולעיתים גם מאוד נלהבים. אבל מלבד ההנאה שבמוצר עצמו, טסלה הפתיעה את הלקוחות, ובכל ה-SuperCharger, רשת תחנות הטעינה המהירה שלה, ההטענה היתה בחינם. עכשיו, החגיגה הזאת מסתיימת – ולצד אלו שמאוכזבים שהם יצטרכו לשלם על מה שהם התרגלו לקבל בחינם, יש גם קולות אחרים ומעניינים שמעידים על בעיות שמחכות לשוק הרכב החשמלי כולו.
בעוד שבועיים – תתחילו לשלם על טעינה
במייל שהתקבל אמש (ד') אצל לקוחות טסלה נכתב כי החל מה-25 במאי, טסלה תחל לגבות תשלום על כל קוט"ש שנצרך ב-SuperCharger. קשה להגיד שהכתובת לא הייתה על הקיר, כאשר לפני מספר שבועות לקוחות קיבלו לפתע הודעה על חיוב (שבוטל) לאחר טעינה. בעבר, טסלה טענה שהיא תגבה שקל לקוט"ש, מה שאומר שניתן להטעין את הסוללה מ-0% ל-100% בפחות מ-100 שקלים – מחיר מציאה לעומת מחירי הדלק שלא מפסיקים לזנק. עם זאת, במייל נכתב כי תעריף הטעינה ישתנה בהתאם למיקום העמדה ושעות הטעינה, כך שטרם ברור מה יהיה המחיר הסופי שישלמו לקוחות.
הציפייה הראשונית היא כמובן לזעם של לקוחות טסלה הישראליים, שהתרגלו עד כה שלא לשלם על טעינה (ועוד טעינה מהירה במיוחד). אבל בקבוצות השונות של חובבי טסלה בישראל ניתן היה לראות שני סוגים של תגובות: הראשונה היא באמת של לקוחות זועמים, שהופתעו מכך שההטבה פשוט הופסקה והם יאלצו להתחיל לשלם עבור מה שהתרגלו לקבל בחינם במשך שנה שלמה; אבל התגובה השניה היא של משתמשים שדווקא בירכו על המהלך, וזה הרבה יותר הגיוני ממה שזה נשמע בהתחלה.
באופן כללי, ה-SuperCharger אמור להיות סוג של חיזוקית לימים שבהם אתם מוצאים את עצמכם עם אחוזי סוללה נמוכים וצריכים Boost מהיר כדי להגיע הביתה לתחנת הטעינה הביתית או המשרדית שלכם, או כדי להמשיך בטיול ארוך שבו אתם עומדים לגמוע ק"מ רבים, כמו למשל התחנה שנפתחה במצפה רמון בדרך לאילת. בפועל, ישראלים רבים ניצלו את ההטבה של טסלה והפכו את ה-SuperCharger לעמדת טעינה קבועה, מה שהוביל לתורים ארוכים והרבה יותר מדי משתמשים שרוצים להטעין את הרכב שלהם רק שם.
אם לא די בכך, העובדה שהטעינה היא חינמית לחלוטין הובילה לתופעות מכוערות למדי של משתמשים שמחברים את הרכב שלהם לעמדת הטעינה, ולמרות שהם מסוגלים להטעין את הסוללה במלואה תוך כחצי שעה, נטו חלקם להשאיר את הרכב בעמדת הטעינה למשך שעות ארוכות. התנהגות כזו תרמה גם היא לתורים ארוכים ולתחושת תסכול בקרב אלו שבאמת הגיעו כדי להטעין את הרכב כפי שהמאסק התכוון שיעשו. יתרה מכך, ממש בשבועות האחרונים נחשפנו למקרה שבו משתמש טסלה זעם על משתמש אחר שהטעין את הרכב שלו בעמדת הטעינה, ופשוט פתח את דלת הרכב שלו וניתק את הרכב מהעמדה בכוח. ריבים על עמדת הטעינה החינמית הפכו לדבר שבשגרה, והישראלי המכוער מודל 2021-2022 קיבל שדרוג טכנולוגי צפוי מראש.
השארתם את הרכב בטעינה? תתחילו לשלם
כעת, נראה שלקוחות טסלה רבים מברכים על גביית התשלום, כיוון שהם צופים שהדבר יוביל לירידה בביקוש לטעינה בעמדות, וגם בגלל שטסלה הודיעה שהיא תתחיל לגבות גם בישראל תשלום על השארת הרכב בעמדת הטעינה לאחר שהטעינה הושלמה. כך, כאשר תחנת SuperCharger נמצאת בתפוסה של לפחות 50%, ולקוח נמצא בעמדה יותר מ-5 דקות לאחר השלמת הטעינה, טסלה תגבה עמלת אי פעילות על כל דקה נוספת – ועכשיו סביר להניח שנראה ישראלים שיוצאים בספרינטים מהקניון ברגע שהם מקבלים את ההודעה בסמארטפון שהטעינה הושלמה.
החדירה המהירה של טסלה בישראל הצליחה להפתיע את כל השוק החשמלי, וישראלים רבים שרכשו רכבי טסלה או רכבים חשמליים אחרים גילו שישראל עדיין לא ערוכה בכל הנוגע לעמדות טעינה ותרבות טעינה של רכבים חשמליים. כך, רבים נתקלים כמובן בצדיקים שמזהים את עמדות הטעינה הציבוריות כ"חניות פנויות", ופשוט משאירים את רכב הבנזין שלהם בהן. מספר עיריות החלו לקנוס בעלי רכבים שעושים זאת, ובעלי עמדות טעינה ציבוריות החלו במקרים מסוימים להציב מחסומים כדי למנוע מהישראלי המכוער והמבונזן לחנות בהן. בואו נגיד את זה ככה – לא נופתע כשנקבל את הידיעה הראשונה על קטטה בעמדת טעינה.
הגב
11 תגובות על "טסלה מתחילה לגבות מהישראלים כסף על טעינה בעמדות שלה. אז למה חלק מהלקוחות שמח?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כבעל טסלה בשנה האחרונה אני ממש מרוצה שהתחילו לגבות כסף, אנשים באו להטעין במשך שעות סתם כדי לא להטעין בבית ותקעו את אלה שבאמת צריכים להטעין כדי להגיע הבייתה.
בשנה האחרונה יצא לי להיות 4 פעמים בסופר צ׳ארגר, ועבורי לפחות לא הייתי צריך יותר מ4-7 דקות כדי לטעון 30% מה שנתן לי מספיק טעינה כדי להגיע הביתה, וזאת בדיוק המטרה של הסופר צארג׳רים
איך אתה מבדיל בין רכבים "שבאמת צריכים את זה" לכאלה ש"סתם באו"?…
הוא כתב לך בדיוק איך הוא מבדיל, רכב שתקוע שעות בעמדת טעינה כדי להגיע למאה אחוז רק כדי לא לשלם על החשמל בבית לעומת אנשים שמגיעים לעמדה עם סוללה נמוכה ורק צריכים פחות מעשר דקות כדי לטעון מספיק להגיע הביתה.
ברגע שטסלה לוקחת כסף על טעינה היא לא מונעת ממך לעמוד שעות אם בא לך, היא רק מבטלת את היתרון בלשבת שעות שם במקום בבית.
בסופו של דבר, מה שבחינם עולה ביוקר.
מצויין שהטעינות יהיו בתשלום, מעולה שיהיו קנסות למי שישאיר את הרכב אחרי טעינה מלאה, וכדאי מאוד ששאר חברות הטעינה יקחו דוגמא מטסלה ויתחילו לקנוס גם כן.
היתרון בחניה עם עמדת תשלום לטעינה היא שתמיד יהיה לרכב חשמלי שם חניה פנוייה… מי כי רכב בנזין לא יוכל לחנות שם…
מבאס מאוד. עד עכשיו אני הטענתי בסופר צרצר כל היום בחינם. הייתי משאיר האוטו והולך להסתובב בחנויות בכיף שלי. האשה בבית. עכשיו אכלתי אותה. עולה כסף. יש לי טסלה פמרונסס 600 כוח סוס. חייב טעינה טובה
תודה רבה על היותך בנאדם אכפתי ומתחשב
לא מבין למה שוב ושוב מאשימים את הנהגים במצב…
כששמים עמדות טעינה בקניון, ברור שאנשים ישתמשו בהן ליותר זמן כי הם הולכים לקניון וגם צפוי שאנשים בלי רכב חשמלי יתפסו את החניה, כי וואלה מדובר במקום חניה שהוא במקרה גם עמדת טעינה (בשונה מתחנת דלק למשל). כמות עמדות הטעינה בישראל כרגע היא קטנה באופן מגוחך, ברור שיש מחסור! אם תבנו עוד עמדות, לא יהיה מחסור…
תגובת הישראלי המצוי בדיוק בגללך מתחילים לחייב
אז מה אם אתה בקניון תמצא חניה פנויה עד שתקנה את מהסשאתה צריך
בבון מצוי
איזה מעשה בזוי. מה זה חיוב אחרי שמגיעים לפול? אנינרוצה ללכת להסתובב בביג מה קרה? צריך לרוץ לרכב בגלל שאיזה דחבש מחכה?
בסופו של דבר רק העשירים ישארו על הכבישים וכך לא יהיו פקקים וכך יפחתו רכבים. הם עושים במיוחד כך