נחשפו מיקומי תחנות ההטענה של טסלה בישראל
תחנות ההטענה המהירות של Tesla, ה-Superchargers, ייפתחו בכמה מיקומים בישראל, ויאפשרו טווח נסיעה של כ-120 ק”מ בטעינה של 5 דקות בלבד
יממה לאחר שפורסם כי חברת הרכבים החשמליים טסלה קיבלה ממשרד התחבורה רישיון ייבוא מסחרי רשמי של כלי הרכב שלה ללא מגבלה, אנחנו מקבלים פרטים נוספים בנוגע לתשתית שהיא מכינה – לקראת ההשקה הרשמית המתקרבת של רכביה בישראל. הפעם, אנחנו מקבלים הצצה ראשונה לאיזורי הפרישה של תחנות ההטענה המהירה שלה בישראל.
תוכלו לנסוע מהצפון ועד אילת ובחזרה
על פי התוכניות העדכניות, טסלה עתידה לפתוח בשלב הראשון 4 תחנות טעינה מהירות ברחבי ישראל, ובשני שלבים: בשלב הראשון שיתרחש ברבעון הראשון של 2021, החברה תשיק תחנה בתל אביב ובחיפה; בשלב השני, שיתרחש ברבעון השני, ייפתחו תחנות נוספות בבאר שבע, וכצפוי, גם באילת.
נכון לעכשיו אין אינדיקציה להקמת תחנה גם באיזור המזרחי של ישראל, קרי ירושלים והסביבה. כך על פי מפת השירות הרשמית של טסלה. עם זאת, בטסלה מציינים שמועד ההשקה ומיקום התחנות עדיין עתיד להשתנות ואלו עשויים להשתנות על בסיס רבעוני, כך שיתכן שברבעונים הבאים של 2021 יחשפו תחנות חדשות. בנוסף, לא מן הנמנע שבעיר גדולה כמו תל אביב, תוקמנה יותר מתחנה אחת.
על פי הנתונים של טסלה, כל התחנות שיפתחו יהיו תחנות מסוג Supercharger. אלו הן תחנות שלרוב ממוקמות בקירבת תחנות התרעננות למיניהן ובקירבה לנתיבים מרכזיים, שמאופיינים בצפיפות אוכלוסין גבוהה יחסית. בהנחה שגירסת המטענים שתתוקן בישראל תהיה מסוג דור-3 האחרונה, היא תוכל להטעין את רכבי החברה התומכים בקצב של 250kW. בכך, ניתן להגיע לקבל טווח נסיעה של כ-120 ק”מ בטעינה של 5 דקות בלבד ומבלי לחלוק את עוצמת הטעינה במקרה שבו ישנו עוד רכב שמטעין בתחנה. זמן הטעינה הממוצע בתחנות הללו עומד על כ-15 דקות.
מלבד עמדת הטעינה הביתית, לטסלה יש עוד סוג אחד של עמדת טעינה בשם “Destination Charging”. אלו הן עמדות טעינה איטיות יותר שלרוב ממוקמות במרכזי קניות גדולים, חניונים, מלונות, מסעדות ועוד בתי עסק. המשתמשים של טסלה יכולים למצוא את כל תחנות הטעינה האפשרויות בממשק המשתמש שבמסך הרכב, ובמקרים של נסיעות ארוכות ניתן להשתמש בכלי מתכנן הטיולים של החברה שיודע גם להציע הוראות ניווט, וגם להתחשב במצב הסוללה של הרכב ולהתאים במקרה הצורך את המסלול כך שיעבור גם בתחנות סופרצ’ארג’.
נזכיר כי רכב ה-Model 3, שצפוי להיות הדגם הפופולרי בישראל, נהנה מטווח נסיעה ממוצע של כ-550 קילומטרים לטעינה. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ישראלי נסע בממוצע ב-2019 כ-335 ק”מ בשבוע (רכב פרטי, בליסינג תפרתם קילומטראז’ כמעט כפול), ועל כן, טעינה אחת אמורה להספיק ליותר משבוע. גם בנסיעות ארוכות, תיאורטית ניתן יהיה לנסוע בלי יותר מדי בעיה ממטולה ועד אילת, עם עצירה לטעינה מהירה בתחנה העתידית באילת, לפני הדרך חזרה. ישראל לא זקוקה לכמות אדירה של עמדות טעינה בדרכים בעיקר לאור השטח היחסית מצומצם שלה.
באם ההשקה של טסלה תוגדר כמוצלחת, הרי שתחנות הטעינה עלולות להיות עמוסות מדי ויהיה צורך בפתיחה של עמדות נוספות. עם זאת, תסמכו על מדינת ישראל שתרחיק את החלום החשמלי מהאזרחים עם שיטת מיסוי שתוביל למחיר משוער של בין 250-350 אלף שקלים לדגם הנגיש יחסית – מחיר כפול מזה של מכונית משפחתית מקבילה עם מנוע בעירה פנימי.
תודה על הטיפ ל-ATCRM, קורא גיקטיים מקבוצת גיקטיים דיבורים בטלגרם
הגב
24 תגובות על "נחשפו מיקומי תחנות ההטענה של טסלה בישראל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
עזבו את זה שמחיר הרכב כפול, המדינה הרי גם תתחיל לגבות 200% מס על עלות החשמל של הטענת הרכב, ואז נתחיל לראות תחנות טעינה פיראטיות בכפרים..
הטענה תהייה חינם כמו בארה ב?
יש המון שמש במדינה שלנו
הטעינה לרכבי טסלה חדשים כבר מזמן לא בחינם… משלמים דרך הממשק שברכב
רבע. מליון. שקל. בלי בושה.
בהמרה לשקלים של המחיר באתר של טסלה אפשר לראות שהמחיר בארה”ב הוא 116,733 שקלים. נוסיף 17% מע”מ ונקבל 136,577 שקלים. זה אומר שעל כל רכב כזה שאתם קונים, אתם מוסיפים, כמעט סתם ככה, 113,423 שקלים נוספים.
אגב, אם יש הסבר הגיוני למחיר המוגזם נשמח לשמוע ולהבין. אחרת זה נראה כמו גניבה לכל דבר.
ההסבר הוא:
זה המחיר כי ככה קבענו (הממשלה). מה האזרחים יעשו? מרד?.
הממשלה הזו יכולה לעשות הרבה מאוד כסף מכל משאבי הטבע שיש לה אבל מכרה את כל המשאבים לטייקונים במחיר אפסי ואת האזרחים היא עושקת.
פורסם לא מזמן שהתקציבים שהוקצו עבור הכנסת המנופחת הנוכחית נוצלו עד התום. לא ברור איך, הרי הכנסת לא הפסיקה לעשות כלום וכבר התקציבים נוצלו? לאיפה? לאן?.
אותי מעניין לדעת מה המס שישראל לוקחת על הדלק ועל הרכב בהשוואה לשאר העולם, יש מישהו שיודע היכן לבדוק את המידע הזה?
בישראל יש בערך 60 אחוז מס על מכונית חדשה ולא 17 אחוז תוסיף על זה את האישורים ממשרד התחבורה ועל כך שצריך תמיכה מקומית והדעת למחיר גבוה מאוד אז אכן זו גניבה אבל גניבה זהה לכל מכונית חדשה אחרת
תודה על ההסבר! מעצבן – אבל מניח את הדעת.
לפי כל מה שקראתי, בישראל יש מס רוחבי של 83% על כל המכוניות עם מנוע בעירה, מס קצת מופחת (שאמור לעלות בהדרגה גם ל-83%) על רכבים היברידיים, ומס של 10% על רכבים חשמליים (שאמור מעט בהדרגה בשנים הקרובות)
1. כסף לממשלה 2. מניעת אינפלציה של מכוניות על כבישי ישראל הגם-ככה-פקוקים
הפתרון לפחות רכבים הוא תחבורה ציבורית ולא מיסוי. המיסוי המוגזם שבישראל גורם לקניית רכבים פשוטים יותר שכתוצאה מכך פחות בטיחותיים ובחלק מהמקרים אפילו יותר מזהמים.
מס על רכב בארץ. כל הרכבים בארצות הברית עולים חצי מהארץ, כי יש בערך 100 אחוז מס על הרכבים
אני מצטער אבל המחיר לא מוגזם מדי
כל עוד אין מס גודש-חניה והמס הקבוע הוא על הדלק אני לא רואה סיבה להוריד את המחירים…
יש מספיק צרכנים בעלי כיסים עמוקים שיהיו מוכנים לקנות את הרכב שלהם ותהיו בטוחים שיהיה מספיק ביקוש לאור ההיצע
ש
ב”ה
מקווה שהמיסוי על הטענה יהיה הגיוני ולא כבד, כדי שיעודד שימוש בחשמל ויעזור לשמור על אויר נקי בערים לטובת כולנו
בכלליות לגבי מחירי הרכבים בארץ הם לא הגיוניים ביחס לשאר העולם, גם בצרפת יש מס עשירים ועדיין זול יותר מהארץ, אולי הגיע הזמן לעודד את רכבי החשמל באמצעות הורדה משמעותית בקניית רכב שמסייע בניקוי האוויר
מעניין שבעמאן בלבד יש יותר מכפול תחנות חשמל מבכל ישראל
שלא לדבר על כך שמחיר הרכב לגמרי מוגזם לצרכן הישראלי
ענית לעצמך. בישראל אין כיסים אז גם לטבלה לא משתלם להשקיע.
אם המדינה תוריד את המיסוי, יהיה לך יותר צרכנים, דבר שיביא יותר כסף לישראל ולטסלה בסופו של דבר
עשיתי חשבון פשות: מי שיקנה טסלה צריך לעבור 650 אלף ק״מ על מנת להוכיח שהוא לא פראייר שלא קנה מקבילה של טסלה – מאזדה 3.
טסלה מקבילה למאזדה??
איכות חומרים שונה לגמרי, חווית נהיגה, חווית שימוש,טכנולוגיה .
אוטו ברמה אחרת
יש עיכוב בכניסת הרכב לישראל כי הממשלמה מנסה להבין איך לדפוק את הצרכן בצורה המקסימלית.
בדיוק
כנראה המדינה לוקחת מטסלה גם מס או עמלה על כל רכב שנמכר בנוסף ל 10אחוז מס ומעמ על הנהג
אין מדיניות ארוכת טווח ואין עידוד רכב חשמל כמו בחול.אצלנו כרגיל קנסות בלי סוף על האזרח
הגיע הזמן לשנות המיסוי על רכב ולעודד חשמל מתחדש כי זה העתיד וחוסך אישפוזים עקב זיהום אוויר
אין מקום למיסוי רכב חשמלי במדינת ישראל. חבל מאוד שפרנסי המדינה לא מבינים זאת.